Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pyrdka napisał(a):
Mała Iska śpi u Tz na kolanach:evil_lol:

to może jednak ten dt do niedzieli się ciut przedłuży...? :)
bidulka, nie wiadomo co z tą gulą będzie...może nawet operacja na nią czeka!

Posted

Zobaczymy jutro;) W tygodniu jedziemy do Kwilcza, zobaczymy co powie wet. Wygląda to nieciekawie:-( Dwie kupki już były bez robali. Mała zasmakowała w króliczym mięsku:lol:

Posted

Info z drugiego dt od Magdy:

Mała jest super, na smyczy po podwórku chodzi przy nodze, jest bardzo posłuszna i inteligentna. Jest bardzo grzeczna - szczeka tylko na TZ.
Mała ma zgrubienie pod pyszczkiem, nie wiem co to jest, ale musiałby ja obejrzeć wet.

Kurcze, o co chodzi z tymi zgrubieniami, co to może być?? Może one się między sobą w zabawie gryzły i porobiły im się jakieś ropnie?

Posted

agaga21 napisał(a):
jestem w szoku! co to może być???

cholira wie... szkoda,że to weekend teraz, bo by się pojechało jutro do weta, a tak... dopiero we wtorek możemy do Kwilcza jechać, bo inaczej czasowo nie mamy jak (praca)...

Posted

Poczytałam o tym guzku. Ropień, krwiak. Ale z uwagi na to, ze obie to mają to może to być ślinianka albo węzeł chłonny. Może przemarzły i są przeziębione. Isce łzawi mocno oczko.

Posted

Amelka dzisiaj idzie do innego dt. Sunia dziewczyny u której jest mała ma ataki padaczki.
Iska jeszcze u mnie zostaje.:lol: Mała cholera obudziła mnie o 6.30 oznajmiając, ze trzeba posprzątać sio i ko:evil_lol:. No i pora na śniadanko.Właśnie gotuje jej na obiadek ryż z mięskiem i warzywami bo kupal jest luźniejszy. To wulkan energii, szczeka na mojego Franka( yorka) a ten mały samson poluje na nią bo to już stateczny facet i wkurzają go małe siusiumajtki.

Właśnie miałam telefon od faceta, który znalazł w śmietniku 3 małe spanielki:-( Skierowałam go do Pawła.Czekam na telefon od niego . Damy znać co z maluchami.
Boże co się dzieje ? :shake:

Posted

Tak, Amelka dziś zostanie przeniesiona do innego DT (moja koleżanka zgodziła się nią zaopiekować kilka dni). WIęc pilnie szukajmy DS dla Amelki i Iski...

Pyrdka, nie wiem, kiedy pojedziemy z nimi do weta.. musze spytać kuzyna, czy by nas nie mógł zawieźć.
Ewa poniedziałek, wtorek w Bydgoszczy, więc też odpada...
Kurde, że też nie mam prawo jazdy, no...

Posted

Napisz, że małe w takcie leczenia. A tak a propos ile mały szczenior produkuje kupali na dobę.Moja Iska 5 czy to normalne? Może ją przekarmiam ale bestia umie zebrać przy stole:lol: Ciocia Hania dołożyła do lecznia 30,00 zł.Dziękujemy:multi:,

Posted

Pyrdka napisał(a):
Napisz, że małe w takcie leczenia. A tak a propos ile mały szczenior produkuje kupali na dobę.Moja Iska 5 czy to normalne? Może ją przekarmiam ale bestia umie zebrać przy stole:lol: Ciocia Hania dołożyła do lecznia 30,00 zł.Dziękujemy:multi:,

dobrze, ale jeszcze tekst +namiary proszę :)
dziewczyny, wybaczcie, kiepska jestem w pisaniu tekstów

Posted

Mała cholernica zrobiła mi pierwszą pobudke 0 3.30. Bawić się chciała. Wie do czego słuzy ludzkie łóżko i że warto warować przy stole.:lol:
Patrząc na nia nią chce sie wierzyć, że juz wiele przeszła w swoim króciutkim życiu. Jest bardzo inteligentna w radosna. Ogonek cały czas chodzi jak wiatraczek i tak głęboko patrzy człowiekowi w oczy jak się do niej mówi.:lol: Wysiudała mojego psiaka z jego łóżeczka. Kradnie papcie,buty i skarpetki. Jest cudna. Po wyleczeniu tej paskudy szybko ja ode mnie zabierajcie.Nie nadaję sie na dt.:evil_lol:

Posted

No dobra, wklejam tekst do ogłoszeń.
Jeśli coś będzie nie tak, krzyczcie a zmienie :)

Miały trafić w worku do lasu, jednak bezpieczne. Szczeniaczki do adopcji.

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Małe, bezbronne, a już niechciane i niekochane... miały trafić w worku do lasu, miały być wyrzucone jak śmieci... a przecież to istoty żywe, które od pierwszych dni powinny być otoczone miłością i opieką.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Jednak ludzie bardzo często traktują zwierzęta jak rzeczy, które nie mają uczuć, które nie czują bólu.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Amelka i Iska urodziły się w budzie, mama przywiązana od lat łańcuchem do budy (co to za życie?), braciszkowie zostali wydani (jeden trafił w ręce psychopaty, który przywiązał maleństwo sznurkiem do samochodu i ciągnął – tragiczna śmierć...). [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Im się udało wyrwać w horroru, trafiły na osobę, której ich los nie był obojętny. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]I tak dzięki łańcuszkowi dobrych serc, małe są bezpieczne w domach tymczasowych gdzie zostały otoczone troskliwą opieką, ciepłem i miłością.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Amelka i Iska, gdy trafiły do domów tymczasowych zostały od razu wykąpane, odrobaczone i są często dokarmiane, ponieważ można się było na nich uczyć anatomii.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Amelka i Iska to słodkie 2 miesięczne szczeniaczki, które chodzą za człowiekiem krok w krok, pragną kontaktu z człowiekiem i chcą być w centrum uwagi. Wiadomo jak każdy szczeniaczek, i dziewczynki mają w sobie mnóstwo niespożytkowanej energii, którą z chęcią przeznaczą na zabawą w domu i na dworze. Obie sunie zaczynają uczyć się chodzić na smyczy, zachowywania czystości w domku,zostawiania samemu w domu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Małe uwielbiają spać w łóżku, cwaniary też wiedzą, że jak człowiek siada do stołu, to pojawią się zaraz jakieś pyszności.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Mama suczek jest wielkości do kolan, taka szczupła sunia na długich chudych łapkach, więc sądzimy, że i dziewczynki takie rozmiary osiągną.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Szukamy dla Amelki i Iski odpowiedzialnych domków, w których będą traktowane jak pełnoprawny członek rodziny. Za okazaną im miłość i opiekę one odwdzięczą się wiernością i psią miłością.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Sunie aktualnie przebywają w DT w Nowym Tomyślu.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Małgosia: kom. 692-496-657 lub mail: [email protected][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Adopcja psa, tym bardziej szczeniaka to odpowiedzialność. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Dlatego warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej oraz podpisanie zobowiązania o sterylizacji suczek.[/FONT]

[FONT=Verdana]ZASTRZEGAM, ŻE PIES JAKO ŻYWE STWORZENIE NIE JEST RZECZĄ!
Aukcja ma na celu znalezienie psu dobrego domu.
[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie wydajemy psów na łańcuch!!!
Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem psa.
[/FONT]
[FONT=Verdana]Przed złożeniem oferty - zadzwoń.[/FONT]