Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Naszym psiakiem ktoś się interesuje...pan chciał najpierw Pepe a potem przerzucił się na Largo...w domku odeszła(rak)rotweilerka i domek szuka nowego psa...mieszkanie w bloku ale działka za miastem...

Posted

[quote name='mamanabank']Ale on się zmienił, wypiękniał, taaaaki wyczesany. Ja też się obawiam, że będzie pilnował działki...[/QUOTE]
Ja też się obawiam a ja będzie sam to będzie uciekał albo zdziczeje...a wyczesali go nasi chłopcy:Maciek i Wojtek...wypiękniał...

Posted

CZARODZIEJ:) napisał(a):
A rozmawiał ktoś z tym Państwem. Może trzeba im wytłumaczyć, że tej rasy psy nie nadają się jako stróże. Może nie zdają sobie z tego sprawy???

Czarodzieju,rozmawiałam z Państwem przez telefon,jak byli w schronisku...powiedziałam,ze psy tej rasy nie nadają się na stróża,zapytałam czy na podwórku nie ma kur lub kaczek(psy tej rasy mają silny instynkt mysliwski)zapytałam czy będzie biegał luzem czy w kojcu(kojec,wypuszczany na noc)...Pan zapewnił,ze obok jest las i będzie chodził z psem na spacery...ale myślę ,ze należałoby sprawdzić ten domek poadopcyjnie...możemy tak pojechać w następnym tygodniu...

Posted

Romka napisał(a):
Czarodzieju,rozmawiałam z Państwem przez telefon,jak byli w schronisku...powiedziałam,ze psy tej rasy nie nadają się na stróża,zapytałam czy na podwórku nie ma kur lub kaczek(psy tej rasy mają silny instynkt mysliwski)zapytałam czy będzie biegał luzem czy w kojcu(kojec,wypuszczany na noc)...Pan zapewnił,ze obok jest las i będzie chodził z psem na spacery...ale myślę ,ze należałoby sprawdzić ten domek poadopcyjnie...możemy tak pojechać w następnym tygodniu...

Bez problemu. Wtorek i Środę mam wolną więc jestem dyspozycyjny.

• 5 months later...
Posted

Largo mieszka w kojcu,do którego wejście jest przez drzwi widoczne na zdjęciu powyżej,część mieszkalna jest wybetonowana,tam jest chłodno.W kojcu woda do picia i karma w misce.Kojec trochę zaniedbany,zaleciłyśmy posprzątanie kojca.Pies chodzi na spacery(zapewnienie pana i młodej opiekunki)oraz jest wypuszczany luzem.Zwróciłyśmy uwagę na niebezpieczeństwo z tym związane(myśliwi,wypadki,pogryzienia ludzi i zwierząt,niebezpieczeństwo zaginięcia psa) oraz odpowiedzialność właściciela.Zaleciłyśmy założenie Largo adresówki.Kontakt psa z właścicielem dobry.Domek trzeba jeszcze odwiedzić.

Pies ma zadbaną sierść,był wyczesany.Zakroplony.Leczony w lecznicy weterynaryjnej w Kiernozi.