Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Songo82 napisał(a):
Dzięki za podpowiedzi.Właśnie się wybieram zobaczyć do tej rodziny. Sprawdze wszystko co i jak....

Świetnie, bardzo się cieszę! I trzymam kciuki za domek, żeby był jak najbardziej okej!

Posted

Już wszystko opowiadam; dwa maluchy czoraj wieczorem pojechały. Conajmniej do końca marca będą w domciu a potem mogą robić, co chcą a będą miały do wyboru sporo, bo np. benia Maja mieszka w wielkiej drewnianej altanie z podgrzewaną podłogą!!!!!! Cała powierzchnia tej altany to jest jakieś 15 m kwadratowych i tam już mają ustawione budy a obok nich legowiska, miski itd.Ta altana ma wspólną ścianę z domem i z budynkiem gospodarczym i tam tez mają możliwość wejścia w każdej chwili.W lato budy zostają w tym samy miejscu bo w altanie jest chłodniej niż na dworze, ale i tak 2 budy stoją wolne między drzewami w ogrodzie, a właściwie sadzie. Benia, którą Ci ludzie mają jakieś 6 lat jest czyściutka, zadbana i w dobrej formie, bo wybieg ma ogromny. Karmę suchą widziałam z Puriny. Maja jest po sterylce a maluchy będą wykastrowane na bank. W poniedziałek jadą na szczepienie do mojego weta. W całym domu mieszkają tylko 4 osoby, małżeństwo, ich 17 letnia córka i babcia.
Może nie jest to jakiś ideał, ale miejscówka dobra, daleko od ruchliwych dróg, a blisko lasu. Dom na ogromnym terenie, ogrodzony, a właściciele mega spokojni. I widać, że kochają zwierzęta, bo mają nawet 24 letniego konia, którego już proponowano od nich wykupić na mięcho a oni go traktują jak członka rodziny i żyje sobie spokojnie :)
Powiedziałam im, że w przyszłym tygodniu, np. w czwartek przyjadę do nich ja lub koleżanka by sprawdzić czy wszystko jest ok i wtedy zdecyduję czy małe tam zostaną.
Jeśli się wszystko ułoży to zostanie jeden maluch i jego przyszłością się trzeba będzie szybko zająć.

Co myślicie?

Posted

Songo82 napisał(a):
Już wszystko opowiadam; dwa maluchy czoraj wieczorem pojechały. Conajmniej do końca marca będą w domciu a potem mogą robić, co chcą a będą miały do wyboru sporo, bo np. benia Maja mieszka w wielkiej drewnianej altanie z podgrzewaną podłogą!!!!!! Cała powierzchnia tej altany to jest jakieś 15 m kwadratowych i tam już mają ustawione budy a obok nich legowiska, miski itd.Ta altana ma wspólną ścianę z domem i z budynkiem gospodarczym i tam tez mają możliwość wejścia w każdej chwili.W lato budy zostają w tym samy miejscu bo w altanie jest chłodniej niż na dworze, ale i tak 2 budy stoją wolne między drzewami w ogrodzie, a właściwie sadzie. Benia, którą Ci ludzie mają jakieś 6 lat jest czyściutka, zadbana i w dobrej formie, bo wybieg ma ogromny. Karmę suchą widziałam z Puriny. Maja jest po sterylce a maluchy będą wykastrowane na bank. W poniedziałek jadą na szczepienie do mojego weta. W całym domu mieszkają tylko 4 osoby, małżeństwo, ich 17 letnia córka i babcia.
Może nie jest to jakiś ideał, ale miejscówka dobra, daleko od ruchliwych dróg, a blisko lasu. Dom na ogromnym terenie, ogrodzony, a właściciele mega spokojni. I widać, że kochają zwierzęta, bo mają nawet 24 letniego konia, którego już proponowano od nich wykupić na mięcho a oni go traktują jak członka rodziny i żyje sobie spokojnie :)
Powiedziałam im, że w przyszłym tygodniu, np. w czwartek przyjadę do nich ja lub koleżanka by sprawdzić czy wszystko jest ok i wtedy zdecyduję czy małe tam zostaną.
Jeśli się wszystko ułoży to zostanie jeden maluch i jego przyszłością się trzeba będzie szybko zająć.

Co myślicie?

Mnie się tam ta opcja nawet podoba.
Mam nadzieję, że Twoja intuicja Cię nie zawiedzie i maluchy będą miały dobre życie.

Posted

Songo82 napisał(a):
Sunia bedzie wysterylizowana w najbliższym czasie...
Małe mieszkają w Lublińcu, jakieś 36 km od Częstochowy. Ich szczepienia dopilnuję osobiście za jakieś 3 tygodnie...Gdyby tylko znalazł się choć jeden dom dla malucha to transport i wyprawka już jest, bo o to zadbam sama....Najgorsze jest to, że ja nie tylko nie mam czasu ale i kontaktów....choć chęci są i nadzieja to nie potrafię tego ogarnąć....

....zaraz postaram się porozsyłać wątek....może tak zacznę

prosze na pw adres tych ludzi...jutro maksymalnie we wtorek pojade tam i pogadam ...obecnie w Lublincu mam 9 szczeniakow w domu tymczasowym, ale bede miec tego ostatniego na uwadze - Ci ludzie zgodza sie Go przetrzymac do czasu znaleznienia domu stalego??
nie moga uspic zdrowego szczeniaka uswiadomimy ich w tej kwestii:p

Posted

Byli właściciele już są spokojniejsi, bo myśleli, że to jest totalnie nierealne by znalazł się dom...Myslę, że ostatni maluszek nie ma się co bać o życie, bo córka dotychczasowych właścicieli, która właśnie wróciła z zagranicy nie pozwoli na to. Tak czy siak domu trzeba szukać....Dziś na 8:00 pojechała do nowych właścicieli moja koleżanka; zda mi relację a ja ją opiszę...

Pozdrawiam

Posted

Songo82 napisał(a):
Mam pytanie, gdyby Pan z Brzezinki pod Oświęcimiem zdecydował się na ostatniego psiaka, to znacie kogoś, kto mógłby ewentualnie sprawdzić dom?

trzeba poszukac na mapie pomocy dogo

Posted

Songo i co z tym ostatnim psiakiem? Znalazłaś kogoś na wizytę?
Gdyby psiak poszedł do domu a ktoś by z ogłoszenia dzwonił to prosze spisuj namiary, " u mnie" do adopcji są podobne 4 kluchy

Posted

Wysłałam wczoraj zdjęcia Panu z Brzezinki koło Oświęcimia i cała rodzina jest zachwycona:żona i dwójka dorosłych synów. Z tego, co wiem to maluch byłby teraz w u nich w domu a latem może bigac po dużym ogrodzie. Aktualnie szukam kogoś, kto mógłby sprawdzić ten dom. Dostałam już jeden kontakt i zaczynam szukać:)....
Dziś w południe odezwała się też Pani z Zabrza, która chciałaby małego pieska dla 7 letniego synka. Mieszkają w bloku i chcieliby podjechać i zobaczyć małego....stwierdziłam, że może wszystko po kolei, czyli najpierw Brzezinka a potem się zobaczy....