elżbietarusos Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Szczenięta rodowodowe muszą być tatuowane. Nie jest to jakiś specjalnie duży ból . Wiekszość szczeniąt nie wydaje przy nim żadnego dźwięku. Można jednak kilka minut przed tatuowaniem znieczulić ucho miejscowo smarując je Lidokainą. Quote
AngelOfDeath Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Pani Elu nie zycze sobie dostawac od Pani pw , do tego jeszcze o takiej tresci i obrazajace moja osobe !!!!!!!!!!!! takie teksty moze Pani uzywac tam gdzie Pani pracuje ale nie w stosunku do mojej osoby ... Quote
elżbietarusos Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Każdego jak widzę obraża co innego. Quote
Evelina Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Drogie Panie : [B]Draczyn[/B] i [B]elżbietarusos[/B] (kolejność alfabetyczna) Ponieważ atmosfera jaka się miedzy Wami wytworzyła jest już nie do zniesienia dla pozostałych użytkowników forum proponuję Wam lekki oddech od Dogomanii na tydzień. Quote
lapiovra Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Hebulka, wymóg tatuowania jest wymogiem. Numer nadany idzie z pieskiem od początku do końca. Jest potrzebny numer, nawet i po to, ze jesli by ci psa ukradli lub by go znaleziono, to po tym numerze i literze, znajdzie sie dane hodowcy, a w przypadku ukradzenia psa masz dowód, ze to twój a nie kogoś. Tatuaże u nas robia stosując środek znieczulający ucho. Szczeniaki dużych ras wcale nie piszczą, a z małymi różnie.:lol: Natomiast napisz, w jakim wieku był York o którym wspominasz? Chip jest robiony podskórnie, może dlatego mniej boli. :lol: Quote
Hebulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Zgadzam się z Tobą,ale chip spełniałby taką samą rolę-a nawet lepszą bo łatwiej można go odczytać.York miał 8 miesięcy. Nasze szczeniaczki miały robione tatuaże w pachwinie,niczym nie były znieczulane,wet wyjał cos co przypominało sredniowieczne narzędzie tortur ,czym przedziurawił szczeniaczkom skóre i wtarł w to tusz.To nie był pisk ale krzyk !!!!! [quote name='Evelina']Drogie Panie : [B]Draczyn[/B] i [B]elżbietarusos[/B] (kolejność alfabetyczna) Ponieważ atmosfera jaka się miedzy Wami wytworzyła jest już nie do zniesienia dla pozostałych użytkowników forum proponuję Wam lekki oddech od Dogomanii na tydzień.[/quote] W którym miejscu [B]Draczyn[/B] "wytwarzała" taką atmosferę bo nie zauwazyłam jakoś ???? :shake: Quote
Wind Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Hebulka']W którym miejscu [B]Draczyn[/B] "wytwarzała" taką atmosferę bo nie zauwazyłam jakoś ???? :shake:[/QUOTE] Krocej byloby wymieniac, gdzie nie wytwarzala takiej atmosfery :evil_lol: Quote
Hebulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Wind']Krocej byloby wymieniac, gdzie nie wytwarzala takiej atmosfery :evil_lol:[/quote] Acha...to ciekawe.Bo ja odbieram Ją zupełnie inaczej !! Słuzy zawsze radą i pomocą,interesuje ją bardzo los innych psów,nie tylko jej własnych i jest bardzo zyczliwa i serdeczne. A jezeli pisze co mysli,a komus sie to nie podoba lub odpiera ataki skierowane na siebie i to wg Was jest "wytwarzanie" takiej atmosfery to szczena opada :crazyeye: Quote
anutka Posted January 20, 2006 Author Posted January 20, 2006 [quote name='Hebulka']Acha...to ciekawe.Bo ja odbieram Ją zupełnie inaczej !! Słuzy zawsze radą i pomocą,interesuje ją bardzo los innych psów,nie tylko jej własnych i jest bardzo zyczliwa i serdeczne. A jezeli pisze co mysli,a komus sie to nie podoba lub odpiera ataki skierowane na siebie i to wg Was jest "wytwarzanie" takiej atmosfery to szczena opada :crazyeye:[/quote] Całkowicie zgadzam się z Hebulką. Dziwne, że zauważają to wszyscy oprócz użytkowników z BF, z którymi pisała Draczyn:roll: :roll: Quote
Hebulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='anutka']Dziwne, że zauważają to wszyscy oprócz użytkowników z BF, z którymi pisała Draczyn:roll: :roll:[/quote] No właśnie !! Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Dla mnie brak Draczyn na Dogomani to porażka. Tak łatwo kogoś wartościowego ukrzywdzić. To Forum żyje dzięki niej. Jedynie scysje występują między Draczyn a Elżbietą. Ela atakuje równie dotkliwie ,a potem udaje niewiniątko. Jeżeli wszystko u niej w hodowli jest Ok to po co te żale. Niech każdy hoduje psy najlepiej jak potrafi. Czy Draczyn czyni coś złego? Przedstawia jedynie jedynie swoją opinię. Można się z nią zgodzić lub nie, ale po co zaraz robić raban i wielkie HALO. Mama Wioli Quote
Re-a Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Orange, super ten piesek, one są po prostu swietne :klacz: .. W związku z zarzutami skierowanymi do Draczyn powiem ze widziałam te obelgi ktore ktos do Niej wypisuje , są wstrętne , wulgarne , ochydne.. Tez mysle ze Jej nieobecnosc tutaj wiele strat poczyni.. szkoda , chyba nie ma tu co robic , a i mysle ze w takim srodowisku byc przyszłym posiadaczem i nie daj Bog hodowcą to mi sie po prostu odechciewa..jak nie chcecie tu takich jak Ona hodowcow to raczej i ja tu bywac nie chcę , chyba ze Draczym wroci.. na razie :stop: ..takich hodowcow to szukac:candle: .. i jak widac ci ktorzy z pasją do hodowli BF podchodzą takie samo mają zdanie .. Quote
Hebulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Re-a']Orange, super ten piesek, one są po prostu swietne :klacz: .. W związku z zarzutami skierowanymi do Draczyn powiem ze widziałam te obelgi ktore ktos do Niej wypisuje , są wstrętne , wulgarne , ochydne.. Tez mysle ze Jej nieobecnosc tutaj wiele strat poczyni.. szkoda , chyba nie ma tu co robic , a i mysle ze w takim srodowisku byc przyszłym posiadaczem i nie daj Bog hodowcą to mi sie po prostu odechciewa..jak nie chcecie tu takich jak Ona hodowcow to raczej i ja tu bywac nie chcę , chyba ze Draczym wroci.. na razie :stop: ..takich hodowcow to szukac:candle: .. i jak widac ci ktorzy z pasją do hodowli BF podchodzą takie samo mają zdanie ..[/quote] [B][U]Nic dodać,nic ująć[/U][/B] :thumbs: :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Cockerek Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Mnie jest bardzo przykro że nie ma z nami teraz Draczyn. Ona zawsze ciepłym słowem potrafi pocieszyć i to na pewno jest hodowca z prawdziwego zdarzenia. Dla mnie to strata że nie mogę teraz z nią "porozmawiać" :shake: :-( Quote
lapiovra Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Hebulka']Zgadzam się z Tobą,ale chip spełniałby taką samą rolę-a nawet lepszą bo łatwiej można go odczytać.York miał 8 miesięcy. Nasze szczeniaczki miały robione tatuaże w pachwinie,niczym nie były znieczulane,wet wyjał cos co przypominało sredniowieczne narzędzie tortur ,czym przedziurawił szczeniaczkom skóre i wtarł w to tusz.To nie był pisk ale krzyk !!!!![/quote] Hebulko, dyskutuje z tobą,ponieważ umiesz rozmawiać spokojnie i rzeczowo. Jeżeli miałyby nastąpić zmiany w kwesti oznakowania psów, to trzeba to zrobic z głową. :cool1: Chipa może zrobic tylko lek wet., więc zanim byłby przegląd trzeba by szczeniaki zaczipować. Potem wpisuje sie te numery do wszystkich dokumentów psa. A więc: wizyta u weta a potem do związku, no chyba ze przegląd w domu. Tak jak pisałam chipowaniu poddane byłyby małe szczeniaki, między 6 a 7 tygodniem, to tu się zastanawiam jak one by to zniosły. Szczenieta dużych ras pewnie bez kłopotu, ale małe rasy? Widzisz ten York miał 8 m-cy, to juz duzy psiak, jak na tę rasę. A mały -7 tygodniowy? Miałam niedawno maltańczyka, to nie bardzo mogłam mu obejrzeć zgryz, takie to malęństwo. Więc pod tym kątem sie zastanawiam. Czy w jego przypadku nie byloby tak:placz: :placz: Natomiast z odczytaniem, to kazdy oddział musiał by posiadac czytnik.Wtedy ok. Pozdr. Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Myślę, iż wszyscy zwolennicy Draczyn powinni wystosować petycję do WIND o przywrócenie Draczyn praw do przebywania na dogomani. Czy nie uważacie że kara jest zbyt surowa. Czy wind jest sędzią sprawiedliwym? Co się tu wyrabia?????? Elżbieto czy o to Ci chodziło? Powiedz cieszysz się. Kowal zawinił, a cygana powiesili. Mama Wioli Quote
Lulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 a niby za co Draczyn dostała bana??? :mad: rozumiem, ze ER ale nasz DRACZYN. nie zgadzam sie, proponuje protest!!!:angryy: Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 No to proponuje działać szybko, bo kobieta została skrzywdzona. Mama wioli Komu Draczyn dokuczyła? Proszę się zgłosić. Mama Wioli Quote
Lulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Jestem na tym forum od niedawna, nie wiem jak było wcześniej, ale od czasu kiedy tu zaglądam, to jedyne co widzę to ostre najzady na DRACZYN. Nie rozumiem, dlaczego akurat atakowany dogomaniak dostał bana. :crazyeye: Zaraz pewnie i nam się oberwie dziewczyny i nie będziemy wiedzieć za co. W jednym z postów DRACZYN prosiła moderatorów, aby zwrócili er uwagę za jej obrazliwe wypowiedzi i wtedy nie reagowali, a teraz nagle im się przypomniało i :mad: skosili obie laski. Tylko gdzie tu sens, gdzie logika drodzy moderatorzy?????:shake: Quote
Hebulka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='lapiovra']Hebulko, dyskutuje z tobą,ponieważ umiesz rozmawiać spokojnie i rzeczowo. Jeżeli miałyby nastąpić zmiany w kwesti oznakowania psów, to trzeba to zrobic z głową. :cool1: Chipa może zrobic tylko lek wet., więc zanim byłby przegląd trzeba by szczeniaki zaczipować. Potem wpisuje sie te numery do wszystkich dokumentów psa. A więc: wizyta u weta a potem do związku, no chyba ze przegląd w domu. Tak jak pisałam chipowaniu poddane byłyby małe szczeniaki, między 6 a 7 tygodniem, to tu się zastanawiam jak one by to zniosły. Szczenieta dużych ras pewnie bez kłopotu, ale małe rasy? Widzisz ten York miał 8 m-cy, to juz duzy psiak, jak na tę rasę. A mały -7 tygodniowy? Miałam niedawno maltańczyka, to nie bardzo mogłam mu obejrzeć zgryz, takie to malęństwo. Więc pod tym kątem sie zastanawiam. Czy w jego przypadku nie byloby tak:placz: :placz: Natomiast z odczytaniem, to kazdy oddział musiał by posiadac czytnik.Wtedy ok. Pozdr.[/quote] To bardzo mi miło,że chcesz ze mną rozmawiać :lol: ;) Wiem,ze to wszystko wymaga zachodu,zastanawiam się po prostu przyszłościowo,czy nie można by tego w jakiś sposób rozwiązać,skoro i tak wszystkie psy bedą musiały (tak mysle) byc zachipowane.Mozna by zaoszczędzic im jednego bólu.Na razie jest taki obowiazek u nas we Wrocławiu,pewnie w niedługim czasie dołącza do tego inne miasta. Zaciekawiła mnie jedna rzecz którą piszesz,ze szczeniaki przed przeglądem musiały by byc zachipowane a to robi tylko wet.U nas tatuaz tez robi tylko wet, jak jest w innych oddziałach ?? Odkładając naszą [I]chipującą[/I] dyskusje powiedz koniecznie jak się czuje sunia ?????? Dalej idzie ku lepszemu ?????? [quote name='Lulka']a niby za co Draczyn dostała bana??? :mad: rozumiem, ze ER ale nasz DRACZYN. nie zgadzam sie, proponuje protest!!!:angryy:[/quote] Dołączam się do propozycji,jezeli tak ma tu wygladac to chyba lepiej wyniesc sie stąd i to szybko,kobieta obrywa bluzgami dzien po dniu i dostaje "nagrode" ......:ban: Jezeli takimi prawami a raczej ich totalnym brakiem ma rzadzic sie to forum to szkoda czasu na nie. Ciekawe czy Ci którym tak zalezalo na wyrzuceniu Draczyn pamietaja jeszcze dzieki komu wogóle mamy ten buldozi watek na tym forum,kto rozpoczal to wszystko.Czy tylko ja pamietam ze Draczyn i Anutka ?? Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Czyli full protest!:zly7: :Help_2: :modla: :nono: Mama Wioli Quote
lapiovra Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Hebulko. Na wstepie o suni. Obecnie jest ok.ale trzymam reke na pulsie, poprostu ja obserwuje. Dzieki.:lol: U nas w oddziale tatuaze robi kolega kynolog.Czasami to wzdaje mi sie ze tak delikatnie, ze az ich po pewnzm czasie nie widac.A my sie z niego nabijamy, ze jak dorosna to go pogryza za ta kzywde co im robi. i bedzie tak :placz: :placz: Kto chipuje, to wybor wladz oddzialu. Poza tym jest wzgodniej, bo hodowca ma to robione za jednym zamachem, no i chyba mniejszy koszt. ale trgo nie wiem napewno.,,,,,Czesto na poczatku roku sa wprowadzane zmiany w regulaminie hodowlanym, moze teraz przyjdzie kolej na oznakowanie- Wszystko sie niedlugo, poniewaz zjazd hodowlanych bedzie 28.01.06, a wczesniej byly dyskusje na ten temat. Quote
Re-a Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Jestem ZA :klacz: .. czy to do Moda trzeba:modla: , bo inaczej nic sie tu nie dowiem pozytecznego , jesli Draczyn nie wroci.. zamęt tylko i nic.. a czemu ją to spotkało własciwie , nie przeczytałam nic obrazliwego:niewiem: chyba nie tak sie to ma skonczyc dla Draczyn:boom:, bo niby i za co???:crazyeye: Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Do Moda, a gdzie? To Mod tak zdecydował. Mama Wioli Quote
Lulka Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 hallo modzie, gdzie się podziewasz? Odpowiesz na nasze posty??? Quote
Recommended Posts