Songo82 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Dziś powinnam mnieć zdjęcia wszystkich maluchów...mam nadzieję, że będzie dobrze... Quote
Songo82 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Oto maluszki. Tak wyglądały tydzień temu... Quote
kaja555 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 a kontakt podajesz na siebie? podaj w pierwszym poście numer telefonu, to ja im zrobię allegro Quote
kaja555 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 no i powiedz właścicielom, że domki się znajdą dla tak ładnych psiaków dobrze że sunia będzie sterylizowana Quote
gryf80 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 a ojciec wiadomo co?czy nn.ładna mama dzieciaki też więc nie powinno być problemu ze znalezieniem domu....chyba... Quote
Songo82 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 ...ojciec maluchów jest niemal identyczny jak mama:).... ps. kontakt do mnie w pierwszym poście... Quote
Stevie Rae Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Szukasz DT, czy od razu domków stałych? Jak sprawa z ogłoszeniami? Quote
dineh Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 no i ile maluchy mają czasu zanim je uśpią?? Quote
Songo82 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 ...szukamy od razu DS....Kaja10014 zgodziła się pomóc z ogłoszeniami i z Allegro. Ja dziś jadę do maluchów, może uda mi się zrobić aktualne zdjęcia. Maluchom do szczepienia zostały jakie 2-3 tygodnie i tylko tyle czasu mamy. Jak po szczepieniu nie znajdę domów to koniec....:( Quote
Songo82 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Do Kaja10014: Chcę Ci wysłać wiadomość prywatną ale masz pełną skrzynkę....:( Mam info o charakterach psiaków: Na pierwszym zdjęciu po lewej stronie jest Franek: najmniejszy z tych trzech, najbardziej ruchliwy, wszystko robi pierwszy, pierwszy chodził, pierwszy biegnie jak widzi coś nowego. Jest czarno- szary. Ten po prawej to Maciek i jest największy, najsilniejszy i najbardziej leniwy :) Jest czarno- brązowy. Trzeciego-Kubę, widać z profilu tylko na 3 zdjęciu i on jest we wszystkim średni:) w wielkości, ruchliwości i ciekawości....ale kolorystyczny dodatek ma najjaśniejszy z wszystkich... Quote
kajkoowa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Songo wiem, przepraszam, już odetkana. Quote
Magolek Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Cieszę się, że coś się dzieje w sprawie szczeniaczków. W podpisie jest banerek podlinkowany. Quote
Songo82 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Wow, super banerki :) Dziś po popołudniu będę miała nowe zdjęcia. Właśnie się umówiłam na 17 z właścicielami. Quote
kaja555 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 myślę, że do tego czasu domki się znajdą Quote
kajkoowa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Ja poproszę o zdjęcia do ogłoszeń każdego malucha z osobna i zaczynam wreszcie ogłaszać. Quote
Songo82 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Właśnie dzwonił do mnie pewien Pan, mieszkający 10 km od Lublińca ( w Gwoździanach).Chce zobaczyć i w efekcie adoptować dwa pieski. Mieszka z rodziną w domu z dużym wybiegiem, tuż przy lesie. Psy mieszkałyby w budach ( zero łańcucha) z możliwością wejścia w każdej chwili do budynku gospodarczego i do domu. Ten Pan ma już Bernardyna a kilka miesięcy temu odeszła jego ukochana 16-letnia sunia. Jutro jadę zobaczć jak to wszystko wgląda w rzeczywistości a on jest gotów nawet dziś podjechać i obejrzeć psiaki. Co o tym myślicie? Czego powinnam w szczególności dopilonować? Quote
zuzlikowa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Następny nieszczęśnik u BUDRYSEK...przekroczona granica bezpieczeństwa!!!:shake: Nie mamy czasu, bo cóż to jest kilka dni,a i to będą bardzo trudne dni??? Zamarzał na szczycie góry...a ma jedynie 3 miesiące!!!:-( Pomóżcie znaleźć dom...choć tymczasowy http://www.dogomania.pl/threads/200696-Znaleziony-na-SZCZYCIE-G%C3%93RY-3-m-czny-szczeniak-ZAMARZA%C5%81!-MA-4-DNI-czasu-i...schron?p=16157153#post16157153 Quote
gryf80 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 mozna ogłaszać szczeniory,że podobne do ogara polskiego Quote
lolka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Songo82']Właśnie dzwonił do mnie pewien Pan, mieszkający 10 km od Lublińca ( w Gwoździanach).Chce zobaczyć i w efekcie adoptować dwa pieski. Mieszka z rodziną w domu z dużym wybiegiem, tuż przy lesie. Psy mieszkałyby w budach ( zero łańcucha) z możliwością wejścia w każdej chwili do budynku gospodarczego i do domu. Ten Pan ma już Bernardyna a kilka miesięcy temu odeszła jego ukochana 16-letnia sunia. Jutro jadę zobaczć jak to wszystko wgląda w rzeczywistości a on jest gotów nawet dziś podjechać i obejrzeć psiaki. Co o tym myślicie? Czego powinnam w szczególności dopilonować? przede wszystkim zobacz w jakim stanie jest ta bernardynka, czy zadbana, zdrowa , wesoła...to da Ci obraz jak traktuje się tam psy .....jak zobaczysz gdzieś choć skrawek łańcucha to uciekaj ile sił w nogach........ja ogólnie jestem przeciwniczką bud ale wiem, że niejednokrotnie taki los dla psa jest nieunikniony, niestety :( ...........pytanie jakiej płci chce maluchy? bo jak "parkę" to hm sterylka obowiązkowa w przyszłości pamiętaj o umowie adpcyjnej i zapytaj czy będziesz mogła ewentualnie odwiedzić psy i czy masz mozliwośc zadzwonienia co jakiś czas i wypytanie co tam słychać...wiadomo, nie będziesz przecież tam koczowac i wydzwaniać po nocach ale warto wiedziec jak ludzie zareagują na takie p[dejście ogólnie słuchaj, słuchaj, słuchaj...daj się wygadać ludziom, zapytaj o ich psy niech mówią.....zazwyczaj podczas takich swobodnych opowieści potrafią wyjść niezłe kwiatki aaa i jeszcze jedna ważna rzecz...maluchy są teraz w domu w cieple....nie dopuść do tego aby trafiły bezposrednio na dwór, one są za małe, to jeszcze boby !!!!....jak takie jest założenie to nie oddawaj ich.... wogole musisz zaufać swojej intuicji....jeśli cos Cię niepokoi i nie jesteś w stanie tego rozwiać to nie dawaj psiaków...naprawde to ładne psy, na pewno znajda super domki....nie oddawaj ich pierwszym, którzy się zgłosili ze strachu, że nikt więcej nie zadzwoni...na pewno zadzwonią, aaa i zwróc uwage na dzieci...jeśli sa tam oczywiście....jak one traktują psy, czy sa delikatne czy gnębią ku uciesze rodziców hm to wszystko co mi tak na szybko do głowy przychodzi Quote
kajkoowa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Przydałaby się wizyta przedadopcyjna i i trzeba by dopilnować kastracji maluchów. Quote
Recommended Posts