Akrum Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 nie wiem, czy to juz bylo, wiec wklejam :) Quote
Vesper Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Nutka jest CAŁKIEM INNa-cieszy się na spacerki, siusia już na dworze, tylko boi się innych ludzi... przyszły właściciel będzie musiał z nią troszkę popracować-ale chyba po tym jak przyzwyczaiła się do mnie i jest we mnie wpatrzona jak w obraz ja mam pewność że adopcja Nutki to dobra decyzja-sama bym niunię zostawiła ale... już pisałam kilka razy-5 psów, hodowla,ślub niedługo... w każdym razie Nutka to SUPER SUNIA bez zawichrowań takich w stylu że nie wiadomo co jej strzeli do głowy-spokojna, pieszczocha(cały czas chce być miziana)-trochę panikara jak nie zna sytuacji ale zero agresji jest w niej-postawa pasywna (to zauważyłam w pierwszych dniach kiedy bała się mnie-nie chciała ugryżć,tylko cała sztywniała ze strachu jak ją brałam na ręce-jakby paraliżował ją strach...:(. w Galerii na Dogo... założyłam Nutce album-w rasie "mix do 20cm"- tam są też fotki Nutki..... Quote
Akrum Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 ok sprawa sterylki wygląda tak. mru załatwiła w swojej lecznicy sterylkę za 200 zł, to będzie w lecznicy w Łazach - RedLine ja poprosiłam o kasę na sterylkę od sterylkowej skarbonki - czekam na decyzję. arielka186 proszę skontaktuj się z mru lub Pawłem od mru w celu ustalenia dokładnego dnia, w którym Nutka będzie zabrana przez nich na sterylkę. wówczas też mru zrobi kilka fajnych fotek do ogłoszeń i ruszamy z ogłoszeniami, bo Nutka już długo siedzi u Beaty na DT, a nie ma co dłużej jej przyzwyczajać do Beaty. 1 Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Zapisuję wątek. Zgłosił się dom chętny na nowodworską Tinę, podsyłamy im Nutkę, bo Tina z uwagi na swój charakter się do nich nie nadaje. Szczegóły będą na wątku Tiny, tu: http://www.dogomania.pl/threads/201117-Tina-Kto-si%C4%99-zakocha-w-tej-wspania%C5%82ej-kud%C5%82atej-suczce/page7 Quote
Vesper Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ta cziłka to właśnie Chicca-ta, która tak Nutkę obszczekiwała na początku... a teraz-jak widać-psiapsiółki;)) Quote
Vesper Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 cóż... zdaję sobie sprawę że moment rozstania z Nutką musi nadejść... co do przyzwyczajenia,to już się przyzwyczaiłyśmy do siebie... PRAGNĘ ŻEBY NUTKA BYŁA SZCZĘŚLIWA to jest najważniejsze-ona najbardziej potrzebuje miłości!!! w tej chwili właściwie to już normalna sunia-trochę strachliwa. dzisiaj był pierwszy bliski kontakt z obcym człowiekiem (m0ją Mamą)-ostrożnie,ale dała się pogłaskać. Rodzice mają swoją staruszkę schroniskową,nie dam rady ich namówić na Nutkę-próbowałam... Quote
Akrum Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 arielka186 udało Ci się skontaktować z mru lub jej Pawłem? Quote
Akrum Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 dobra ciotki sprężajmy się, bo tak nigdy nie znajdziemy domku dla Nutki... arielka... dałabyś radę cyknąć kilka wyraźnych zdjęć Nutce? Takich, żebym mogła ją ogłaszać? jasnych, przejrzystych? Quote
wtatara Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 gdzie ona się znajduje- mam domek koło Krosna dla podobnej suni Quote
Akrum Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 o witaj wtatara, dzięki że tak szybko zareagowałaś na podesłane pw :) Nutka znajduje się w BDT w Warszawie, ale adopcja na całą Polskę, więc jak domek będzie na prawdę super, to transport się załatwi :) Quote
Vesper Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Akrum-co do zdjęć nie dam rady sama zrobić takich dobrych jakościowo-w aparacie pękł mi wyświetlacz i dysponuję tylko komórką... zaraz będę dzwonić do Magdy lub Pawła i napiszę co ustaliliśmy... Quote
Vesper Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 OK, rozmawiałam z Pawłem i ustaliliśmy że w poniedziałek powie mi dokładnie kiedy i jak finansowana będzie sterylka-w tej chwili pani weterynarz jest na zwolnieniu... w poniedziałek napiszę co dalej... a ja w tej chwili choruję i z psami tylko przed blok bo mam leżeć-biedne psiaki. Quote
Akrum Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 NUTKA MA DOMEK :) Madallena, Andzike - dziękuję Wam dziewczyny :) Jesteście kochane :) Z całego serca dziękuję za pomoc w znalezieniu domku dla Nutki :) arielka186 dziękuję za opiekę nad Nutką, za wyprowadzenie ją na psa. Andzike była na wizycie przedadopcyjną - domek super :) Wie, że Nutka to "wypłoszek", że może zrobić kupkę i siusiu w domu, wie że ze spokojem bedzie trzeba ją wprowadzić do życia w nowej rodzinie :) Teraz tylko domek musi podjąć decyzję, czy Nutka przyjeżdża do nich bez sterylki i Pani sama zadba o zabieg, czy sterylizujemy i dopiero za 10 dni Nutka będzie w swoim nowym domku. Quote
Andzike Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Potwierdzam, domek naprawdę super :) Lubię takie wizyty - kiedy wychodzisz bez najmniejszych wątpliwości ;) Pani zależało na malym piesku, którego będzie mogla wszędzie ze sobą zabrać i który będzie z nią wszędzie wyjeżdzał :) 1 Quote
Pyrdka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Nutka ma domek, Amber tez znalazła swoja przystań. Czego chcieć więcej?:multi::multi::multi: Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 To może jak tak fajnie się ruszyło w sprawie adopcji, to może i nasze tymczasowiczki znajdą swoje domki, co Pyrdka? arielka proszę napisz, czy Nutka już pojechała do swojego domku, czy najpierw będzie sterylizowana? Quote
Vesper Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Mam dla wszystkich nową, bardzo dobrą wiadomość: wczoraj Nutka pojechała do Pani Eli, do swojego nowego Domku:-)) Już 2 razy rozmawiałam z Panią Elą i wczoraj Nutka wszystko obserwowała, zwiedziła mieszkanie(i zrobiła kupę na przywitanie), pobuszowała na kanapie ale podejść za bardzo nie chciała... Dzisiaj-jak sama Pani Ela powiedziała:"jest różnica jak między nocą a dniem"- pupa chodzi za merdającym ogonkiem, jest "Nutkowy" uśmiech, czyli wszystko dobrze- sunia jeszcze trochę ostrożna ale nowa Pani jest cierpliwa. Pani Elu-bardzo dziękuję za danie szansy Nutce-już niedługo sama Pani zobaczy że to wyjątkowa Suczka-pojawi się ten blask w oczach który wynagradza wszystkie trudy... Pojutrze poproszę Panią Elę żeby sama napisała jak miewa się nasza niunia. Ja utwierdziłam się jeszcze bardziej w tym że warto pomagać! Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Super wieści :) Pani Ela i jej mama to naprawdę ciepłe i przesympatyczne osoby - Nutce będzie z nimi cudownie :) arielka - super, że dałaś Nutce szanse i wzięłaś ją na DT :D Gratulacje ! :) Quote
Vesper Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Nutka była pierwszym psem jakiego miałam na "tymczasie"- i raczej nie ostatnim ;-) Patrzyłam jak z dnia na dzień się zmienia, jak z wypłoszka wychodzi radosna Sunia... Próbowałam coś jeszcze dopisać ale nie umiem wyrazić tego co się czuje kiedy taka "bidulka" wychodzi na psa.... Quote
Vesper Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Andzike']Cudna dziewczynka :) widziałam na FB piękne zdjęcia - już nie wypłoszka ;)[/QUOTE] Andzike-o co chodzi z dogomaniakami z Wawra? Mam tam rodzinę... Możesz na pw napisać o co chodzi? A wracając do naszej Nutki- jest dobrze. Była już nawet na wycieczce ze swoją nową Panią. A mnie, kiedy 2 tyg. po jej adopcji byłam z wizytą (i dowieżć książeczkę zdrowia) nie poznała :/ W Panią Elę wpatrzona jak w obrazek, nie mogła lepiej trafić. Pani Elu-jeżeli Pani to czyta- jeszcze raz DZIĘKUJĘ! Quote
Vesper Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Myślę,że wątek Nutki można przenieść do szczęśliwych zakończeń :)) Obie Panie zaprzyjażniły się ze sobą, nasz wypłoszek ma SUPER dom... czego można chcieć więcej? Chciałabym żeby więcej takich szczęśliwych historii było... Po wakacjach (do tego czasu mam niestety plany które to uniemożliwiają) na 99% wezmę następnego tymczasowicza:)- co gorąco wszystkim polecam. Kochani- jeśli macie już jednego czworonoga to naprawdę nie jest to taka duża różnica w wydatkach (tylko weterynarz, no i jedzonko-ale przecież można z "gotowców" podawać puszkę z makaronem czy ryżem- wychodzi na to samo). A wyraz psich oczu wynagradza wszystkie wyrzeczenia! Pomyślcie ile psiaków możemy uratować gdyby każdy z nas wział jednego tymczasowicza... Quote
Andzike Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Arielka popieram w całej rozciągłości :) Widziałam na FB zdjęcia z domu Nutki - niestety od jakiegoś czasu nie da się zapisywać zdjęć z FB, więc nie mogę ich tu wkleić :( Quote
Vesper Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 A szkoda Andzike, wczoraj widziałam na FB najnowsze harce Nutki na spacerze- pełnia szczęścia.... Musiałaby Magda wkleić... Quote
Akrum Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 a gdzie Wy widzicie te zdjęcia?? podajcie link, bo ja ich nigdzie nie mogę znaleźć :shake: a też bym chciała się nacieszyć widokiem zadowolonej i szczęśliwej Nutki :) Bo szczęśliwa to ona na pewno jest. p.Ela odsyłając podpisaną umowę adopcyjną, podesłała też list opisujący Nutkę od pierwszych jej dni w nowym domku do momentu wysłania listu :) super, że sunia jest tak szczęśliwa :) Quote
Recommended Posts