agusiazet Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Mój prawie osmioletni pies ma coś z uszami. To coś polega na tym, że trzyma je ciągle krzywo, strzyże nimi, czasami drapie. Po wizycie u weta otrzymalismy maść panalog, ale skutek marny. Znowu ma to samo. Czy czyjś pies miał takie problemy i co z tym fantem robić? Acza, uszy są czyste, raczej nie bolą, choć czasami drapie je i piszczy. Proszę o radę!!! Quote
agusiaaa-14 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Psiak moze meic zapalenie ucha moj tez ma czesto problemy z uszami, doradzam do czyszczenia " Otosol" lub " Otiseptol" a do stanow zapalnych " Surolan" lub "Oridemyl" :] powinno przejsc a jak nie no to idz do innego weta :] powodzenia Quote
agusiazet Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 Ale zapalenie uszu boli, raz miał i darł się jak opętany. Chyba pójdę do innego weta, bo sama nie mam pojęcia co o tym mysleć!!! Quote
Zwierzak6 Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Pójście do innego weta do b.dobry pomysł ;-) Quote
Cathedral Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 agusiazet - też myślałam, że mój pies ma czyste uszy, dopóki pani dermatolog nie włożyła mu do środka patyczka... Ja nigdy nie grzebię mu tak głęboko, toteż nie wiedziałam, że ma tam siedlisko infekcji... A takie objawy jak opisujesz to wskazują na zakażenie ucha. Dobry wet powinien zajrzeć takim wizjerkiem do środka, pobrać wymaz, obmacać ucho... Quote
agusiazet Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Tylko, czy w Mielcu jest weterynarz z prawdziwego zdarzenia? Może ktoś wie? Quote
agusiazet Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 A może dogomaniak jest weterynarzem i coś doradzi? Quote
agusiazet Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 Byliśmy u innego weta, zajrzał do ucha tym czymś i zaaplikował oridermyl i rutinoskorbin. Na razie terapia trwa, w przyszły poniedziałek - kontrola. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Zwłaszcza, że odkryłam nowy problem - naroś na łapie. Też weterynarz musi to obejrzeć. Same problemy chorobowe, ale jakoś podołamy!!! Quote
agusiazet Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 Niby pomogło, ale nie do końca. Na kontroli byliśmy i Pani weterynarz powiedziała, że mój pies to histeryk i uszy są czyste. Ale trzepie głową nadal, drapie i strzyrze uszami. Chyba zaliczymy kolejnego weta. Narośl okazała się niegroźną brodawką - chociaż to mamy z głowy!!! Quote
ARKA Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 To odczekaj po kuracji 10-14 dni, nie czysc uszu, i popros weta aby zrobil wymaz z uszu i oddaj do lab -posiew na bakterie i grzyby i antybiogram. W ciemno-to mozna leczyc uszy do konca zycia..psa.. Quote
agusiazet Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 Dobra spróbuję, ale jak znam mieleckich weterynarzy, to żaden się nie podejmie - bo za dużo z tym zachodu!!! Pewnie zakończy się wizytą u weta w dużym mieście. A to lekarstwo nic nie pomogło, dalej trzepie głową i drapie!!! Quote
nice_girl Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='agusiazet']Dobra spróbuję, ale jak znam mieleckich weterynarzy, to żaden się nie podejmie - bo za dużo z tym zachodu!!! Pewnie zakończy się wizytą u weta w dużym mieście. A to lekarstwo nic nie pomogło, dalej trzepie głową i drapie!!![/QUOTE] To jedz moze do Rzeszowa? Quote
pati_smerfek Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 jesli chcesz to Ci wysle spis wetow w podkarpackim ;) albo niech ktos stamtąd kogos Ci poleci Quote
agusiazet Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Ale ja zanm wszystkich wetów w Mielcu, żaden nie jest rewelacyjny. Jam mąż wróci pewnie wybierzemy się do Rzeszowa, ale to jeszcze potrwa. Czy ktoś może polecić porządnego weterynarzw Rzeszowie? Quote
Recommended Posts