Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Własnie dzwoniła do mnie Jambi. W okolicach ul. Woronicza, gdzieś pod sklepem, została znaleziona młoda suczka rasy golden retriever. Została powiadomiona straż miejska, i sunia pewnie zostanie przewieziona dzisiaj na Paluch. Znacie jakieś Ciotki od golednów?? Sunia nie ma obroży, szelek, a co za tym idzie adresatki. Uciekła przez petardy. Jambi mówi, że oczywiście zostaną porozwieszane ogłoszenia w okolicy, więc jest duże prawdopodobieństwo, że znajdą się właściciele, ale póki co zakładam wątek, może ktoś mieszka w okolicy i kojarzy suczkę?

Posted

Witam
Wrzuciłam link na FB, może się ktoś odezwie. Jak nie to jutro trzeba będzie zadzwonić na Paluch i dowiedzieć się czy coś się zmieniło.

Posted

kita napisał(a):
Witam
Wrzuciłam link na FB, może się ktoś odezwie. Jak nie to jutro trzeba będzie zadzwonić na Paluch i dowiedzieć się czy coś się zmieniło.

Bardzo Ci dziękuję! Zaraz napiszę PW do Apsy, może będzie w schronie jutro lub w piątek.

Posted

kita napisał(a):
Przydałoby się trochę więcej informacji. Najważniejsze, że się nie błąka po ulicy. Wiec czekamy.

kita, czy możesz podać link do wydarzenia na fb? Kurcze, żeby choć zdjęcia były.

Posted

[quote name='Jola+Rani+Sari']Lecą takie ogłoszenia:

Wczoraj w Warszawie na ulicy Kolberga znaleziono goldenkę.
Suczka została odwieziona do schroniska na Paluch.
Nie ma czipa ani tatuażu.

http://www.pomocgoldenom.
fora.pl
/znalezione-goldeny,24/goldenka-na-paluchu,4938.html#87865

Jolu, te link nie działa :(

[quote name='kita']Przepraszam ale wczoraj już uciekłam . Wstawiam linka do wydarzenia na FB -
http://www.facebook.com/event.php?eid=134666449928531&num_event_invites=0#!/event.php?eid=134666449928531
Dobrze by było mieć jakieś zdjęcie. Może znajda się właściciele. Pewnie do końca roku nic się z tym nie zrobi ale jak nikt sie nie odezwie po nią to trzeba ją zabrać do DT chociaż.

Dziękuję, już udostępniłam na profilu :)

Posted

A cz jest jakis sposób, żeby ją zabrać z palucha? Chociaż na DT? przecież ona bidula tam depresji dostanie. Jak by moja sunia znalazła się w schronie. to nie wiem czy by to przeżyła....... Możemy cos zrobić czy trzeba czekać do końca kwarantanny?

Posted

kita napisał(a):
A cz jest jakis sposób, żeby ją zabrać z palucha? Chociaż na DT? przecież ona bidula tam depresji dostanie. Jak by moja sunia znalazła się w schronie. to nie wiem czy by to przeżyła....... Możemy cos zrobić czy trzeba czekać do końca kwarantanny?

Z Palucha nie wydadzą psa przed końcem kwarantanny :shake:
Jeśli chodzi o DT to owszem, są, ale tylko płatne. Ja mam nadzieję, że ludzie, którym sunia uciekła oplakatują okolicę, albo zadzwonią do schroniska. To byłoby pierwsze miejsce gdzie szukałabym psa. Z drugiej strony, suczka bez obroży i adresówki... no co tu komentować.

Posted

Tak myślę, że nie wydadzą. Mam nadzieje,że znajdzie się właściciel.
Mi kiedyś kotkę, która pod nogami wyleciała ma klatkę schodową straż zabrała do schroniska, leciałam jak w dym jak się dowiedziałam, że tam jest. I też łatwo nie było. Ja jak co pomyśle, może ja po tej kwarantannie, jak sie właściciel nie znajdzie, to zabiorę do domu. Nie daje mi ona spokoju ....

Posted

kita napisał(a):
Tak myślę, że nie wydadzą. Mam nadzieje,że znajdzie się właściciel.
Mi kiedyś kotkę, która pod nogami wyleciała ma klatkę schodową straż zabrała do schroniska, leciałam jak w dym jak się dowiedziałam, że tam jest. I też łatwo nie było. Ja jak co pomyśle, może ja po tej kwarantannie, jak sie właściciel nie znajdzie, to zabiorę do domu. Nie daje mi ona spokoju ....

Hmmm. Tylko jak Ci to powiedzieć ;)
Oficjalnie z Palucha psa można tylko adoptować, a nie zabierać go na dt. W razie pytań zapraszam na PW.

Posted

Jestem, dostałam informację od Kini. U nas wiemy już o tej goldence. Aurea pomagająca goldenom też ma kontakt z wolontariuszką z Palucha... Szukamy w prasie i na goldenich forach czy ktoś tego psiaka nie szuka.

Posted

Z tego co przeczytałam, to jutro do schroniska podjedzie ktoś z Szansy i zobaczy sunie, zrobi jakieś zdjęcia, jak się uda.... Czekam na wieści..

Posted

Ellig, dziękuję, że jesteś, ale ja nie mam zdjęć :( Do mnie po prostu zadzwoniła wczoraj Jambi z Dogo i zapytała, czy mam jakieś znajomości wśród goldenowych ciotek z Dogo. Sunia została znaleziona wczoraj, po godzinie 21, w okolicach ul. Kolberga. To znaczy z tej ulicy zabrała sunię SM (Apsa mi napisała), bo ja myslałam, że jeśli okolice budynku TVP to Woronicza.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ellig, dziękuję, że jesteś, ale ja nie mam zdjęć :( Do mnie po prostu zadzwoniła wczoraj Jambi z Dogo i zapytała, czy mam jakieś znajomości wśród goldenowych ciotek z Dogo. Sunia została znaleziona wczoraj, po godzinie 21, w okolicach ul. Kolberga. To znaczy z tej ulicy zabrała sunię SM (Apsa mi napisała), bo ja myslałam, że jeśli okolice budynku TVP to Woronicza.

Tak rozumiem to znaczy , ze mamy czekac czy wykorzystac to malutkie zdjecie , ktore jest? tylko jaki kontakt na plakacie podawac, oprocz Palucha.Poczekam do jutra na decyzje.