Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...szukamy od razu DS....Kaja10014 zgodziła się pomóc z ogłoszeniami i z Allegro. Ja dziś jadę do maluchów, może uda mi się zrobić aktualne zdjęcia. Maluchom do szczepienia zostały jakie 2-3 tygodnie i tylko tyle czasu mamy. Jak po szczepieniu nie znajdę domów to koniec....:(

Posted

Do Kaja10014: Chcę Ci wysłać wiadomość prywatną ale masz pełną skrzynkę....:(
Mam info o charakterach psiaków:
Na pierwszym zdjęciu po lewej stronie jest Franek: najmniejszy z tych trzech, najbardziej ruchliwy, wszystko robi pierwszy, pierwszy chodził, pierwszy biegnie jak widzi coś nowego. Jest czarno- szary. Ten po prawej to Maciek i jest największy, najsilniejszy i najbardziej leniwy :) Jest czarno- brązowy. Trzeciego-Kubę, widać z profilu tylko na 3 zdjęciu i on jest we wszystkim średni:) w wielkości, ruchliwości i ciekawości....ale kolorystyczny dodatek ma najjaśniejszy z wszystkich...

Posted

Właśnie dzwonił do mnie pewien Pan, mieszkający 10 km od Lublińca ( w Gwoździanach).Chce zobaczyć i w efekcie adoptować dwa pieski. Mieszka z rodziną w domu z dużym wybiegiem, tuż przy lesie. Psy mieszkałyby w budach ( zero łańcucha) z możliwością wejścia w każdej chwili do budynku gospodarczego i do domu. Ten Pan ma już Bernardyna a kilka miesięcy temu odeszła jego ukochana 16-letnia sunia. Jutro jadę zobaczć jak to wszystko wgląda w rzeczywistości a on jest gotów nawet dziś podjechać i obejrzeć psiaki. Co o tym myślicie? Czego powinnam w szczególności dopilonować?

Posted

Następny nieszczęśnik u BUDRYSEK...przekroczona granica bezpieczeństwa!!!:shake:
Nie mamy czasu, bo cóż to jest kilka dni,a i to będą bardzo trudne dni???

Zamarzał na szczycie góry...a ma jedynie 3 miesiące!!!:-(
Pomóżcie znaleźć dom...choć tymczasowy

http://www.dogomania.pl/threads/200696-Znaleziony-na-SZCZYCIE-G%C3%93RY-3-m-czny-szczeniak-ZAMARZA%C5%81!-MA-4-DNI-czasu-i...schron?p=16157153#post16157153

Posted

[quote name='Songo82']Właśnie dzwonił do mnie pewien Pan, mieszkający 10 km od Lublińca ( w Gwoździanach).Chce zobaczyć i w efekcie adoptować dwa pieski. Mieszka z rodziną w domu z dużym wybiegiem, tuż przy lesie. Psy mieszkałyby w budach ( zero łańcucha) z możliwością wejścia w każdej chwili do budynku gospodarczego i do domu. Ten Pan ma już Bernardyna a kilka miesięcy temu odeszła jego ukochana 16-letnia sunia. Jutro jadę zobaczć jak to wszystko wgląda w rzeczywistości a on jest gotów nawet dziś podjechać i obejrzeć psiaki. Co o tym myślicie? Czego powinnam w szczególności dopilonować?

przede wszystkim zobacz w jakim stanie jest ta bernardynka, czy zadbana, zdrowa , wesoła...to da Ci obraz jak traktuje się tam psy .....jak zobaczysz gdzieś choć skrawek łańcucha to uciekaj ile sił w nogach........ja ogólnie jestem przeciwniczką bud ale wiem, że niejednokrotnie taki los dla psa jest nieunikniony, niestety :( ...........pytanie jakiej płci chce maluchy? bo jak "parkę" to hm sterylka obowiązkowa w przyszłości
pamiętaj o umowie adpcyjnej i zapytaj czy będziesz mogła ewentualnie odwiedzić psy i czy masz mozliwośc zadzwonienia co jakiś czas i wypytanie co tam słychać...wiadomo, nie będziesz przecież tam koczowac i wydzwaniać po nocach ale warto wiedziec jak ludzie zareagują na takie p[dejście
ogólnie słuchaj, słuchaj, słuchaj...daj się wygadać ludziom, zapytaj o ich psy niech mówią.....zazwyczaj podczas takich swobodnych opowieści potrafią wyjść niezłe kwiatki

aaa i jeszcze jedna ważna rzecz...maluchy są teraz w domu w cieple....nie dopuść do tego aby trafiły bezposrednio na dwór, one są za małe, to jeszcze boby !!!!....jak takie jest założenie to nie oddawaj ich....
wogole musisz zaufać swojej intuicji....jeśli cos Cię niepokoi i nie jesteś w stanie tego rozwiać to nie dawaj psiaków...naprawde to ładne psy, na pewno znajda super domki....nie oddawaj ich pierwszym, którzy się zgłosili ze strachu, że nikt więcej nie zadzwoni...na pewno zadzwonią,
aaa i zwróc uwage na dzieci...jeśli sa tam oczywiście....jak one traktują psy, czy sa delikatne czy gnębią ku uciesze rodziców

hm to wszystko co mi tak na szybko do głowy przychodzi