Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ostródzkim schronisku od sierpnia mieszka wyeksploatowana do granic mozliwości przeurocza ruda sunia w typie staffika ,znalazłam ją przypadkiem na wątku bullowatych z Ostródy ,widać że służyła za maszynkę do rodzenia ,cycuchy powyciągane do granic mozliwości

czy mogę jakąś zdolną koleżankę poprosić o piękny tekst chwytający za serducho ??? sunia musi trafić do najwspanialszej rodziny pod słońcem

sunia jest już po sterylce ,było podejrzenie guzów ale podczas operacji okazało się że to tylko krwiak ,więc suczka jest zdrowa ,jest bardzo kochana i wesoła ,wiecznie uśmiechnięta jak to staffik ,łagodna do psów

SZUKAMY DOMU DLA SUNI :loveu::loveu::loveu:

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melduję sę na zaproszenie, nie wiem czy moje teksty które jakoś składam chwytają za serce ale mge sprobowac jesli nikt się nie podejmie :)

To mam coś wymyslac??? :cool3:

Posted

Fioneczka zajrzałam :(:( maluszki mogę wziąć ale muszą być zaszczepione ,w jedną stronę mam do nich około 260 km.

teraz troszkę o Stefci ( imię w ogóle mi sie nie podba ) dajcie jakieś propozycje bo to imię nie pasuję do niej

na moje oko ma wiecej niż 5-6 lat ,zęby zniszczone ale może to być powoden zaniedbania ,musiała siedzieć w kojcu ,i próbować się wydostać bo nie ma dolnych zębów ,prawdopodobnie od gryzienia krat
suczka jest bardzo łagodna w stosunku do psów ,nie ma w niej cienia agresji ,pięknie się bawi podczas zabawy nie wydaje żadnego głosu ,chodzi oczywiście za mną krok w krok ,całusy rozdaje na lewo i prawo ale woli mężczyzn
w młodości bardzo zaniedbana ,łapki powykrzywiane ,postawa całkowicie buldoża ,stopy jak płetwy :):)
pazury krogulcze i typowe jak u bullterriera ,ocipinkę jej podcięłam ale wiecej nie dam rady bo już są nerwy
wykąpalismy dziewczynę przespała w fotelu całą noc ,później nad ranem poszła do syna do łóżka ,
nie za bardzo chce jeść podchodzi do miski i dziubnie co chwilę ale u mnie miska pełna stać nie może bo hieny tylko czekają aż ktoś coś zostawi
rodziła i to kilka razy ,nie mogę sobie tylko przypomnieć żadnych rudych staffików w ostatnim czasie bo sunia jest po porodzie ,no chyba że kryli amstaffem i sprzedawali za asty
charakter staffikowy w 100% - na szczęście nie skrzeczy :):)

w schronisku miała dobre warunki siedziała co prawda sama w malutkim pomieszczeniu ,ale micha pewłna
żaden pies w schronie nie był na pewno głodny w wręcz kilka z nich nadaje się na kurację odchudzającą , woda w miskach pozamarzana no ale przy takiej pogodzie to nie ma sie co dziwić ,widać że wode nalewają codziennie do obok kojców leżą zamarzniete krążki lodu z misek ,kierowniczka bardzo miła kobieta wie niestey o sunie niewiele ,została przyprowadzona z jednego z osiedli ,na którym koczowała
sunia przed Świętami została wysterylizowana ,cięcie jest duże ponieważ było podejrzenie guzów ale podczas operacji okazało się że to tylko krwiak ,rana bardzo ładnie sie już zagoiła

to na razie tyle jak mi się coś przypomni to opiszę

za chwilkę kilka zdjęć - mam ich ponad 50 ale dam na razie kilka