piechcia15 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 też na początku myślałam nad Łajką a widzę że ramonka wpadła na to samo:) ale Viva tez fajnie:) obstawiam te dwa. Ulu przecież fotki są w 1 poście? nie wszystkie z 5 tyg. ich życia bo tego było mnóstwo, ale psy widać:) Pupil przecież zawsze można wziąć parkę:) i będą się razem wychowywały:) dwa psy to dwa raz więcej szczęścia :diabloti::diabloti: Ramonko a to Asia miała już dosyć Demonka? :evil_lol::loveu: mam wrażenie że Demon różni sie trochę wyglądem od rodzeństwa. Ma chyba krótszą kufę i krótszą sierść? patrzę na małą i jest Miss Świata jak dla mnie...One będą wielkie...ja wam to mówię:) a w tej różewej obroży...słodycz:loveu::loveu: a mnie się wydaje że Sapciowi jeszcze się zmienią oczy, bo ma takie pół na pół, zależy jak spojrzy. Quote
Rita90 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Szczeniaczki ładnie rosną :D Ramonka jesteś pewna, że to Demonek jest dominatorem ? Bo chyba na Twoim dziecku leży Sapcio :D Ogólnie to chyba Sapcio i sunia mają dłuższą sierść ? Panienka rozkosznie wygląda i ta różowa obróżka :D pasuje tez do niej Bella :D A Demonek ma coś takiego w spojrzeniu jak mój psiak (kochany, ale z charakterkiem :D ) Quote
piechcia15 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 eheś...to Sapcio jest jest oprawcą niewinnego dziecka:) bo Sapcio ma jasny ogonek a nie czarny:) Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Bella też ładnie :) Malutka i Sapcio mają rzeczywiście dłuższą sierść. Demonek na szczuplejszy i dłuższy pyszczek, cały piegowaty :) i krótszą sierść. Łatka jest biało-czarna, czasami wydaje się aż srebrna... i jest najmniejsza. Piechcia, mnie wcale nie wydaje się, że będą jakieś wyjątkowo duże. Trochę większe od matki, ale bez przesady. Mają średnią wielkość jak na 7,5 tygodniowe szczeniaki, no ale przyszłość pokaże. Wydaje mi się, że trochę przystopowały z szybkim wzrostem w każdą stronę :) W lecznicy ciocia trochę je rozpieszczała - trzy razy dziennie gotowane jedzonko :) :) U mnie wprowadziliśmy stopniowo zmiany, i teraz jedzą trochę mniej: rano kostkę serka białego (ok. 30 dag na trzy szczeniaczki), jeden posiłek gotowany ok. 16.00, i późno wieczorem wsypuję im do miski suchą karmę (bardzo lubią Royal Canin), tak żeby mogły sobie poskubać w nocy gdy zgłodnieją. Demonek znów trafił do mnie bo Asia jest aktualnie w pewnej niedyspozycji po ratowaniu kolejnego psiaka i nie chciała malucha narażać na kontakt z ewentualnymi wirusami. Quote
Aussie Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jak powiecie ile ważą w określonym wieku, to mogę spróbować określić ich wagę docelową. Ale tak na oko to będą wielkości zblizonej do matki. Chłopcy pewne mogą być więksi. Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jak się obudzą to postaram sie je zważyć :) Quote
pupil Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Viva jest super rodzina na tak ale mówią że jak będzie w domu (czego się doczekać nie możemy) to ze sto razy nam się jeszcze zmieni. :loveu:Co do zabrania obu piesków to nie będę aż tak zachłanna i nie pozbawię radości innej rodziny. bo takie cuda dobre rodziny na pewno znajdą.:calus: Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Pupil, a na pewno jesteście zdecydowani na suczkę a nie tak jak było od początku na Demonka? - czemu zmieniliście decyzję? Quote
Lucky. Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Sapcio bez domku jeszcze jest ? :( bo doczytać nie mogę. Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Sapcio ma najcudowniejszy domek na świecie i jego tu już trochę pomijamy - jego szaleńczo zakochana w nim Pani zjadłaby każdego kto tylko spróbowałby jej go odbić :) Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Sapcio: 4400 gr Demon: 4500 gr Łatka: 3800 gr Maluchy mają 7,5 tygodnia Quote
Aussie Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 No to powinny być raczej nieduże, myślę, że docelowa waga dla piesków to trochę ponad 20 kg a dla suczki kilkanaście kg. Oczywiście są to takie luźne szacunki, ale na pewno nie będą wielgachne. Quote
kasia14 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Przepraszam za offa, ale pilnie szukam domu tymczasowego dla kota, którego dziś znalazłam. Niestety nie może u mnie zostać. Jest w Pabianicach [CENTER] [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/9205/24895685.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
pupil Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='ramonka']Pupil, a na pewno jesteście zdecydowani na suczkę a nie tak jak było od początku na Demonka? - czemu zmieniliście decyzję?[/QUOTE] Dziewczynka wtedy była zajęta ale mój syn ją właśnie sobie upatrzył jako przytulaka. Piechcia coś Ulcia nie dzwoni ?????? Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Piszę jako sprostowanie: Wszyscy tutaj demonizują Demolka i jest on odbierany jako niesforny, dominujący piesek - otóż wcale tak nie jest! Jest on kochanym szczeniakiem, trochę bardziej rozbrykanym niż jego rodzeństwo i trochę bardziej zaczepialskim, ale równie kochanym. Najbardziej szaleje jak ma towarzystwo podobnych sobie, natomiast czuje respekt do psów większych i doskonale wyczuwa na co sobie może pozwolić i dokąd może się posunąć w kontaktach z nimi - to dało się zauważyć podczas gdy Demonek pomieszkiwał u Asi i miał kontakt z trzema dużymi i całkowicie różnymi temperamentami psami - umiał się odnaleźć w grupie i wiedział co mu wolno a co nie. Demonek jest nieszczęśliwy jeśli nie ma kontaktu z otoczeniem - największą karą dla niego jest izolacja. Jeśli jest niegrzeczny, wyrzucamy go do kuchni za metalową barierkę a on jest wtedy najnieszczęśliwszym psem świata - płacze straszliwie widząc wszystkich dookoła i nie mogąc do nich wyjść. Jest bardzo grzeczny gdy jest sam jeden, bez żadnych psiaków, które mógłby trochę pozaczepiać. Gdy jego rodzeństwo śpi a ja robię coś w kuchni, on lubi przyjść sobie do mnie i położyć się pomiędzy moimi nogami podczas gdy ja np. zmywam lub gotuję. Demonek lubi czuć obecność ludzi. Asia mówiła, że był on najfajniejszym i najgrzeczniejszym szzczeniakiem, jakiego do tej pory miała u siebie (a trochę ich już przerobiła :) ) Tak więc dementuję mylne wrażenia na temat zachowania Demonka - to naprawdę mądry, fajny i piękny psiak :) Quote
piechcia15 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 a ja ostatnio jak szczeniakowi dawałam biały ser to dostałam ochrzan od weta, bo nie powinien jeść....sama nie wiem, są różne szkoły Na dobrą sprawę to dostają w sumie 2 posiłki bo ser to w sumie przekąska na chwilę. Uważam, ze to mało jak na tam małe szczyle. Ja jestem za opcja 3 razy dziennie normalne posiłki wg. dawkowania karmy. Ale to jest moje zdanie. czy dobrze mi się wydaje, że Demonek nadal nie ma allegro czy źle?jak chciałam zrobić do Aśka napisała że zrobi a teraz cisza, a czas leci....szkoda Quote
ramonka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Allegro już się wystawia :) A biały ser to one dostawały już w lecznicy i podobno bardzo im smakował, to i ja się nie wyłamuję :) Nie dostają go jednak codziennie, a jak już to nie za dużo - wszystko co z umiarem może być. Zresztą nasz pies (mój i brata), który został u rodziców (po naszych wyprowadzkach) - bokserka, która generalnie ma problemy brzuchowe, raz na jakiś czas dostaje biały ser i nic jej nie jest. Co do posiłków maluchów, to ja nie jestem strasznie radykalna i jak widzę, że maluchy zaczynaja być głodne to sypnę im trochę karmy. No i matkę też czasem dopadną na mały posiłeczek :diabloti: Ładnie się rozwijają, ładnie przybierają na wadze, nie piszczą z głodu - to chyba wszystko w porządku i wystarczy im to co zjadają :lol: Quote
pupil Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [URL="http://allegro.pl/szczeniaki-mix-owczarka-australijskiego-do-adopcji-i1458086173.html"]SZCZENIAKI MIX-OWCZARKA AUSTRALIJSKIEGO DO ADOPCJI (1458086173) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy [/URL] allegro rzeczywiście jest szkoda że również z moim szczeniaczkiem Viva la Vida??????? Quote
asik007 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Sunia już jest Twoja. Nie martw się. Piechciu, dzwoniłam żeby się zapytać co z wizytą adopcyjną? Na kiedy ma być? Quote
piechcia15 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 robi się...Ula miała się skontaktować z pupilową. Kwestia czasu, ale myślę że nie może być inaczej niż dobrze:) Quote
pupil Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='asik007']Sunia już jest Twoja. Nie martw się. Piechciu, dzwoniłam żeby się zapytać co z wizytą adopcyjną? Na kiedy ma być?[/QUOTE] jestem w ciągłej dyspozycji na wizytę , dziękuję za zaklepanie suni nie wyobrażamy sobie już naszej rodziny bez niej:painting: Quote
ramonka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A ja mam nową propozycję: bo skoro są to księżycowe dzieci to może Luna...? Chyba najbardziej podoba mi się właśnie Luna... Quote
pupil Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A dla nas Loka czyli szalona po hiszpańsku jest fajne co wy na to? Quote
ramonka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Też fajnie i bardzo a propos :) Ostatnio zrobiła się z niej niezła wariatka :) Jest coraz fajniejszym szczeniakiem: milusińska kiedy potrzeba oraz zwariowana i zaczepialska. Chociaż nie, ona nie jest zaczepialska, ona po prostu nie odpuszcza - jeżeli któryś z braci zrobi coś nie po jej myśli, np. zacznie jej przeszkadzać lub zaczepiać (co uwielbia robić Demonek), ona nie odpuszcza - biegnie za uciekinierem żeby mu oddać :) :) :) Generalnie szczeniaki są tak cudne, tak fajnie je obserwować jak zachowują się w stosunku do siebie i w stosunku do każdego z nas z osobna, jak się rozwijają i jak się zmieniają - coś fantastycznego. Jak biegnie za mną cała trójka, gdziekolwiek bym się nie ruszyła, jak cieszą się rano gdy wypuszczam ich z kuchni i plączą się między nogami... będzie mi ich bardzo brakować... :-( :-( :-( Joasiu, macie szczęście, że będziecie mieć malutką u siebie - to wielka radość ją obserwować. Zazdroszczę wam bardzo... Quote
pupil Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 My też się bardzo cieszymy,:lol: będziemy się dzielić wiadomościami o małej na bieżąco. Na pewno z taką gromadką masz słodkie urwanie głowy,:grab:podziel się szczęściem, suczka którą uratowałaś na pewno Ci to wynagrodzi.:thumbs: Quote
Recommended Posts