Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Duchota fest. To nie ciepło..

dla mnie to jedno i to samo :P

mam wyrzuty sumienia, że w taki upał wytargałam psy na spacer, a teraz jest tak dość przyjemnie... :/

Posted

Bez jaj, u nas chyba nie ma aż takiej tragedii :P

Panowie byli o 14 na spacerze, Pani była coś 15.30. Później coś ponad godzinę Panowie ciągle aportowali, Sonia więcej leżakowała, ewentualnie w oczku siedziały i dalej szalały... i teraz po 20 wyszłam z nimi i dopiero wróciłam i psy odzyskały siły i wigor :lol:

ale teraz jest chłodek na dworze :D

tzn. aportowały w cieniu :P a na spacerze w pełnym słońcu to ledwo przebierały łapami a jęzory do ziemi...

Posted

U mnie dziś było kolo 28 stopni. I taka parota, właściwie nadal jest. :P

u nas też tak jakoś... miazga była.. ale wiaterek trochę powiał, że dało się żyć :P

Posted

Nawet się opalilam :D

mnie też trochę zaczyna łapać...

ten upał skomentuje tylko tak

chce zime!  :lol:

ja już jestem skłonna do kompromisu... i błaaaagam o 20 stopni i mniej :D

Posted

Nawet się opalilam :D

No to zaszalałaś :D

Ja mam ręce opalone już ponad miesiąc i jak ściągam z ręki zegarek, to mam biały ślad, na który nie da się patrzeć :P

Guest TyŚka
Posted

Mnie od jakiegoś czasu łapie słońce, nie jestem całkiem blada, tzn ręce, bo nogi mam jasne, no ale jak się chodzi w długich spodniach.. :P

U nas tak gorąco, że godzina spaceru i pies staje w pozycji zdychającego łabędzia.

Posted

No to zaszalałaś :D

Ja mam ręce opalone już ponad miesiąc i jak ściągam z ręki zegarek, to mam biały ślad, na który nie da się patrzeć :P

n ja od dłuższego czasu nie noszę praktycznie biżuterii...i się oduczyłam, że ciężko mi znowu zacząć nosić...

To u nas na pogorii dało się żyć, za to u mnie w mieście duchota...

I też mnie chwyciło słońce :D

U nas na ogrodzie pod drzewkami to jest przyjemnie...

ale spacer to katorga w pełnym słońcu i nasze tempo spada o 50%

Jednak mieszkać w wielkich miastach, przy centrum to jest katastrofa, a miałam taką wątpliwą przyjemność...

Mnie od jaykiegoś czasu łapie słońce, nie jestem całkiem blada, tzn ręce, bo nogi mam jasne, no ale jak się chodzi w długich spodniach.. :P

U nas tak gorąco, że godzina spaceru i pies staje w pozycji zdychającego łabędzia.

ja praktycznie ciągle latam w długich spodniach... to mam ten sam problem...

u nas ciągle powyżej 30 stopni. Ratujemy się psimi lodami, psy oszalały na ich punkcie... muszę tylko dokupić 2 kongi i będziemy szaleć :D

i dzień dziecka był i minął... liczyłam, że może inne sklepy wprowadzą jakieś promocje, niestety.

W czerwcu Ciap ma urodziny. Wypadałoby jakieś prezenty im kupić.

Miałam kupić im obroże, ale zanim sklep wrócił z przerwy to znowu naszły mnie wątpliwości. I nadal nie wiem jaki im kupić... buuu kocham te moje dylematy :(

Posted

Mnie też naszła wątpliwości co do hurtty i chyba w końcu nie biorę. ;) zna ten "ból" :D

znasz jakiś sklep gdzie jest duży wybór smaków, a wysyłka nie sięga 20 zł? ;)

Posted

Mnie też naszła wątpliwości co do hurtty i chyba w końcu nie biorę. ;) zna ten "ból" :D

znasz jakiś sklep gdzie jest duży wybór smaków, a wysyłka nie sięga 20 zł? ;)

Hurtty to tak wiesz, podobają mi się, ale nie są mi mega potrzebne, do tego są strasznie drogie... a psu wszystko jedno co będzie nosić. Z drugiej strony może byłyby wygodniejsze niż julki. No ale nie mam parcia na nie. Dla Owczarów chcem obroże ale już sama nie wiem jakie...

a jakie smaki masz na myśli? takie coś ala treserki czy naturalne gryzaki? i jakieś określonej firmy?

Posted

O to i ja zadam pytanie :)

Ala jak się sprawuje szarpaka z futrem co masz po takim dłuższym czasie? Bo recenzję czytałam, ale jestem ciekawa czy masz może jakieś uwagi po dłuższym użytkowaniu :)

Posted

O to i ja zadam pytanie :)

Ala jak się sprawuje szarpaka z futrem co masz po takim dłuższym czasie? Bo recenzję czytałam, ale jestem ciekawa czy masz może jakieś uwagi po dłuższym użytkowaniu :)

Spoko :D

ogólnie to rzadko go używamy... nie lubię samych szarpaków, o wiele bardziej uwielbiam wszelkie piłki i inne.

nadal się trzyma, ino obśliniony i wyschnięty nie wygląda zbyt estetycznie :P A psy dostają pierd*olca jak go widzą :lol:

Posted

O super, czyli lepiej wziąć jego :) Myślałam jeszcze o szarpaku Dog style, ale wolę coś sprawdzonego :) Dzięki :)

Nie mam mega doświadczenia w szarpakach, bo go mało używamy.

Ale zaręczam, że jest trwalszy od tych miękkich szarpaków-zwierzaków, co mieliśmy bobra i lisa. I w naszym przypadku o wiele bardziej atrakcyjny niż szarpak polarowy. Szarpak z gappay'a w przedbiegach przegrywa z nim.

Ale tego naszego szarpaka nie oszczędzałam, stwierdziłam, że jak się popsuje to trudno i pozwalałam psom szaleć na nim i przeżył ;)

Dlaczego nikt mi nie napisał, że tofivet ma darmową wysyłkę.. i tak otóż to 30 minut przed zakończeniem promocji zrobiłam zamówienie... kolejne w tym sklepie za miesiąc/dwa. Zbańczę z tymi psami.... i jeszcze czeka mnie w najbliższym czasie zamówienie w zooplusie, które już mnie boli...

I nadal nie wiem co z tymi chol*rnymi obrożami. Nie mam już siły myśleć i kombinować. Do tego nie ogarnęłam tematu smyczy.

Do tego nie wiem na jakiej karmie Ciapę trzymać. 

W szkole mam młyn.

Wymiękam chwilami... a do tego marzy mi się szczylek.

Tiaaa, szybko zostałam dzisiaj uleczona z tej myśli, jak owczary mi dzisiaj kota zwietrzyły, tzn. nieświadomie jeszcze je podpuściłam (a potem opr***), ale zdziwienie kotów-bezcenne :o

Posted

Ja przez Anginę weszłam i zobaczyłam darmową wysyłkę, na szczęście za dużo ciekawych rzeczy nie mieli :lol:

Właśnie kupię ten szarpak i zobaczymy- moja takie uwielbia, więc tylko przetestuję wytrzymałošć :D

Ty to zawsze masz przeboje z owczarami :lol:

Posted

Ja przez Anginę weszłam i zobaczyłam darmową wysyłkę, na szczęście za dużo ciekawych rzeczy nie mieli :lol:

Właśnie kupię ten szarpak i zobaczymy- moja takie uwielbia, więc tylko przetestuję wytrzymałošć :D

Ty to zawsze masz przeboje z owczarami :lol:

Najśmieszniejsze jest to, że ja w week byłam kilka razy na ich stronie i nie zauważyłam baneru mówiącego o darmowej wysyłce :o

W porównaniu do mopa i miśków pluszowych to też jest o wiele bardziej wytrzymały :P

one zawsze coś wymyślą, zawsze :D