Paulina_mickey Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Tak się ciągle zastanawiam do jakiej rasy on jest podobny :hmmmm: Quote
minia913 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 kolorystycznie do husky wyglądem nie mam pojęcia ale śliczny jest Quote
AgusiaW Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Ja w nim widzę 3 rasy:huskyego,gończego i charta:) A jeśli chodzi o adopcję Szariczka to wczoraj zgłosiła się pierwsza osoba no i mam dylemat...Pani mieszka na wsi, ma ogromne 1-hektarowe podwórze-Szarik byłby napewno wybiegany bo przebywałby sobie w dużym kojcu i nie na łancuchu oczywiście ale mieszkałby w budzie:(dzieci tej Pani(a w sumie jest ich 5-cioro z tego co zrozumiałam)wypatrzyły Szariczka na allegro i strasznie im się spodobał,najmłodsze ma 7 lat więc myślę ze Szarik napewno by je zaakceptował,w niedzielę mamy się spotkać i porozmawiać oraz Pani na żywo zobaczy Szarika a ja Panią...i wtedy zobaczymy... Tylko czy taki przytulak może być szczęśliwy na wsi???Z jednej strony on uwielbia biegać, ma troszkę charcią budowę ale czy nie będzie mu zimno w budzie?:( Quote
Basia1968 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 wszystko okaże się ja Pani przyjedzie. Szarik to taki kanapowy przytulak. Kurcze i martwi mnie to, że będzie mieszkał w budzie. W razie czego można zaproponować - tylko cholerka którego? Łatek do budy się nie nadaje. Biały bezimienny jest wielki - nie znamy jeszcze jego stosunku do dzieci. Ziutek kanapowy. Dino absolutnie. Roki jest niesamowicie ruchliwy, a przy tym kotów nie toleruje. Szczeniaki od Soni - trzeba by podjechać w razie co do Brzyścia. Zobaczymy jak wizyta. Quote
Basia1968 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ale ale - jest jeszcze Masza - ona uwielbia biegać, ganiać. Tylko, że ona "kocha" kury- jak mi sie wydaje. Masza jest u MUrki. Jest śliczna. Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Ale wydaje mi się, że buda budzie nie równa i dużo zależy od tego jak właściciele do tego będą podchodzić. Bo psiak może mieszkać w budzie a mieć stały dostęp do domu np. Poza tym wiosna idzie, więc jeśli ludzie byli by OK to Szariczek mógłby się przystosować. A jeśli nie on to może rzeczywiście dzieciaki z Brzyścia, albo Mati może?On lubi dzieci i do mieszkania na dworze jest przyzwyczajony :D Quote
AgusiaW Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Mi coraz mniej pasuje Szarik i buda...on jest prawie jak człowiek,tak sie przynajmniej zachowuje:) Napisałam jeszcze do tej Pani w sprawie Szariczka i innych psiaczków ale nie odezwała się,dzis mialysmy się spotkac więc moze sie rozmyslila albo cos jej wypadło...może to i lepiej Quote
AgusiaW Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 no to sprawa się wyjaśniła bo wlasnie dostalam odpowiedź:mąż tej pani nie chce się zgodzić na podpisanie umowy adopcyjnej... Quote
Merime Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Pomoc za pomoc, razem możemy szybciej znaleźć im dom! http://www.dogomania.pl/threads/204535-Pomoc-za-pomoc!-%29?p=16536340#post16536340 Quote
Paulina_mickey Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 AgusiaW napisał(a):Mi coraz mniej pasuje Szarik i buda...on jest prawie jak człowiek,tak sie przynajmniej zachowuje:) Napisałam jeszcze do tej Pani w sprawie Szariczka i innych psiaczków ale nie odezwała się,dzis mialysmy się spotkac więc moze sie rozmyslila albo cos jej wypadło...może to i lepiej Nie wiedzą co tracą :D Quote
AgusiaW Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Jednak Pani się jeszcze zastanawia i prosi o zdjęcia innych piesków,lubiących podwórko i dzieci:)mam zamiar wysłać jej Maszę, Rockiego i wlasnie niewiem kogo jeszcze Quote
Paulina_mickey Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 AgusiaW napisał(a):Jednak Pani się jeszcze zastanawia i prosi o zdjęcia innych piesków,lubiących podwórko i dzieci:)mam zamiar wysłać jej Maszę, Rockiego i wlasnie niewiem kogo jeszcze Może szczeniaczki z Brzycia i ich mame? No w sumie to już podroski hehe:cool3: Quote
minia913 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 ale czy jak pan nie chciał podpisać umowy adopcyjnej na Szarika to czy się zgodzi na podpisanie na innego piesa? Quote
AgusiaW Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Nie nie, Pani ma go poinformować na czym dokładnie polega taka umowa adopcyjna, że to dla psa, żeby mu się krzywda nie działa:)bo przeraził go obowiązek podpisania umowy a właściwie niewiedza o co tu właściwie chodzi.Tak czy inaczej jeśli nie podpiszą to nie dostaną psa,zresztą jak już się na któregoś zdecydują to jeszcze i tak trzeba przeprowadzić wizytę, czy w ogóle mają warunki takie jak trzeba Quote
minia913 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 może Pan myślał , że to jak umowa kredytowa :) też bym się na jego miejscu wystraszyła :D Quote
Paulina_mickey Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Aga może zrób mu jakieś zdjęcia ze spacerku to ogłosze go od nowa Quote
Paulina_mickey Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Teraz tak ładnie i zielono się zaczyna robić, super się będzie komponował na tym tle. A jak będę mu robić ogłoszenia to zmienię zdanie, że jest agresywny do dużych psów na jakieś mniej dobitne stwierdzenie, może to odstrasza ludzi?:hmmmm: Quote
AgusiaW Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Muszę się troszkę pośpieszyć z tymi fotkami bo coś mi to ciężko idzie, a najczęściej to zapominam aparatu:(byliśmy z Szarikiem na wycieczce w odwiedzinach u pewnej Pani,która potrzebowała pieska do środka domu,niestety jak go zobaczyła od razu stwierdziła"za duży",no cóż-może ktoś się w końcu zakocha a jest w czym:) Szarik jest nie tylko agreswyny do dużych ale także do mniejszych psów ale chyba podejrzewam dlaczego...ostatnio strasznie za suczkami się ugania....po mieszkaniu tez chodzi i skamle jak wyczuje ze jakas suczka jest za oknem,ja myślę że trzeba go będzie wykastrować a przed wyadoptowaniem to juz napewno zeby komuś nie uciekł czasami za pannami Quote
AgusiaW Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Oooo jak spotkam się z Moniką-chyba na dniach-to porobimy jakieś fotki w plenerze:) Quote
Monika_tbg Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 oo można by:D tym bardziej że ja mam na tymczasie suczkę scenie, to można by gdzieś na jakąś polankę iść żeby zdala od aut i innych piesów i można by ich puścić i porobić zdjęcia:P co Ty na to?:> Quote
Recommended Posts