Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_beatka_']misiaczkua jak Twoje identyfikatorki?misia i soto juz są "podpisani"?ciekawa jestem jak wyglada taki przeroczysty na buldozku, jakbys miała chcwilę to wklej proszę zdjecia swojej parki w obróżkach dobrze?[/quote]
Zdjęcia bąbli w obróżkach nie da rady(nie chcą pozować,latają jak szatany po domu).Ale same identyfikatory proszę bardzo.
[URL=http://imageshack.us][img]http://img345.imageshack.us/img345/4619/tndscf03290cr.jpg[/img][/URL]

Posted

[quote name='Draczyn']Witamy Marzenko. Miło, że nas odwiedziłaś. Opowiedz coś o sobie i swoim piesku[/quote]
Cześć Draczyn ;) Co do mojego maluszka, to ma 3 miesiące, i jest strasznie żywym psiaczkiem, istne "żywe sreberko", wszędzie go pełno :lol: ostatnio dorwał się do gazety i jej szczątki były w całym hollu. Nie wiem czy mnie kojazysz ale pisałam na wterynari apropo jego uszek, no więc teraz obydwa mu oklapły, moze mu je usztywnimy, ale to nie jest pewne bo i tak na wystawy nie bedzie jeździł, wię może w ogóle mu nie uszywnimy.

Posted

[quote name='marzena&pako'][quote name='Draczyn']Witamy Marzenko. Miło, że nas odwiedziłaś. Opowiedz coś o sobie i swoim piesku[/quote]
Cześć Draczyn ;) Co do mojego maluszka, to ma 3 miesiące, i jest strasznie żywym psiaczkiem, istne "żywe sreberko", wszędzie go pełno :lol: ostatnio dorwał się do gazety i jej szczątki były w całym hollu. Nie wiem czy mnie kojazysz ale pisałam na wterynari apropo jego uszek, no więc teraz obydwa mu oklapły, moze mu je usztywnimy, ale to nie jest pewne bo i tak na wystawy nie bedzie jeździł, wię może w ogóle mu nie uszywnimy.[/quote]Marzenko u 90% buldożków w tym wieku uszki klapią, ponieważ to jest okres wyrastania stałych zębów. Radziłabym Ci nie podklejać i nie masować, bo robiąc to nieumiejętnie, możesz tylko pogorszyć sprawę. Poproś swojego weterynarza o jakiś dobry preparat nna rozwój chrząstki. Miałam taki przypadek u buldożka, ż do 6ciu mieięcy nie stawały mu uszka. Przez miesiąc dawałam preparat przyspieszający rozwój chrząstek i uszy mu pięknie stanęłł, bez przyklejania , ani masowania.

Posted

[quote name='ats']misiaczka, skąd wytrzasnęłaś takie fajne identyfikatory?[/quote]
ats,z allegro :wink: :D .Jak chcesz to później napiszę Tobie coś więcej.
Muszę zmykać,idę na wywiadówkę,będę wieczorkiem.

Posted

[quote name='misiaczek']marzenka,do 4 miesiąca podobno są szanse aby stanęły...ale musisz mu pomóc,podklejając.Ja Ciebie kojarzę...pisałaś też na gifach :wink: :D jak było tam miło :wink: :D[/quote]Misiaczek przepraszam, że zaprzeczyłam Podklejać musi nauczyć weterynarz, a najlepiej taki, który jest specjalistą od obcinania i podklejania uszu, bo złym podklejaniem możn spowodować, że uszy już nigdy nie staną

Posted

Co do masowania tez tak pomyslałam że moze jednak nie bede mu masowac, bo moge to xle robić po 2 dniach masowania, zaprzestałam, podklejać tez nie podklejałam. Dopeiro jak pójdziemy do veta to albo kupimy te preparat, albo weterynarz mu podkleji, sama ne zamierzam tego robić ;)

[quote name='misiaczek']Ja Ciebie kojarzę...pisałaś też na gifach :wink: :D jak było tam miło :wink: :D [/quote]
O tak atmosfera była bardzo miła ;)

Posted

[quote name='marzena&pako']Co do masowania tez tak pomyslałam że moze jednak nie bede mu masowac, bo moge to xle robić po 2 dniach masowania, zaprzestałam, podklejać tez nie podklejałam. Dopeiro jak pójdziemy do veta to albo kupimy te preparat, albo weterynarz mu podkleji, sama ne zamierzam tego robić ;)

[quote name='misiaczek']Ja Ciebie kojarzę...pisałaś też na gifach :wink: :D jak było tam miło :wink: :D [/quote]
O tak atmosfera była bardzo miła ;)[/quote]Słyszałam ostatnio, że jest taki preparat z chrząstek rekina, który podobno jest barddzo skuteczny

Posted

[quote name='Draczyn']Słyszałam ostatnio, że jest taki preparat z chrząstek rekina, który podobno jest barddzo skuteczny[/quote]
Dzięki Draczyn za info ;) zapytam sie o ten preparat jutro na kontroli u weta ;)

Posted

[quote name='Hebulka'][b]Witaj Marzenko [/b] :D :D :D
Masowaniem raczej nie dasz rady mu zaszkodzić :) A napewno sprawisz przyjemnośc :P

Misiaczek identyfikatorki super :kciuki:[/quote]Mnie też te identyfikatorki bardzo się podobają są superanckie

Posted

Hmm nawet nie wiedzialam ze moga sie zdarzyc uszka ktore klaply i potem moga wstac ponownie. Ale mysle ze mozna bylo to napisac w klopotach zdrowotnych (pociagnac ten temat) Off jest juz i tak pokaznych rozmiarowi - a i tak sie bedzie pewnie rozrastal.

No my jeszcze nie dostalismy identyfikatorka dla Klarci bo mielismy male problemy i nie moglismy wczesniej za identyfikatorek zaplacic.

Posted

[quote name='Agama']jesli moge cos podpowiedziec to preparaty preparatami najlepsze sa galaretki z kurzych lapek[/quote]Jeszcze o tym nie słyszałam, ale ty przy grzywaczach masz duże doświadczenie w tej kwestii. Jak jeszcze kiedys mi się to zdarzy to spróbóję

Posted

[quote name='Agama']jesli moge cos podpowiedziec to preparaty preparatami najlepsze sa galaretki z kurzych lapek[/quote]

Takie dobre rady mozna by na prawde umieszczac w odpowiednich tematach. Oczywiscie jesli chcemy by zobaczyly to tez osoby ktore pozniej odwiedza forum a nie beda mialy np ochoty przegladac offa. Szkoda zeby takie informacje sie zmarnowaly. Wiec zachecam do kontynuacji takich zagadnien w odpowiednich tematach.

Tak zeby byl po prostu jakis porzadek :>

Posted

misiaczek rzeczywiscie brdzo ładnie wykonane!ale ciekawia byłam własnie czy na misi która jest prążkowana dobrze widac napis. Bajt ma srebrne z czarnym napisem i jest swietny, bardzo efektowny :D

Posted

moj wet poinformowal mnie ze zelatyna spozywcza zeby cos zdzialala na chrzastki to musiala by kosztowac 30 zl. a nie 3 mozna tez robic galarety z nozek cielecych ale to trudno dostepne chyba ze na targu z preparatow to polecam artrofleks /pisownia oryginalna/chyba troche inna pozdr.