blanka xd Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Historia suni jest taka ze wyciągnęłam ją ze schroniska i wyadoptowałam ją ludziom którzy wydawali się bardzo dobrymi właścicielami. Wczoraj dowiedziałam się że sunia w sylwestra uciekła im, o czym nie zostałam poinformowana, a dowiedziałam się z ogłoszenie tej kobiety o zaginięciu psa. Bardzo chcę ją znaleźć i zostawić u siebie bo i tak już dużo przeszła w życiu a ja straciłam zaufanie do ludzi i jej już nie oddam. Załuje że wogóle chciałam ją komuś oddać, ale nikomu chyba nie zaszkodzą 3 psy w mieszkaniu w bloku. Sunia jest już ponad 2 tygodnie po sterylizacji, na łapce ma jeszcze ślad po wenflonie. MA BARDZO CHARAKTERYSTYCZNY CZARNY PYSK. Proszę o pomoc w odnalezieniu psa, od wczoraj jeżdżę po zielonych wzgórzach i okolicy z nadzieją że może się gdzieś błąka. Quote
gawronka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ojej, szkoda suni;pamiętam,że szukałaś jej domu :) A miała adresatkę? I jak się nazywa? Trochę długo, od tego czasu to może być na każdym osiedlu. Quote
kaszanka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 jak można psa, którego dopiero co sie zaadoptowało wypuszczać w sylwestra bez smyczy !!! Quote
blanka xd Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Jestem załamana, nie spodziewałam się że komuś może przyjść do glowy coś takiego. Sunia była u nich 3 dni i właściciel zostawił ją PRZYWIĄZANĄ do statoila. No jak można. Tym bardziej że sunia na smyczy ciągnęła to pewnie łatwo się wyplątała. Najbardziej boli mnie to że nie zostałam powiadomiona, bo tak bym od razu jechała szukać, a teraz nie wiem co mam robić. Gawronka adresatki nie miała, nazywa się Sigma. Quote
jaanna019 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 no pięknie, biedna gdzie jej szukać po tylu dniach. Ona powinna mieć czip. Quote
blanka xd Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Ma czip. A da sie po czipie znaleźć czy cos? Quote
jaanna019 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Tak, pod warunkiem, że ten co ją znajdzie wie że są czipy na świecie. Jak zaprowadzi ją do pierwszego lepszego weterynarza i poprosi o sprawdzenie czipa to lekarz odczyta numer. Po wprowadzeniu numeru do bazy danych (internet) wyskakują dane właściciela. Jeśli to ty ją zabrałaś ze schroniska i wypełniałaś w schronisku zgłoszenie do bazy danych to są tam twoje dane. Quote
blanka xd Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Oby się ktoś taki znalazł. Jutro jade szukać do schroniska. Trzymajcie kciuku może na mnie tam czeka. Quote
blanka xd Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Nie ma jej w schronisku. :( Ale poszło zgłoszenie do eko partoli i będą mieć na uwadze sunie. Zawsze to jakaś nadzieja. Quote
magda7k Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 trzeba porozwieszać papierowe ogłoszenia, ja już sobie wydrukowałam, kto jeszcze pomoże porozwieszać? Quote
blanka xd Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Ja też podrukowałam i jade niedługo. Rozwieszę też w lecznicach. Quote
magda7k Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 cisza tu, chyba nie ma dobrych wieści.. Quote
blanka xd Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Wieści nie ma żadnych tak naprawdę, jeżdzę i szukam może akurat ją znajdę. Przychodzi mi myśl, że może ktoś ją wziął. Quote
blanka xd Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Sunia prawdopodobnie błąka się na Sikorskiego, dziś byłam tam parę godzin ale jej nie widziałam. Może ktoś z Was jest z tych okolic i rozejrzał się podczas spaceru. Quote
magda7k Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 jutro po południu będę w tamtych okolicach to się rozejrzę Quote
Bakteria Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 A szukaliście tam, gdzie była odłowiona do schroniska?? Może wraca na stare śmieci... Quote
blanka xd Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Popytam może się dowiem skąd ją odłowili. Quote
blanka xd Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Odłowiona była na ulicy Składowej. Dziś dostałam sygnał, że były widziane 4 psy na Zielonogórskiej. Dziś tam jadę poszukać. Quote
gawronka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 O, Nowe miasto/bażantarnia. Niestety jedyne ON jakie widziałam to pieski :shake: i niepodobne. Ale się rozglądam :roll: Quote
blanka xd Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Szukam jej codziennie po zielonych wzgórzach i po słonecznym stoku, ale nic zero telefonów, czy nikt jej nie widział czy ludzie boją się dużego owczarka i ją przeganiają. :( Dzwonię też codziennie do schroniska też nic, a pani ewidentnie ma już dosyć moich telefonów. Quote
magda7k Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 ja też się dziś za nią rozglądałam w tamtych okolicach, pozostaje nadzieja, że ktoś przeczyta ogłoszenie i ją rozpozna Quote
kaszanka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 jest szansa bo jest naprawdę charakterystycznej urody. przykra sprawa - ratujesz psa a potem wiesz że na nowo trzeba to robić. Quote
aduska1212 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 ja mieszkam na Wysokim Stoczku + jestem codziennie na uczelni w centrum. Obiecuję zwracać uwagę i w razie czego zabrać do siebie, by Ciebie powiadomić.. Sunko, gdzie jesteś... Quote
blanka xd Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Nadzieje cały czas mam i nie przestanę szukać aż jej nie znajdę. I już nie pozwolę na to żeby przechodziła w życiu jakiś stres. Zostanie u mnie mimo kiepskich warunków mieszkaniowych ale przynajmniej będę wiedziała że jest bezpieczna i ma dom. Quote
Recommended Posts