Hayne Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [quote name='Gosia']- nic nie wymęczył, jak Ci walnę to sie nie pozbierasz. (...) bo Ktrebor nie lubi kochanego, spokojnego Amandiego... :placz:
Gosia Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Sam mu wybrał takie kibolskie imię. Miało być inne. Informuję radośnie, że wczoraj, na wystawie międzynarodowej w Mlada Boleslav, TABALUGA Hannibal w przepięknym stylu, przy brawach publiczności i sędziego wygrała rasę i tym samym zakończyła warunki dla otrzymania Interchampionatu. Pozdrawiam- :multi: :multi: :multi:
ktrebor Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 E to chyba Kasia w końcu wybrała :) Ja go bardzo lubię, tylko mnie strasznie denerwuje. Gryzie mnie w pupę jak przychodzę do domu i oczy mi prawie podbija jak skacze na powitanie, a poza tym jest słodką małą shibką, która ma jeden problem - Kibę :) Też przyłączam się do gratulacji :)
Gosia Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Eeee- to Ty chciałeś mieć "Kibola" i "Dila"- nie tak było? A w pupę na powitanie gryzie cały ten miot :lol: Nie wiem, po kim to mają. Arwena gryzie jeszcze w łydki i w łokieć. Więc i tak masz lepiej. Dziękuję.
Hayne Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 ktrebor napisał(a):Ja go bardzo lubię, tylko mnie strasznie denerwuje. Gryzie mnie w pupę jak przychodzę do domu :) Ech... mnie jakoś nie gryzie w pupę... Co się dziwić, że biedna, mała shibka ma problem z Kibolem, jak ten drugi jest cały czas rozpieszczany... :roll: a to rude, małe to takie zazdrosne z natury... ktrebor napisał(a):J Też przyłączam się do gratulacji :) Gosia, całuski dla Tabalugi i gratulacje dla Ciebie :loveu:
Savannah Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Mam pare zdjec Shiby ktora byla na Romanian Open 2.09.2007, moge wstawic jesli chcecie:eviltong:;)
Matagi Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Savannah napisał(a):Mam pare zdjec Shiby ktora byla na Romanian Open 2.09.2007, moge wstawic jesli chcecie:eviltong:;) No jasne,że chcecie!!!!:multi: :lol: Napisz,jeżeli wiesz,jaka to shiba,plisss:lol:
Savannah Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Matagi napisał(a):No jasne,że chcecie!!!!:multi: :lol: Napisz,jeżeli wiesz,jaka to shiba,plisss:lol: Juz sie robi Matagi, nie pamietalam dokładnie, ale chyba wlasnie o Tobie Asiaczek mowila, ze bedziesz chciala miec foteczki tej Shiby:lol:;) zaraz wstawie fotki i nazwe psa, jeszcze moment...
Savannah Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Bardzo ładny ten pies, podobał mi sie, zwł.jego głowka SAYUKI Del Bagio - w oba dni I ex. INV.WINNER, CACIB, BOS, BOB, na BOG nie zauwazony. oto fotki, mam nadzieje, ze sie podobaja
Matagi Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Savannah']i jak, co sadzisz Matagi? Dzięki,dzięki Lidka!:lol: Bardzo ładny szybowiec,mam wrażenie,że jest ciutkę łysawy /ta pora roku,wszystkie prawie tak mają/ w dniu wystawy.A hodowla Del Biaggio znana jest z pieknych shib;) :lol: .Dzięki!:lol: A tu zobacz moje shibowcowe dzieci: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41011&page=86
Hayne Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Witam, Już odespana... mogę napisać krótko parę słów na temat tytułowej wystawy. W Czechach sprawnie funkcjonuje Shiba Club, którego jesteśmy członkiem od 2 dni :) Klub organizuje 2 wystawy w roku, pierwszą kulbową, drugą secjalistyczną. W niedzielę w Zbraslawiu pod Brnem odbyła się druga wystawa w roku - specjalistyczna. Na wystawę były zgłoszone 52 shiby, większość przyjechała. Jeszcze nigdy nie widziałam tyle szybowców w 1 miejscu. Część shib biegała "luzem" po terenie... Jak Robert znajdzie kabelek do aparatu to zamieszczę trochę zdjęć - niestety przy sukach wysiadł mi aparat, a psy pstrykałam po moim wyjściu na ring, czyli od klasy pośredniej. Bardzo mi się podobały dwie rzeczy, właściwie 3. 1. Sędzia głośno uzasadniał ocenę psa opisując jego zalety i niedoskonałości. Oceniał całą stawkę, a dopiero potem ogłaszał wyniki - od 4-tej do 1-ej lokaty. 2. Czeska konkurencja hodowlana reproduktor - prowadzona przez specjalistkę od spraw hodowlanych klubu, a nie przez sędziego. Polegała na opisaniu cech danego psa - również na forum całego zgromadzonego klubu i opisaniu pod jakim kątem należy dbierać suki (z jakimi cechami), żeby poprawić, wzmocnić cechy rodziców u potomstwa. Szkoda, że nie rozumiałam wszystkiego, dla mnie - osoby bez doświadczenia w hodowli to było bardzo interesujące. 3. Życzliwi ludzie i super rodzinna atmosfera. Częściowe wyniki podam przy zdjęciach. Pa
Hayne Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Z klasy młodzieży wiem tylko tyle, że nasz Amandil zajął 4 lokatę z oceną doskonałą. Poniżej zdjęcie Dila sprzed wystawy :) KLASA POŚREDNIA 14. Besuta Banzai z Olsove - lokata 1 14. 14. 12. Aratorn Siwash Legend Hannibal - lokata III od lewej 13. Belfegor Hannibal - od prawej j.w. 14 - od lewej 15. D'aiko Saico Hvezda Hane - od prawej 14. 12.
Hayne Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 ? 17. Ninkem z Helfstynskeho panstvi - lokata IV
Hayne Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 18. Adisar Sai-No-Kawara - lokata II 19. Akashi Hibashira Ken's - lokata III 20. Aragorn Siwash Legend Hannibal - lokata I
Hayne Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 chyba 21. Asimbanay Sky Paradoxe 22. Fubuki del Monte de Haya
ktrebor Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Najnowsze informacje z Łodzi. XVI Klubowa Wystawa Psów Ras V Grupy FCI Najlepsza Hodowla 2007 1. Tajgeta 2. Hannibal Najlepsza Suka Hodowlana: 1. Geisha Siwash Legend 2. Czech Jakobin Joko
Gosia Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Reszta: młodzież- SHIMIZU Gamron- I lok. dosk. Mł. Zw. Klubu BELFEGOR Hannibal- 2 lok. bdb pośrednia- I"KORMEESE Tajgeta- lok. 1, dosk. otwarta- ARAGORN SIWASH LEGEND Hannibal- 1 lok. dosk. NDPwR- Zw. Klubu championy- ECHIKETTO OF BONSAI Xandrina- 1 ok. bdb suczki- młodzież- tu nie znam lokat, bo sędzia nas nie ustawił, tylko wszystkim dał po bardzo dobrej- ARWENA SIWASH LEGEND Hannibal- bdb JAGA- SAN Leo Libra- bdb YUZUKI Gamron- bdb pośrednia- IZUMI YOROKOBI Tajgeta- nie mam pojęcia otwarta- ERUSHORI OF BONSAI Xandrina- chyba bdb championy- KEIKO Tajgeta- 3 lok. bdb RAHIMA REPEAT PERFORMANCE- 1 lok. dosk- NDSwR- Zw. Klubu- BOB TABALUGA Hannibal- 2 lok. dosk. zdjęcia wstawią Kasia i Agnieszka
Gosia Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Jeszcze jedno -dlaczego było tak mało shib? Klubowa wystawa i tylko 13 psów? Co się dzieje? W Czechach na klubówce było 52 shiby. Dlaczego nie przyjeżdżacie na najważniejszą wystawę w roku, tylko tłuczecie się po jakichś (za przeproszeniem) Grudziądzach, czy Krosnach?
Agappe Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 13 shib i ponad połowa bardzo dobrych... dobry wynik:evil_lol::evil_lol: kto sędziował, że takie spustoszenie????:roll:
ktrebor Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Pewien podobno bardzo miły Duńczyk :) Wziął się i zaczął shiby mierzyć miarką, część ocen została obniżona do bdb, za wzrost przekraczający lub w granicy standardu rasy (nota bene to samo robią Japończycy w NIPPO - psy w górnych granicach wzorca mają obniżane oceny).
ktrebor Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Gosia napisał(a):Jeszcze jedno -dlaczego było tak mało shib? Klubowa wystawa i tylko 13 psów? Co się dzieje? W Czechach na klubówce było 52 shiby. Dlaczego nie przyjeżdżacie na najważniejszą wystawę w roku, tylko tłuczecie się po jakichś (za przeproszeniem) Grudziądzach, czy Krosnach? Bo tam się gładko oceny zbiera, wszystkie te CWC, BOB'y itp. :) Fakt coś mało shibek było, więcej chyba było na wystawie psów japońskich w Grodzisku Mazowieckim.
Recommended Posts