Jump to content
Dogomania

Shiby na wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosia']- nic nie wymęczył, jak Ci walnę to sie nie pozbierasz.

(...) bo Ktrebor nie lubi kochanego, spokojnego Amandiego... :placz:

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sam mu wybrał takie kibolskie imię.
Miało być inne.

Informuję radośnie, że wczoraj, na wystawie międzynarodowej w Mlada Boleslav, TABALUGA Hannibal w przepięknym stylu, przy brawach publiczności i sędziego wygrała rasę i tym samym zakończyła warunki dla otrzymania Interchampionatu.

Pozdrawiam-

:multi: :multi: :multi:

Posted

E to chyba Kasia w końcu wybrała :) Ja go bardzo lubię, tylko mnie strasznie denerwuje. Gryzie mnie w pupę jak przychodzę do domu i oczy mi prawie podbija jak skacze na powitanie, a poza tym jest słodką małą shibką, która ma jeden problem - Kibę :)

Też przyłączam się do gratulacji :)

Posted

Eeee- to Ty chciałeś mieć "Kibola" i "Dila"- nie tak było?
A w pupę na powitanie gryzie cały ten miot :lol:
Nie wiem, po kim to mają. Arwena gryzie jeszcze w łydki i w łokieć.
Więc i tak masz lepiej.

Dziękuję.

Posted

ktrebor napisał(a):
Ja go bardzo lubię, tylko mnie strasznie denerwuje. Gryzie mnie w pupę jak przychodzę do domu :)

Ech... mnie jakoś nie gryzie w pupę... Co się dziwić, że biedna, mała shibka ma problem z Kibolem, jak ten drugi jest cały czas rozpieszczany... :roll: a to rude, małe to takie zazdrosne z natury...

ktrebor napisał(a):
J Też przyłączam się do gratulacji :)

Gosia, całuski dla Tabalugi i gratulacje dla Ciebie :loveu:

Posted

Savannah napisał(a):
Mam pare zdjec Shiby ktora byla na Romanian Open 2.09.2007, moge wstawic jesli chcecie:eviltong:;)

No jasne,że chcecie!!!!:multi: :lol: Napisz,jeżeli wiesz,jaka to shiba,plisss:lol:

Posted

Matagi napisał(a):
No jasne,że chcecie!!!!:multi: :lol: Napisz,jeżeli wiesz,jaka to shiba,plisss:lol:

Juz sie robi Matagi, nie pamietalam dokładnie, ale chyba wlasnie o Tobie Asiaczek mowila, ze bedziesz chciala miec foteczki tej Shiby:lol:;)

zaraz wstawie fotki i nazwe psa, jeszcze moment...

Posted

Bardzo ładny ten pies, podobał mi sie, zwł.jego głowka

SAYUKI Del Bagio - w oba dni I ex. INV.WINNER, CACIB, BOS, BOB, na BOG nie zauwazony.

oto fotki, mam nadzieje, ze sie podobaja

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

Już odespana... mogę napisać krótko parę słów na temat tytułowej wystawy.

W Czechach sprawnie funkcjonuje Shiba Club, którego jesteśmy członkiem od 2 dni :) Klub organizuje 2 wystawy w roku, pierwszą kulbową, drugą secjalistyczną.

W niedzielę w Zbraslawiu pod Brnem odbyła się druga wystawa w roku - specjalistyczna. Na wystawę były zgłoszone 52 shiby, większość przyjechała. Jeszcze nigdy nie widziałam tyle szybowców w 1 miejscu. Część shib biegała "luzem" po terenie...

Jak Robert znajdzie kabelek do aparatu to zamieszczę trochę zdjęć - niestety przy sukach wysiadł mi aparat, a psy pstrykałam po moim wyjściu na ring, czyli od klasy pośredniej.

Bardzo mi się podobały dwie rzeczy, właściwie 3.

1. Sędzia głośno uzasadniał ocenę psa opisując jego zalety i niedoskonałości. Oceniał całą stawkę, a dopiero potem ogłaszał wyniki - od 4-tej do 1-ej lokaty.

2. Czeska konkurencja hodowlana reproduktor - prowadzona przez specjalistkę od spraw hodowlanych klubu, a nie przez sędziego. Polegała na opisaniu cech danego psa - również na forum całego zgromadzonego klubu i opisaniu pod jakim kątem należy dbierać suki (z jakimi cechami), żeby poprawić, wzmocnić cechy rodziców u potomstwa. Szkoda, że nie rozumiałam wszystkiego, dla mnie - osoby bez doświadczenia w hodowli to było bardzo interesujące.

3. Życzliwi ludzie i super rodzinna atmosfera.

Częściowe wyniki podam przy zdjęciach. Pa

Posted

Z klasy młodzieży wiem tylko tyle, że nasz Amandil zajął 4 lokatę z oceną doskonałą.
Poniżej zdjęcie Dila sprzed wystawy :)

KLASA POŚREDNIA

14. Besuta Banzai z Olsove - lokata 1

14.

14.

12. Aratorn Siwash Legend Hannibal - lokata III od lewej
13. Belfegor Hannibal - od prawej

j.w.

14 - od lewej 15. D'aiko Saico Hvezda Hane - od prawej

14.

12.

Posted

Najnowsze informacje z Łodzi.

XVI Klubowa Wystawa Psów Ras V Grupy FCI

Najlepsza Hodowla 2007

1. Tajgeta
2. Hannibal

Najlepsza Suka Hodowlana:

1. Geisha Siwash Legend
2. Czech Jakobin Joko

Posted

Reszta:
młodzież-

SHIMIZU Gamron- I lok. dosk. Mł. Zw. Klubu
BELFEGOR Hannibal- 2 lok. bdb

pośrednia-

I"KORMEESE Tajgeta- lok. 1, dosk.

otwarta-

ARAGORN SIWASH LEGEND Hannibal- 1 lok. dosk. NDPwR- Zw. Klubu

championy-

ECHIKETTO OF BONSAI Xandrina- 1 ok. bdb

suczki-
młodzież-

tu nie znam lokat, bo sędzia nas nie ustawił, tylko wszystkim dał po bardzo dobrej-

ARWENA SIWASH LEGEND Hannibal- bdb
JAGA- SAN Leo Libra- bdb
YUZUKI Gamron- bdb

pośrednia-

IZUMI YOROKOBI Tajgeta- nie mam pojęcia

otwarta-

ERUSHORI OF BONSAI Xandrina- chyba bdb

championy-

KEIKO Tajgeta- 3 lok. bdb
RAHIMA REPEAT PERFORMANCE- 1 lok. dosk- NDSwR- Zw. Klubu- BOB
TABALUGA Hannibal- 2 lok. dosk.

zdjęcia wstawią Kasia i Agnieszka

Posted

Jeszcze jedno -dlaczego było tak mało shib?
Klubowa wystawa i tylko 13 psów? Co się dzieje?
W Czechach na klubówce było 52 shiby.

Dlaczego nie przyjeżdżacie na najważniejszą wystawę w roku, tylko tłuczecie się po jakichś (za przeproszeniem) Grudziądzach, czy Krosnach?

Posted

Pewien podobno bardzo miły Duńczyk :) Wziął się i zaczął shiby mierzyć miarką, część ocen została obniżona do bdb, za wzrost przekraczający lub w granicy standardu rasy (nota bene to samo robią Japończycy w NIPPO - psy w górnych granicach wzorca mają obniżane oceny).

Posted

Gosia napisał(a):
Jeszcze jedno -dlaczego było tak mało shib?
Klubowa wystawa i tylko 13 psów? Co się dzieje?
W Czechach na klubówce było 52 shiby.

Dlaczego nie przyjeżdżacie na najważniejszą wystawę w roku, tylko tłuczecie się po jakichś (za przeproszeniem) Grudziądzach, czy Krosnach?

Bo tam się gładko oceny zbiera, wszystkie te CWC, BOB'y itp. :) Fakt coś mało shibek było, więcej chyba było na wystawie psów japońskich w Grodzisku Mazowieckim.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...