Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie dalej sypie...

Niby mogę wymienić ale nie chcę się w odsyłania bawić :) Bo i tak muszę czekać na nie z 2 tygodnie, wymiana to kolejne 2... I nie wiem czy bez dopłaty by mi wymienili (bo już po promocji by było ;))

Posted

U mnie dalej sypie...

Niby mogę wymienić ale nie chcę się w odsyłania bawić :) Bo i tak muszę czekać na nie z 2 tygodnie, wymiana to kolejne 2... I nie wiem czy bez dopłaty by mi wymienili (bo już po promocji by było ;))

U mnie w dzień ani grama... do tego już wsio stopniało, jest chlapa i mokro.

Wiem, z tą reklamacją to jest masakra... i oby po wymienieniu okazało się, ze szele są dobre. Myślę, że tak, ale i czekania i latania...

Dzięki Alinko buzki.gif

Zdrówka dla Gandzi :)

Ahhh :P

polecam się na przyszłość :P

dzięki ;)

i od Nas zdrówka dla Gandzi

dzięki, przyda się.

Posted

Jak promocja jest do marca. :)

ale patrząc na szybką wysyłkę to jednak trochę czasu tego wymaga ;)

Chyba ta kontuzja była nam potrzebna... dzisiaj miałam pierwszą sesję Gandzik+aport. Już wiem, dlaczego tego diabelstwa całe życie tak się bałam...

A w domu wygląda jak w przedszkolu Wszędzie porozwalane zabawki, żeby jaśnie Pan nie wku*****.

Posted

Hehe Gandzioch PAN i Władca :D

Edit: a miałam spytać- ile waży Sonia? Bo taka wysoka się wydaje, porównywalnie do Gandzi :) i ciekawam czy moja to najcięższa onkowa na dogo :)

i do tego chory... jest straszny... ale chyba go nie boli, bo przed łóżko przeszedł, jak po prostym chodniku...

ok 35kg, w kłębie 59-60cm. Chociaż bym się posr*** to w życiu nie będzie ważyć 32kg i mniej. Tzn. dopóki jest zdrowa, je normalnie i ma ruch odpowiedni dla niej.

tu ważyła ciut powyżej 34kg...

DSC_0028.JPG

• Upvote 1
Posted

Oj no to rozumu dla Gandzioszka i mniej zatruwania Wam życia ;)

Jak Wy tak piszecie ile te ONki ważą to mam wrażenie, że Poczwar to jakas zapasiona świnia jest :lol: A on ma żebra na wierzchu, mimo tych 43kg...

Posted

Oj no to rozumu dla Gandzioszka i mniej zatruwania Wam życia ;)

Jak Wy tak piszecie ile te ONki ważą to mam wrażenie, że Poczwar to jakas zapasiona świnia jest :lol: A on ma żebra na wierzchu, mimo tych 43kg...

dzięki ;)

a ile ma cm w kłębie?

U mnie Gandzia waży tyle co Sonia... :)

Posted

Ehh, przy mojej Sonia i tak szczupła ;) Muszę zmierzyć jej wysokość, ale chybachyba (?) wysoka nie jest...

wcięcie w tali ma ładne, żebra wymacalne, chęć do ruchu jest, więc więcej mi nie trzeba ;)

moja ma ogólnie dziwną budowę, taką inną. Nie wiem czy to przez te jej przednie łapy czy co.

Posted

O, Dex też tak dziko wierzga jak się bawi ^^

Ale na razie odpukać żadnych kontuzji się nie nabawił.

Poczwar Miczelski jest wielki.... ima pewnie cieżkie futro xD

Gandzik leciał za piłką i w locie ją łapał... :)

Hihihi no ogromny musi być ;)

A ja teraz mam pieski kokosanki :lol:

Posted

pięknie na tym zdjęciu Sońka wygląda, zachwycam się!

Całościowo, nie tylko sylwetką.

aaa ja nie wiem czemu teraz ludzie tak strasznie stawiają na masę. Co w tym jest? Przelatują wysokościowo i wagowo ponad wzorce i sa zachwyceni że taki dorodny piesek. A wzorce tylko podnoszą i podnoszą.

Potem wszyscy patrzą na normalnego psa i jest " ojejku, jaki on mały!" :D

Posted

A nie wiem nawet, muszę oba potwory zmierzyć w końcu porządnie ;)

Po Gaziku to widać, że suchy jest dosyć i dużo nie waży :D

A dziwne pozy przy łapaniu piłki to staaandard, u nas teraz na topie jest nurkowanie ryjcem w zaspach :D

Posted

pięknie na tym zdjęciu Sońka wygląda, zachwycam się!

Całościowo, nie tylko sylwetką.

aaa ja nie wiem czemu teraz ludzie tak strasznie stawiają na masę. Co w tym jest? Przelatują wysokościowo i wagowo ponad wzorce i sa zachwyceni że taki dorodny piesek. A wzorce tylko podnoszą i podnoszą.

Potem wszyscy patrzą na normalnego psa i jest " ojejku, jaki on mały!" :D

ahh miód na me serce :loveu:

otóż to. Właśnie wczoraj wdałam się w dyskusję, bo jak ktoś twierdzi, że 6 miesięczny szczeniak z wagą 45kg to jest OK i wet nie ma zastrzeżeń. Bo żebra wyczuwalne. No mnie to przeraża, ale chyba tylko mnie. I 60kg już też słyszałam...

To gdzie tam moje z skromnym 35kg...

A nie wiem nawet, muszę oba potwory zmierzyć w końcu porządnie ;)

Po Gaziku to widać, że suchy jest dosyć i dużo nie waży :D

A dziwne pozy przy łapaniu piłki to staaandard, u nas teraz na topie jest nurkowanie ryjcem w zaspach :D

Nie cierpię mierzyć psów... bo wtedy ZAWSZE się wiercą...

Czekam na linienie i  może coś będzie lepiej widoczne. Choć na zimę to trochę podtuczyłam oba, bo liczyłam na mrozy, więc żeby nie marzły.. I jednak ruchu też w tygodniu miały mniej, bo szybko ciemno się robiło, więc spacer odpadał. A piłeczkowanie też czasem krótsze było. Jeszcze z miesiąc, dwa i weźmiemy się za siebie.

I jestem straszna, zalazłam coś lepszego niż jazdy na dogo.. jazdy w grupach na FB. I obie strony mają rację i też jej nie maja...temat oczywiście użytki vs eksteriery... i tak kolejny dzień trwają dyskusje :D

Uwielbiam takie foty... niestety zdjęcia bardzo stare...

DSC_0434_zpspuxe5soe.jpg

DSC_0451_zpsbjf6apga.jpg

DSC_0457_zpsqfjdwyta.jpg

DSC_0459_zps7x8ml1nf.jpg

DSC_0460_zps1g35r0qi.jpg

Posted

otóż to. Właśnie wczoraj wdałam się w dyskusję, bo jak ktoś twierdzi, że 6 miesięczny szczeniak z wagą 45kg to jest OK i wet nie ma zastrzeżeń. Bo żebra wyczuwalne. No mnie to przeraża, ale chyba tylko mnie. I 60kg już też słyszałam...

To gdzie tam moje z skromnym 35kg...

A u mnie 29-30kg :P

Posted

No u mnie to samo, zawsze się kręcą i wiercą i nijak ich dobrze pomierzyć nie mogę... :/

To łączę się w bólu, u nas też ostatnio ruchu mniej i pies skoczył 0,5kg. Ja pewnie też, także razem z nią się będę odchudzać na wiosnę :lol:

Fotki meeega, ale już się nie dziwię skąd u Was te kontuzje :lol: