Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 847
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Salo się martwi i słusznie, bo szczeniaki jedzą coraz więcej, nie ubywa ich, telefonów nie ma. Teraz już właściwie powinnam je zakropić przeciwko kleszczom, bo była odwilż, a u nas teren zakleszczony na maksa. Więc kolejna kasa, albo babeszja. Poza tym żrą się, jak wściekłe- dobrze, że jest ogród- ale co z tego, jak one sie nauczyły dupska grzać u mnie pod nogami najlepiej, więc się żrą pod stołem, na którym stoi laptop. I zaraz szczepienie wścieklizny. Kolejna kasa.
A jak dojdzie Pimpa- badania przed sterylizacją, operacja, antybiotyki po, odrobaczanie, kleszcze i tak w kółko.
Jest się czym martwić.
Dam to ogłoszenie do Wyborczej weekendowej, może coś się objawi.

Posted

[FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][[/FONT][FONT=Verdana]QUOTE=katarzyna09;16285476]..Pisałaś do dziewczyn, które zaoferowały pomoc w łapaniu suni?[/QUOTE][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana][quote name='feluska997']Sorry, ale jak to?
Ona chodzi za ludźmi. Nie wydaje mi się, że aż tyle zachodu potrzeba żeby ja złapać - trzeba chęci, a z tym problem...[/QUOTE[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Oj, Sylwia, Sylwia, zwana Salo! Przyszłam na dogomanię z nk dla Twojego wątku. [/FONT]
[FONT=Verdana]Zniesmaczona jestem Twoim zachowaniem. :roll: Dlaczego nie odpowiadasz na pytanie Katarzyny09?[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Nie musisz, Feluska już to zrobiła...[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Dlaczego nie naniosłaś wpłaty 150 zł od Anity? Nie [U]mów, że nie miałaś czasu, bo w nk aktywna byłaś i[/U] mogłaś przejść na wątek. Stan kasy 180 zł.[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Proszę o pomoc dla akcji w swojej galerii... [/FONT]
[FONT=Verdana]Mam poważnych znajomych. Idą linkiem do Ciebie i widzą zdjęcia z głupimi minami i wpisy typu:[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana]„[COLOR=#3b3b3b]Wczoraj się schlałam jak ... Pięć piw opier*liłam przez całą trzymając psa na kolanach, haha „[/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Piszą do mnie, co ze mną jest, że polecam im TAKĄ osobę. Nie każdy zna się na takich żartach :shake: Nie ma co liczyć, że cos wpłacą...[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Wstyd mi przyniosłaś. Usuwam te zdjęcia…[/FONT]
[FONT=Verdana]A piszę o tym tutaj, bo stąd mojego wpisu nie usuniesz.[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Do Tattoi: W sobotę prześlę karmę na adres Centrum.[/FONT]
[FONT=Verdana]Trzymam kciuki za adopcję szczeniaków. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]

Posted

[quote name='feluska997']

Ona chodzi za ludźmi. Nie wydaje mi się, że aż tyle zachodu potrzeba żeby ja złapać - trzeba chęci, a z tym problem...[/QUOTE]

Masz pomysł co dalej? W sensie hotelem, pieniędzmi na odpchlenie, odrobaczenie, zaszczepienie? Tak tylko pytam.

Posted

Nie mam, dlatego się nie pcham przed szereg. Ale gdybym to ja ogłosiła psa, to stanęłabym na uszach i coś wymyśliła. I z pewnością nie pisałabym mętnych wytłumaczeń dlaczego nikt nie może go nakarmić pod nieobecność salo. W pieniądze tej psiej rodzinki nie wnikałam, nie wiem o co chodzi, ale jak widać też są niejasności. Naprawdę nie widzicie w tym nic dziwnego?
Poza tym hotel już jest, chyba, że coś się zmieniło.
Tak tylko odpowiadam ;-)

Posted

[quote name='Kinia1984']moze trzeba zrobic te dwa allegro, dla kazdego glutka oddzielnie...to duzo nie kosztuje...[/QUOTE]
Kinia,a zrobiłabyś?W tych sprawach ,to jestem zielona.Ja zapłacę,tzn.prześlę Tobie pieniążki.Może tak być?

Posted

[quote name='feluska997']Nie mam, dlatego się nie pcham przed szereg. Ale gdybym to ja ogłosiła psa, to stanęłabym na uszach i coś wymyśliła. I z pewnością nie pisałabym mętnych wytłumaczeń dlaczego nikt nie może go nakarmić pod nieobecność salo. W pieniądze tej psiej rodzinki nie wnikałam, nie wiem o co chodzi, ale jak widać też są niejasności. Naprawdę nie widzicie w tym nic dziwnego?
Poza tym hotel już jest, chyba, że coś się zmieniło.
Tak tylko odpowiadam ;-)[/QUOTE}

Eeeee...nie chce mi sie gadać.
Doczytaj wątek a potem paszczuj.

Dobrze się czujesz, czy Cię coś boli?
A gdzie niby sa szczeniaki i kto je karmii?

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kupiłam dla żarłoczków…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z doświadczenia wiem, że z mojego banku (w Polsce) pieniążki są bardzo szybko na koncie odbiorcy, więc przesyłka powinna niebawem wyjść. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1446825608"]PURINA DOG CHOW PUPPY Lamb 15kg+SUPER PREZENTY !!![/URL][/FONT][FONT=Arial] (numer 1446825608)[/FONT]
[B][FONT=Arial]105,00 zł[/FONT][/B][FONT=Arial] za sztukę[/FONT]
[B][FONT=Arial]2[/FONT][/B][FONT=Arial][/FONT]
[B][FONT=Arial]210,00 zł[/FONT][/B][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] Przesyłka kurierska[/FONT]
[FONT=Arial] Przesyłka kurierska pobraniowa[/FONT]
[FONT=Arial] Odbiór osobisty[/FONT]
[FONT=Arial]Zwykły przelew (płatność z góry).[/FONT]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mam nadzieję, że te 30 kilogramów wystarczy na jakiś czas.[/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='zeppi'][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kupiłam dla żarłoczków…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z doświadczenia wiem, że z mojego banku (w Polsce) pieniążki są bardzo szybko na koncie odbiorcy, więc przesyłka powinna niebawem wyjść. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Arial][URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1446825608"]PURINA DOG CHOW PUPPY Lamb 15kg+SUPER PREZENTY !!![/URL][/FONT][FONT=Arial] (numer 1446825608)[/FONT]
[B][FONT=Arial]105,00 zł[/FONT][/B][FONT=Arial] za sztukę[/FONT]
[B][FONT=Arial]2[/FONT][/B][FONT=Arial][/FONT]
[B][FONT=Arial]210,00 zł[/FONT][/B][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] Przesyłka kurierska[/FONT]
[FONT=Arial] Przesyłka kurierska pobraniowa[/FONT]
[FONT=Arial] Odbiór osobisty[/FONT]
[FONT=Arial]Zwykły przelew (płatność z góry).[/FONT]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mam nadzieję, że te 30 kilogramów wystarczy na jakiś czas.[/FONT][/SIZE][/QUOTE]

Ale głupio mi się skopiowało...

Posted

Ja zakupiłam tę karmę Canun Dog Sport 20 kg za 84 zł. Już otrzymałam numer konta i dane od sprzedającego i dzisiaj zrobię przelew. Karma pewno przyjdzie zaraz po niedzieli. Kurierem oczywiście. Więc już będzie razem z 50 kg karmy. Mam nadzieję, że pójdzie teraz na dniach któryś z szczeniaczków, bo łatwiej jest z dwa wykarmić, niż trzy. Zawsze coś :).

Posted

Karma Canun 20 kg już opłacona. Przez tel poprosiłam Pana, aby kurier wyjechał tam od nich jak najszybciej i aby zawiózł na adres Centrum dla Zwierząt w Józefowie. Ja niestety muszę iść do szpitala dzisiaj, nie wiem na ile, ale dostałam skierowanie od mojej p. doktor w Kadzidle, że muszę jechać :( . Jadę między 13 a 15 , więc jeszcze do tej godziny będę na Dogo.

Posted

[quote name='salo']Karma Canun 20 kg już opłacona. Przez tel poprosiłam Pana, aby kurier wyjechał tam od nich jak najszybciej i aby zawiózł na adres Centrum dla Zwierząt w Józefowie. Ja niestety muszę iść do szpitala dzisiaj, nie wiem na ile, ale dostałam skierowanie od mojej p. doktor w Kadzidle, że muszę jechać :( . Jadę między 13 a 15 , więc jeszcze do tej godziny będę na Dogo.[/QUOTE]

Zdrówka życzę.

Posted

[quote name='Tattoi'] Dam to ogłoszenie do Wyborczej weekendowej, może coś się objawi.[/QUOTE]

Napisali do mnie:

"W weekendowym wydaniu nie ma. Jest cała strona ogłoszeń drobnym maczkiem w piątkowej gazecie stołecznej.
84 ogłoszenia. Nie ma z Centrum Zwierząt ."

Pewnie byłaś obolała po upadku i dlatego nie wyszło. Ale nie trzeba osobiście jechać...

Spróbuję wstawić skan z gazety z namiarami, ale nie wiem jeszcze, jak to się robi... Grafikę można tylko z internetu? Muszę poćwiczyć i sprawdzić opcje zaawansowane

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Arial] [FONT=Times New Roman] Musiałam przepisać, bo nie poradziłam sobie z obrazkiem:[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]

[FONT=Arial Rounded MT Bold]Kod rubryki:[/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold]Pies czeka na cz[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]owieka [B]WFP[/B][/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold]Do rubryki przyjmowane s[/FONT]ą[FONT=Arial Rounded MT Bold] og[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]oszenia od osób, które znalaz[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]y, chc[/FONT]ą[FONT=Arial Rounded MT Bold] odda[/FONT]ć[FONT=Arial Rounded MT Bold] lub przygarn[/FONT]ąć[FONT=Arial Rounded MT Bold] zwierz[/FONT]ę[FONT=Arial Rounded MT Bold]ta [B]ZA DARMO[/B].[/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold]Aby og[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]oszenie ukaza[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]o si[/FONT]ę[FONT=Arial Rounded MT Bold] w pi[/FONT]ą[FONT=Arial Rounded MT Bold]tkowym wydaniu GW, sms nale[/FONT]ż[FONT=Arial Rounded MT Bold]y przes[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]a[/FONT]ć[FONT=Arial Rounded MT Bold] do godziny 16 w [/FONT]ś[FONT=Arial Rounded MT Bold]rod[/FONT]ę[FONT=Arial Rounded MT Bold] poprzedzaj[/FONT]ą[FONT=Arial Rounded MT Bold]c[/FONT]ą[FONT=Arial Rounded MT Bold] emisj[/FONT]ę[FONT=Arial Rounded MT Bold].[/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold] [/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold]Uwaga[/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold] [/FONT]
[FONT=Arial Rounded MT Bold]Og[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]oszenia do rubryk mo[/FONT]ż[FONT=Arial Rounded MT Bold]na tak[/FONT]ż[FONT=Arial Rounded MT Bold]e zg[/FONT]ł[FONT=Arial Rounded MT Bold]asza[/FONT]ć[FONT=Arial Rounded MT Bold] codziennie oprócz sobót pod nr telefonu [/FONT]
[B][FONT=Arial Rounded MT Bold]22 555 43 35 lub 22 555 47 50 w godz. 10-20[/FONT][/B]
[/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Luzia']Paczka z książkami dziś dopiero dotarła. Bardzo dziękuję, postaram się wystawić bazarek jak najszybciej.[/QUOTE]

[FONT=Verdana]Luziu, ja Ciebie - broń Boże – nie ponaglam. Myślę, że jesteś bardzo zajęta…ale…[/FONT]

Posted

bylam w niedziele u Tattoi z zamiarem zrobienia nowych zdjęć dzieciakom ale udalo mi sie tylko Miskowi pare fot zrobic bo aparat mi sie zepsul...postaram sie wystawic allegro jakos na dniach ale ze starymi fotkami.

Posted

[quote name='Kinia1984']bylam w niedziele u Tattoi z zamiarem zrobienia nowych zdjęć dzieciakom ale udalo mi sie tylko Miskowi pare fot zrobic bo aparat mi sie zepsul...postaram sie wystawic allegro jakos na dniach ale ze starymi fotkami.[/QUOTE]
To fajnie...Daj znać ile potrzeba pieniążków.