Jofka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Na pewno,myslę,że te 10miesiecy to bardziej sie odnosi do wzrostu,a nie wagi...bo jak wiecej jedza to tyja,mniej np. po chorobie chudna;)Tolek od ponad roku utrzymuje 2,8kg:multi:Dla mnie i tak za chudy:shake: Quote
Jofka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='syla929']rosną do 10 miesiąca? eh.. moja ma 3 miesiące i tydzień i wazy 2400;/ chyba troszkę za dużo.. oczywiście ma rodowód..[/quote] W sam raz:lol:Nie powinnas sie przejmowac jej waga,bo inne yorczki waza mniej ponad kilogram,to jest uwarunkowane genetycznie,a poza tym moze sie wiele jeszcze zmienic.To dopiero 3 miesiac:lol:Jesli maluszek sie dobrze rozwija i jest zdrowy to nie ma powodu do obaw.Ja bym sie cieszyla ta waga.Kontroluj jego wage w przyszlosci,a na pewno nie przekroczy tych wymaganych wzietych z kosmosu 3,1kg:eviltong::eviltong: Quote
Jofka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='myszorcia']myślę że trudno jest dokładnie określić do kiedy rosną yorki:) to zależy:) mój york jest z tych większych na 5miesięcy i waży 3,2kg, ale obserwuje już od miesiąca że waga stanęła.. więc myślę że duzo większy nie urośnie:) a co do miniaturek to uważam że mają bardzo słabiutki włos..przynajmniej te które widziałam..ostatnio mój weterynarz powiedział mi że prawdziwe yorki ważyły 6-8 kilo.. a teraz są krzyżówki.. a te miniaturki 1kg to już w ogóle odjazd.. i dlatego mają tyle problemów zdrowotnych[/quote] To prawda kiedys yorki ważyły 6-7kg,przodkowie naszych maleństw 3 kliowych Quote
karjo2 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Cos jest na rzeczy, bo np. w UK widac duzo wieksze joraskowate niz polskie. Niby wzorzec KC tez ogranicza wage do 3,2 kg, ale jakies takie wyzsze, mniej delikatne sie wydaja. Quote
Jofka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='karjo2']Cos jest na rzeczy, bo np. w UK widac duzo wieksze joraskowate niz polskie. Niby wzorzec KC tez ogranicza wage do 3,2 kg, ale jakies takie wyzsze, mniej delikatne sie wydaja.[/quote] smikeszne sa te wyzsze,wydaja sie miec takie dluuuugie nogi,dluzsze niz nasze:) Quote
karkakarka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Jofka czy Tolek ma założoną galerię ?? Chętnie bym pooglądała :lol: A żeby było na temat - Tola ma 3 mieś i waży ok 1 kg :roll: Quote
Kaidar Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 ja swojemu Maxowi założyłam galerię ale jak wchodzę na adres galerii to pokazuje że nie można znaleźć :( Quote
Jofka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='karkakarka']Jofka czy Tolek ma założoną galerię ?? Chętnie bym pooglądała :lol: A żeby było na temat - Tola ma 3 mieś i waży ok 1 kg :roll:[/quote] no i super:lol: tak ma,adres podałam w Twojej galerii:loveu: Quote
karkakarka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Kaidar']ja swojemu Maxowi założyłam galerię ale jak wchodzę na adres galerii to pokazuje że nie można znaleźć :([/quote] wklej w podpisie adres strony twojej galerii Quote
Balbina. Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='Wind']Mam pytanko, ile waza i jak duze sa Wasze yorki. Moj ma obecnie 19 tygodni i wazy 1,8 kg. I jeszcze jedna kwestia: do jakiego wieku rosna te male psiatka - czytalam gdzies, ze suczki do pierwszej cieczki a potem "meznieja". Pozdrawiam[/quote] mój waży 2.9 kg i ma 7 miesięcy Quote
mTa Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Moja ma 9 miesięcy i waży teraz 2,75-2.9 kg;) i już jest po cieczce;) Quote
pa-ttti Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 moje kolejno: 2,2kg, 2,5kg, 3,2kg:) wszystkie dorosłe. co dziwne: ta najmniejsza była po największych rodzicach, ta największa- po najmniejszych. ta środkowa to nie wiem po jakich bo ich nie widziałam... dwie z moich suczek rodziły. ta co waży 3,2kg urodziła 3 szczenięta. ta co waży 2,5kg- 6 :d obecnie najmniejszy mój yorczek waży 300gram. suńka ma niecałe 5 tygodni, biega, warczy, jest jak laleczka! Quote
Jofka Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='pa-ttti']moje kolejno: 2,2kg, 2,5kg, 3,2kg:) wszystkie dorosłe. co dziwne: ta najmniejsza była po największych rodzicach, ta największa- po najmniejszych. ta środkowa to nie wiem po jakich bo ich nie widziałam... dwie z moich suczek rodziły. ta co waży 3,2kg urodziła 3 szczenięta. ta co waży 2,5kg- 6 :d obecnie najmniejszy mój yorczek waży 300gram. suńka ma niecałe 5 tygodni, biega, warczy, jest jak laleczka![/quote] Gratulacje dla wszytskich pociech:loveu: Wow! do dużo 6 szczeniaczków.Fajnie mieć na raz tyle bąbli:loveu::loveu: Quote
pa-ttti Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 dziękuję:D widziałam jaki sunia ma brzuchol pod koniec ciąży ale takiej ilości się nie spodziewałam. ona sama jest z licznego miotu(też 6). ale to taka mała sunia...jak urodziła 5 to się modliłam żeby już więcej nie było a jednak jeszcze jeden się pojawił:) Quote
lonka1 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Witam mam sunię yoreczkę ma 8 miesięcy --- waży 5 kilo oczywiście ma metryczkę ,hodowcy mówili ze bedie miała wagę 2,70kg.Narazie nie piszę co to za chodowla - bo chcę się wybrac do związku kynologicznego no a potem do chodowcy .I co wy nato???//:shake: Wiadom że jej nie oddam bo bardzo ją pokochaliśmy ale liczy się fakt i muszę to poprostu wyjaśnić. Quote
tigrunia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='lonka1']Witam mam sunię yoreczkę ma 8 miesięcy --- waży 5 kilo oczywiście ma metryczkę ,hodowcy mówili ze bedie miała wagę 2,70kg.Narazie nie piszę co to za [SIZE=4]ch[/SIZE]odowla - bo chcę się wybrac do związku kynologicznego no a potem do [SIZE=4]ch[/SIZE]odowcy .I co wy nato???//:shake: Wiadom że jej nie oddam bo bardzo ją pokochaliśmy ale liczy się fakt i muszę to poprostu wyjaśnić.[/quote] Nie bardzo rozumiem [SIZE=3]co Ty chcesz wyjaśniać ?[/SIZE]:crazyeye: :cool1: Czy w umowie kupna masz wpisane, że panna będzie 2,7 ważyć ? Może ją tak spasłaś, że waży 5 kg? Hodowca nigdy nie da gwarancji ile pies/suka będzie ważyć w przyszłości - może się tylko domyślać ale sprzedając 8 tygodniowe szczenię jest to raczej nierealne :cool1: Czasem jest tak, że szczeniaczek powoli rośnie a w 3-4 m-cu ciach do góry i mamy mega yorka .. zdarza się :p Quote
Agunia_so Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Witam. Jestem tu nowa :). Mam nadzieje że można uzyskać tu pomoc w razie potrzeby :lol:. Ostatnio zrezygnowałam z innego forum, bo tam była czysta dyskryminacja. Nie będę mówić co to było za forum, ale ludzie tam są straszni, ciągle kkogoś krytykują albo kłócą sie między sobą :angryy:. Wracając do tematu to mój Yoreczek ma 16 miesięcy i waży 3,5kg. Na początku byłam troszkę rozczarowana, bo osoba z hodowli w której kupowałam psa mówiła że będzie ważył do 3kg. Ogólnie teraz jestem zadowolona, wole żeby ważył tyle niż za mało. Ogólnie to słyszałam że pieski powinny być mniejsze, ale mi to osobiście nie przyszkadza. W przyszłym miesiącu odbieram sunię która z informacji hodowczyni ma 6 tyg. i waży 1700g Quote
Katie Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 3,5 kg, przeciez to jest kolo 3 kilo :evil_lol: tak juz na powaznie, to duza ta sunia 6 tygodniowa, moj dorosly pies wazy 1,78 kg, to troche malo, ale jak mowilam na 6 tygodni duzo Quote
tigrunia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Agunia_so']Witam. W przyszłym miesiącu odbieram sunię która z informacji hodowczyni ma 6 tyg. i waży 1700g[/quote] Radzę zrezygnować z zakupu bo ta sunia pewnie dojdzie do 4-5 kg lekko :p 1,7 kg to bardzo bardzo bardzo dużo jak na 6 tygodniowe szczenie :crazyeye: Quote
Arabeska^^ Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Moja Phoebe ma 8 tygodni i waży 700g. Za dużo? Za mało? W sam raz? ;] Ja nie bardzo się orientuję, ale mam wrażenie, że jest taka trochę "grubiutka" i nie chodzi mi o sierść, ma całkiem spory brzuszek :lol: ;) Quote
tigrunia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Arabeska^^']Moja Phoebe ma 8 tygodni i waży 700g. Za dużo? Za mało? W sam raz? ;] Ja nie bardzo się orientuję, ale mam wrażenie, że jest taka trochę "grubiutka" i nie chodzi mi o sierść ;)[/quote] Moja Buff ważyła 800 gram w wieku 8 tyg więc podobnie ale jest wyższa od Twojej suni za to strasznie chuda. W chwili obecnej waży 1,6-1,7 kg Quote
lonka1 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Wcale nie jest gruba wygląda normalnie jest wysoka, ogólnie wygląda duża.Nie karmie ją byleczym.Lekarz powiedział że jest za duża. Dlatego chcę aby zobaczyli ją w związku kynologicznym. Quote
lonka1 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Hodowca powiedział ile będzie ważyła jak będzie dorosła i szkoda że niemam tego na piśmie.:angryy: Quote
Recommended Posts