Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja w nim widzę 3 rasy:huskyego,gończego i charta:)

A jeśli chodzi o adopcję Szariczka to wczoraj zgłosiła się pierwsza osoba no i mam dylemat...Pani mieszka na wsi, ma ogromne 1-hektarowe podwórze-Szarik byłby napewno wybiegany bo przebywałby sobie w dużym kojcu i nie na łancuchu oczywiście ale mieszkałby w budzie:(dzieci tej Pani(a w sumie jest ich 5-cioro z tego co zrozumiałam)wypatrzyły Szariczka na allegro i strasznie im się spodobał,najmłodsze ma 7 lat więc myślę ze Szarik napewno by je zaakceptował,w niedzielę mamy się spotkać i porozmawiać oraz Pani na żywo zobaczy Szarika a ja Panią...i wtedy zobaczymy...

Tylko czy taki przytulak może być szczęśliwy na wsi???Z jednej strony on uwielbia biegać, ma troszkę charcią budowę ale czy nie będzie mu zimno w budzie?:(

Posted

wszystko okaże się ja Pani przyjedzie. Szarik to taki kanapowy przytulak. Kurcze i martwi mnie to, że będzie mieszkał w budzie. W razie czego można zaproponować - tylko cholerka którego?
Łatek do budy się nie nadaje. Biały bezimienny jest wielki - nie znamy jeszcze jego stosunku do dzieci. Ziutek kanapowy. Dino absolutnie. Roki jest niesamowicie ruchliwy, a przy tym kotów nie toleruje. Szczeniaki od Soni - trzeba by podjechać w razie co do Brzyścia.
Zobaczymy jak wizyta.

Posted

Ale wydaje mi się, że buda budzie nie równa i dużo zależy od tego jak właściciele do tego będą podchodzić. Bo psiak może mieszkać w budzie a mieć stały dostęp do domu np. Poza tym wiosna idzie, więc jeśli ludzie byli by OK to Szariczek mógłby się przystosować.

A jeśli nie on to może rzeczywiście dzieciaki z Brzyścia, albo Mati może?On lubi dzieci i do mieszkania na dworze jest przyzwyczajony :D

Posted

Mi coraz mniej pasuje Szarik i buda...on jest prawie jak człowiek,tak sie przynajmniej zachowuje:)
Napisałam jeszcze do tej Pani w sprawie Szariczka i innych psiaczków ale nie odezwała się,dzis mialysmy się spotkac więc moze sie rozmyslila albo cos jej wypadło...może to i lepiej

Posted

AgusiaW napisał(a):
Mi coraz mniej pasuje Szarik i buda...on jest prawie jak człowiek,tak sie przynajmniej zachowuje:)
Napisałam jeszcze do tej Pani w sprawie Szariczka i innych psiaczków ale nie odezwała się,dzis mialysmy się spotkac więc moze sie rozmyslila albo cos jej wypadło...może to i lepiej

Nie wiedzą co tracą :D

Posted

Jednak Pani się jeszcze zastanawia i prosi o zdjęcia innych piesków,lubiących podwórko i dzieci:)mam zamiar wysłać jej Maszę, Rockiego i wlasnie niewiem kogo jeszcze

Posted

AgusiaW napisał(a):
Jednak Pani się jeszcze zastanawia i prosi o zdjęcia innych piesków,lubiących podwórko i dzieci:)mam zamiar wysłać jej Maszę, Rockiego i wlasnie niewiem kogo jeszcze

Może szczeniaczki z Brzycia i ich mame?

No w sumie to już podroski hehe:cool3:

Posted

Nie nie, Pani ma go poinformować na czym dokładnie polega taka umowa adopcyjna, że to dla psa, żeby mu się krzywda nie działa:)bo przeraził go obowiązek podpisania umowy a właściwie niewiedza o co tu właściwie chodzi.Tak czy inaczej jeśli nie podpiszą to nie dostaną psa,zresztą jak już się na któregoś zdecydują to jeszcze i tak trzeba przeprowadzić wizytę, czy w ogóle mają warunki takie jak trzeba

Posted

Teraz tak ładnie i zielono się zaczyna robić, super się będzie komponował na tym tle. A jak będę mu robić ogłoszenia to zmienię zdanie, że jest agresywny do dużych psów na jakieś mniej dobitne stwierdzenie, może to odstrasza ludzi?:hmmmm:

Posted

Muszę się troszkę pośpieszyć z tymi fotkami bo coś mi to ciężko idzie, a najczęściej to zapominam aparatu:(byliśmy z Szarikiem na wycieczce w odwiedzinach u pewnej Pani,która potrzebowała pieska do środka domu,niestety jak go zobaczyła od razu stwierdziła"za duży",no cóż-może ktoś się w końcu zakocha a jest w czym:)
Szarik jest nie tylko agreswyny do dużych ale także do mniejszych psów ale chyba podejrzewam dlaczego...ostatnio strasznie za suczkami się ugania....po mieszkaniu tez chodzi i skamle jak wyczuje ze jakas suczka jest za oknem,ja myślę że trzeba go będzie wykastrować a przed wyadoptowaniem to juz napewno zeby komuś nie uciekł czasami za pannami

Posted

oo można by:D tym bardziej że ja mam na tymczasie suczkę scenie, to można by gdzieś na jakąś polankę iść żeby zdala od aut i innych piesów i można by ich puścić i porobić zdjęcia:P co Ty na to?:>