Jump to content
Dogomania

Shiby na wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Wyniki z Opola 2007:

PSY
Klasa szczeniąt:
cEPIS z Zakątka Izi - wo
Klasa młodzieży:
I’KORMEESE Tajgeta – dosk. I, Zw.Mł., NJwR, BOB
Klasa Pośrednia:
GENDO Leo Libra FCI – dosk I, CWC
Klasa otwarta:
ADISAR Sai-No-Kawara – dosk I, CWC, res. CACIB
Jeno of bonsai Xandrina – dosk. II
Klasa championów:
A’CUNAMI SAMICO Hvezda Hane - dosk I, NDPwR, CWC, CACIB

SUKI
Klasa szczeniąt:
YASASHI OF BONSAI Xandrina FCI - wo
Klasa Pośrednia:
GREAT TAQNAKA Leo Libra FCI - dosk I, NDSwR, CWC, CACIB

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to fajna sędzina.

Słuchajcie shibiarze- mam propozycję- we wrześniu jest Klubowa wystawa shib w Zbraslawiu koło Brna.
Ja się wybieram, ale może by się skrzyknąć i jechać w więcej osób?
Jakbyście się zapisali do czeskiego Klubu, to wystawa kosztuje grosze- coś w przeliczeniu 30- 40 złotych od psa. Teraz za 5 psów i ze składką klubową zapłaciłam niecałe 300 złotych. I płaci się na miejscu, na wystawie, bez żadnych sankcji. Do tego dostaje się do domu "Zpravodaj"- takie pisemko klubowe, bardzo fajne, coś 3, czy 4 razy w roku.
Czesi sa naprawdę fajni- przynajmniej ci od shib, tam jest tanio- wystawa jest na super fajnym terenie należącym do Związku- wielki stadion, dookoła krzaki, spanie na miejscu w takich baraczkach, ale jest ciepła woda, i z pokoju wychodzisz na ring wystawowy. Poza tym wystawa zaczyna się o 13, więc można się wyspać, na terenie jest duża knajpa z gigantycznym tarasem i dobrym jedzeniem i tanim piwem.
To jest sobota, w niedzielę można jechać na Międzynarodową wystawę do Brna- to jakieś 40- 50 km od Zbraslawia, Czesi na nią jadą, więc mozna jechać z nimi i się nie zgubić w Brnie.
Pomyślcie.

Posted

Witam,
Tak dla zainteresowanych Shibami na swiecie podaje link do sprawozdania z corocznej NIPPO wystawy Shib w USA na zachodnim brzegu... w Kalifornii. Beikoku Shiba Club organizuje coroczna NIPPO wystawe Shib gdzie zapraszaja sedziego z japonskiego klubu Nippo
http://www.battymansion.com/beikoku07/
prosze kliknac na zdjecie aby zobaczyc wieksze zdjecie
na dole strony jest nastepny link
http://www.battymansion.com/beikoku07/bei2.html

a pod tym linkiem mozna obejrzec poprzednie wystawy Nippo w USA w Kalifornii http://www.battymansion.com/shiba/ klikajac na odpowiednie linki
Jakie wrazenia? :)
pozdrawiam
Janka

Posted

Gosia napisał(a):
A to fajna sędzina.

Słuchajcie shibiarze- mam propozycję- we wrześniu jest Klubowa wystawa shib w Zbraslawiu koło Brna.
Ja się wybieram, ale może by się skrzyknąć i jechać w więcej osób?
Jakbyście się zapisali do czeskiego Klubu, to wystawa kosztuje grosze- coś w przeliczeniu 30- 40 złotych od psa. Teraz za 5 psów i ze składką klubową zapłaciłam niecałe 300 złotych. I płaci się na miejscu, na wystawie, bez żadnych sankcji. Do tego dostaje się do domu "Zpravodaj"- takie pisemko klubowe, bardzo fajne, coś 3, czy 4 razy w roku.
Czesi sa naprawdę fajni- przynajmniej ci od shib, tam jest tanio- wystawa jest na super fajnym terenie należącym do Związku- wielki stadion, dookoła krzaki, spanie na miejscu w takich baraczkach, ale jest ciepła woda, i z pokoju wychodzisz na ring wystawowy. Poza tym wystawa zaczyna się o 13, więc można się wyspać, na terenie jest duża knajpa z gigantycznym tarasem i dobrym jedzeniem i tanim piwem.
To jest sobota, w niedzielę można jechać na Międzynarodową wystawę do Brna- to jakieś 40- 50 km od Zbraslawia, Czesi na nią jadą, więc mozna jechać z nimi i się nie zgubić w Brnie.
Pomyślcie.

No my to chętnie, tzn. ja chętnie bo za Kasię nie mogę się wypowiadać, ale sądząc po ilości zakupionych psich kosmetyków przed przyjazdem JaJa planuje sezon wystawowy aktywny :)

Posted

Hanazono napisał(a):
Witam,
Tak dla zainteresowanych Shibami na swiecie podaje link do sprawozdania z corocznej NIPPO wystawy Shib w USA na zachodnim brzegu... w Kalifornii. Beikoku Shiba Club organizuje coroczna NIPPO wystawe Shib gdzie zapraszaja sedziego z japonskiego klubu Nippo
http://www.battymansion.com/beikoku07/
prosze kliknac na zdjecie aby zobaczyc wieksze zdjecie
na dole strony jest nastepny link
http://www.battymansion.com/beikoku07/bei2.html

a pod tym linkiem mozna obejrzec poprzednie wystawy Nippo w USA w Kalifornii http://www.battymansion.com/shiba/ klikajac na odpowiednie linki
Jakie wrazenia? :)
pozdrawiam
Janka

O super, kiedys trafiłem na tę stronę, ale zapomniałem podlinkować i już nie wiedziałem po jakims czasie jak tam trafiłem :( a stamtąd miałem zdjęcia długowłosej shiby i białej wyglądającej jak nasze hokkaido :)

A co do wystawy, to przy takiej populacji shib, widać różnorodność wszelaką, gdybym znał sie na amerykańskich hodowlach może zauważyłbym jakieś typy hodowlane, ale tak to mogę powiedzieć, że część psów mi się podoba a część nie.

Jakbym nie wiedział to myślałbym, że to akita :) dałbym go na II miejsce w młodzierzy

Ten jest super wybarwiony i mi się podoba, chyba ma też potężny ogon :) ten by wylądował na I

A ten to mi się chyba nie podoba - za jasny dla mnie i grubasek raczej. A ten zostaje gdzie jest czyli III.

No ten to mi się nie podoba, ze zdjęcia wychodzi na to, że ma prawie prostą linię dolną

Ten z kolei chyba niezbyt odpowiednio stoi, takie rozjechanie trapezowate chyba nie mile widziane we wzorcu?

A ten mi się podoba i zgadzam się z sędzią :)

Żeby było szybciej pokażę, które psy mi się podobają:

Posted

ktrebor napisał(a):

A co do wystawy, to przy takiej populacji shib, widać różnorodność wszelaką, gdybym znał sie na amerykańskich hodowlach może zauważyłbym jakieś typy hodowlane, ale tak to mogę powiedzieć, że część psów mi się podoba a część nie.

Ojej, Robert, czy ja o czymś nie wiem? :crazyeye: Większość shib, które pokazałeś mi się nie podoba... :(

Posted

Gosia napisał(a):
A to fajna sędzina.

Słuchajcie shibiarze - mam propozycję- we wrześniu jest Klubowa wystawa shib w Zbraslawiu koło Brna.

(...)

Pomyślcie.

Gosiu, myślałaś, żeby się każdy we własnym zakresie zabrał czy może o wynajęciu busa jakby nas grupa osób się zabrała?

Czy ktoś z właścicieli shib byłby jeszcze chętny na wyjazd?

Posted

Nie myślałam konkretnie. Jakby pojechała Agnieszka z Keiko, to oni mają miejsce na dwie osoby i dwa psy. My mamy miejsce na 1 osobę bez psa. Lilka mówiła mi wczoraj, że chciałaby pojechać- no to mogłaby z Babą jechać z Agą.Amandil z nimi i Ty albo Robert z nami. Jest jeszcze Agnieszka Potocka, do której zadzwonię- ona też ma wolne auto i jednego psa- suczkę. Na pewno może kogoś zabrać.
Ta Klubówka jest tydzień przed Klubową w Łodzi.

Posted

To pogadaj z Agnieszką P., ja jeśli mamy jechać również do Brna to oprócz shiby chciałabym zabrać ze sobą hokkaido i choćby jeden transporter, bo klatkę mamy za dużą.

Posted

Amandil wrócił z Płocka z następującymi osiągnięciami:

12.05.07 - Krajowa wystawa gr. V

BOB, NPwR, NJwR, zw. Młodzieży

stawka 3 shibki, w tym jedna sunia w szczeniaczkach i 11 letni weteran

13.05.07 Wystawa Krajowa

BOB, NPwR, NJwR, bez zwycięstwa Młodzieży co nas trochę zdziwiło

Stawka mniejsza bo był obecny jeszcze tylko weteran

Ogółem z opinii Kasi, wystawa była poniekąd szczególna, gdyż wszystkie shibki na ringu, były grzeczne, spokojne, i bez darcia mordek pozwoliły sobie sprawdzić zęby, uszy a w przypadku psów jeszcze jajka :) ta sytuacja zdziwiła panią sędzinę bo jak sama przyznała - "ona zębów shibom sprawdzać nie będzie bo się ich boi" :)

Posted

Ooo, DzieńDoberek Gosiu - gratualacje :multi:

Ktrebor, cuś pokręciłeś - 10 miesięczny piesio nie może być NPwR... chyba...?

Posted

Wielkie gratulacje dla Tabalugi,Amnadila,ich właścicieli i hodowcy :multi:

W Jeleniej Górze była jedna shiba - moja :cool3:
GREAT TAQNAKA Leo Libra FCI - CWC, NDSwR, BOB

Posted

Hayne napisał(a):
Ooo, DzieńDoberek Gosiu - gratualacje :multi:

Ktrebor, cuś pokręciłeś - 10 miesięczny piesio nie może być NPwR... chyba...?

O matko czyżbym popełnił tak straszliwe "faux pas", jakim jest rozpowiadanie o fikcyjnych tytułach przyznanych psu? Błagam o wybaczenie, kryję się ze wstydu, ale tyle "ptaszków" i parafek było na karcie oceny, żem zbłądził.

Posted

Taq napisał(a):
Wielkie gratulacje dla Tabalugi,Amnadila,ich właścicieli i hodowcy :multi:

W Jeleniej Górze była jedna shiba - moja :cool3:
GREAT TAQNAKA Leo Libra FCI - CWC, NDSwR, BOB

Ile by nie było to i tak należą się gratulacje, stawki w Japończykach może i nie są liczne, za to silne! :)

Posted

Stawki są różne- to prawda- ale nieobecni nie maja racji:-)
Ja miałam w Bratysławie 5 shib- nie dojechała suczka z klasy otwartej. Reszta była. Tabaluga wygrała z championem i suką i psem z młodzieży- więc cieszę się, że nie zapłaciłam 70 euro za nic i nie przejechałam 1400 km też bez sensu.
Jeszcze na końcu łoś nas zaatakował na autosradzie- ledwo uszłyśmy z życiem.

Posted

My wybieramy się dopiero na wystawę do Warszawy :(

Czy shiby zajmują czasami jakieś pierwsze miejsca na wystawach nie będących wystawami szpiców, klubówkami czy wystawami szpiców japońskich? W Polsce oczywiście.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...