Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Salo- dostałam pieniądze za szczepienia- 140 złotych. Dziękuję.

Natomiast mam taką propozycję, żeby im zacząć szukać pojedynczych dt.
Dlaczego? Dlatego, że telefonów nadal nie ma, a psy rosną i potrzebują właścicieli. One się nudzą, potrzebują zajęcia, a ja nie mogę im zapewnić tyle czasu, ile wymagają.
Obawiam się, że jak jeszcze minie trochę czasu, to one będą coraz mniej adopcyjne nie ze względu na wielkość, tylko ze względu na brak socjalizacji.
Jeśli będą pojedynczo, to będzie można im zapewnić więcej osobistej uwagi człowieka.
Przemyślcie to.

• Replies 847
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmieniłaś i dobrze. Ja ich nie wyrzucam, spokojnie. Chodzi mi tylko o ich przyszłość, a u mnie wszyscy są zabiegani od rana do wieczora i nie możemy im poświęcić czasu takiego, jak one potrzebują. One chcą do człowieka i chcą być jedyne, a tu nie ma szans...
Może znajdziemy jakieś bdt, choć o nie trudno jest. Szczeniaki sa poszczepione na wszystko, teraz trzeba tylko pilnować kleszczy, nic więcej.
Widzisz- od 15:00 nikt się nie odezwał, a myślałam, że mi łeb będą chcieli urwać, a tu zero postów.
Ja jeszcze jutro dam to ogłoszenie do wyborczej na week end.

Posted

Gosia ja się nie odezwałam bo właśnie myślałam o najdrastyczniejszym sposobie urwania Ci głowy :p
A tak serio na bdt nie ma co liczyć, jestem realistką i widzę co się dzieję ( ewentualnie może jedno miejsce by było ale to wszystko zależy od tego kiedy obecny tymczas pójdzie do domu, o trzech bdt nie mamy nawet co marzyć
Po drugie jeżeli Tattoi nie wyrzuca psiaków na bruk to nie ma się chyba co spinać, bo gdzie przyjmą nam takie 3 kluchy w lepszej cenie?
Po trzecie tu pytanie nie wiem chyba bardziej do salo kiedy ostatnio psiaki miały robione ogłoszenia? Bo może problem z brakiem telefonów jest w małej reklamie psiaków

Posted

Zrobiłam na Allegro tylko. Nie umiem robić na innych stronach www ogłoszeń. No i na nk miały też ogłoszenia i ludzie polecali fotki.

Posted

[quote name='Atomowka']Gosia ja się nie odezwałam bo właśnie myślałam o najdrastyczniejszym sposobie urwania Ci głowy :p
o trzech bdt nie mamy nawet co marzyć
[/QUOTE]

Ty glizdo niewdzięczna- chodzi o to, żeby one poszły osobno, a nie razem, bo jak razem, to będzie to samo, co u m nie. Każdy z nich domaga się uwagi, czasu, przychylności. A u nas nie ma na to czasu. Taka smutna prawda.
U nas moga dłużej siedzieć psy dorosłe lub stare. Z tym nie ma problemu. Ale nie dorastające maluchy.
Wszyscy myśleliśmy optymistycznie, że szczeniaki szybko pójdą- a tu kicha. Mnie chodzi o ich przyszłość.

Posted

Cena w hoteliku u Tattoi za moje pieski była bardzo elegancka. Pieniążków też sporo uzbieraliśmy i to z jaką łatwością... Sama się sobie dziwię, że ludzie bez namysłu wpłacali takie sumy na konto kogoś, kogo w życiu na oczy nie widzieli ... Ale nikogo nie oszukałam, ani nie wydawałam tych pieniędzy na swoje cele. Trzymałam je dla szczeniąt i dla Pimpy (choć złapanie jej równa się z cudem). Zostało jeszcze trochę pieniążków, ale jeśli opłacę teraz kwiecień to zostanie z 200 zł na karmę. To błędne koło. Wolałabym te fundusze przeznaczyć na transport piesków do domków tymczasowych i na karmę.

Posted

Ależ Gosia jak wiem,że Ty w trosce o ich dobro to piszesz :)
Salo ja postaram się jutro je ogłosić, jednak nie obiecuję
Salo za kwiecień jeszcze nie płac dopiero mamy 2 marca może faktycznie coś się znajdzie do tego czasu

Posted

No właśnie ja nie chcę płacić za kwiecień, bo chcę te pieniążki przeznaczyć na transport do ludzi, na karmę ... Dałam fotki i notkę na nk, na Facebooku i na Allegro. Do 31 marca mamy czas-teoretycznie ... Cholera, to wszystko nie jest takie proste . Ciągle mam w pamięci Pimpę i chęć jej złapania. Ale jeśli naw3et ją złapię - to co robić dalej ??

Posted

Za kwiecień nie płać absolutnie.
Natomiast muszę je odkleszczyć, bo na linii otwockiej jest kleszczowy dramat, zaraz się obudzą. Jeszcze nam tylko babeszji do szczęścia potrzeba.
Zobaczę, co wyjdzie najtaniej, chyba exspot .

Posted

Fajnie. To czekamy na tę kwotę z niecierpliwością :D .

Doszło 25 zł od Pani Katarzyny. Zapisałam w 1 poście. Usunęłam te kwoty nieznane, bo już za długo trwa.

Posted

Salo,co Ty z tą Panią Katarzyną?To już drugi post. Nie rozumiem...i nie wiem o co Ci chodzi.Dziękuję również za wyjaśnienie odnośnie allegro.Nie miałam pojęcia ile to kosztuje,a chciałam jakoś szczeniaczkom pomóc.

Posted

Exspot- 3 x 15, czyli 45 złotych.
Próbowałam wczoraj dodzwonić się do wyborczej (tfu), żeby dać ogłoszenie. Nikt nie odbierał telefonów. Nie wiem, o co kaman.

Podnosze temat, bo zaraz będziemy z ręką w nocniku. Właśnie zjadły drzwi. Muszę wymienić całe, bo jest taka dziura, że nie ma sensu łatać.

Posted

Nie wiem czy ta pani ma tutaj nick na Dogo. Podałam numer tel do Tattoi. Dzisiaj będzie wiadomo co i jak. Wiem tylko, że ma hodowlę psów i wie, że psy muszą mieć socjalizację . Dowiemy się w późniejszym czasie co i jak.

Posted

[quote name='salo']Nie wiem czy ta pani ma tutaj nick na Dogo. Podałam numer tel do Tattoi. Dzisiaj będzie wiadomo co i jak. Wiem tylko, że ma hodowlę psów i wie, że psy muszą mieć socjalizację . Dowiemy się w późniejszym czasie co i jak.[/QUOTE]

Każdy taki DT powinien byc sprawdzony przez osobe zaufaną.... Ja np o mały włos a oddałabym psa na BDT do Trójmiasta... w pore okazało się, że kobieta zajmowała się kiedyś domem schadzek dla psów...

Posted

Ta pani nazywa się : Kamila Nowakowska i mieszka koło Nowego Dworu - tak mi napisała w pw na facebooku.

Ten dom tymczasowy u tej pani byłby bezpłatny. Tylko na karmę datki trzeba by było dać. Jeśli jeszcze zostało z tych worków karmy jakiś żer, to można by było nieco odsypać i dać wraz ze szczeniakiem. Acha, jakiś chłopak prosił też o numer telefonu do Tattoi (dzisiaj z Allegro), więc podałam.

Posted

Wyadoptowałam Tchórzofretkę :-)
Facet zadzwonił dzisiaj, powiedział, że z Allegro.
A najśmieszniejsze jest to, że Fretka będzie mieszkał w Markach kilka ulic ode mnie :-)
był z żoną, podpisał umowę adopcyjną.
To chyba ten :-)

Salo- a co z Misiem? W sensie Niemiec?

Posted

Niestety właścicielka mieszkania nie życzy sobie, by Anita robiła zwierzyniec z jej lokum. Czemu tu się dziwić. Ktoś, kto ma rzeźnię i lubi zwierzątka na talerzu to nie będzie lubił ich jako żywych. Proste, nie :) . A co z tym facetem z Allegro?

Posted

No nie wiem, ten, co zabrał Tchórzofretkę powiedział, że je znalazł na allegro.
Ale mówił, że w ogłoszeniu było napisane, że są dwa szczeniaki.
Nie wiem, czy to ten sam. Telefon mam cały czas przy sobie.

A ja jestem wściekle mięsożerna, a zwierzątka lubię :-)

Posted

Tattoi skoro facet mieszka koło Ciebie to będziesz miala na niego oko. Super.
Mam nadzieję,że podjedziesz tam za jakiś czas i sprawdzisz co u malucha

Salo poszukaj osób z nowego dworu niech sprawdzą tą babkę z DT, no chyba,że sprawdzi to osoba która będzie tam psiaka zawoziła
A czy już wiadomo kiedy psiak tam jedzie?