katarzyna09 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Sorry,byłam na tym wątku-tragedia! [url]http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-PO%C5%BBAR-Rodzina-Journey-straci%C5%82a-wszystko-psy-walcz%C4%85-o-%C5%BCycie[/url] Quote
Awit Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Czy jest jakieś zakończenie historii z panem?:-) Ja też uważam, że powinien dostać psiaka po kastracji. Nie ufam ludziom. A i szczeniak w kojcu, facet nie ma pojęcia o wychowywaniu szczeniaków, jeśli chce szczeniaka do kojca. Quote
katarzyna09 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Salo,wyślij mi numer,doładuje Ci konto.Tylko powiedz ile-10,25 czy 50,-Zaraz wracam... Quote
Salo Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Ten pan do mnie zadzwonił. Pogadaliśmy parę minut. Powiedziałam mu, że szczeniaka do kojca absolutnie nie. On powiedział, że szczeniaka w kojcu nie będzie trzymał. Tylko, gdy już podrośnie, będzie musiał go zamykać, gdy będzie miał otwartą bramę od podwórka i gdy gdzieś wyjedzie. Moim zdaniem nie ma zastrzeżeń, aby mu "oddać" pieska, zwłaszcza, że szukał pieska podobnego do "owczarkowatych". Mówi, że wszystkie usługi wet. pieskowi załatwi. Więc chyba spoko. Co o tym sądzicie? P.S. Jutro ma jeszcze zadzwonić do Tattoi i się umówić na wizytę przed adopcyjną. Quote
Tattoi Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 On chce pieska jutro zabierać, tak przynajmniej mnie mówił przedtem. Tylko one nie poszczepione. Dopiero w tygodniu miały być, bo w piatek było drugie odrobaczenie. A co z kastracją? Quote
Salo Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Ja temu facetowi mówiłam, że piesek nie wykastrowany, ani nie zaszczepiony. Powiedział, że on się tym zajmie - jego słowa. Tattoi, jutro do Ciebie ten pan zadzwoni ok. 9 rano . Mnie powiedział, że pieska może odebrać jutro, albo nawet za tydzień. To już od Ciebie zależy. Quote
Salo Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 A teraz wracamy do tematu Pimpy. Czy te dziewczyny, które zadeklarowały się, że będą ją łapać w ten poniedziałek, dalej podtrzymują swoją decyzję?? Bo Piotrek do mnie dzwonił (ten z Łysych) i powiedział, że w poniedziałek mógłby pomóc, ok. 13. Na stacji Orlen. Quote
Tattoi Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Byłyby po pierwszym szczepieniu chociaż. Dobrze, to ja z nim jeszcze pogadam. Quote
Kinia1984 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 a ktos pojedzie do tego facia zobaczyc co to za dom? sorry ze tak pytam i nie chodzi o to ze pouczam czy cos:) lepiej najpierw kogos tam wyslac.. jakbyscie znaly adres to podajcie mi na pw , mam jednego czarnego kwiatka w Minsku, bylam osobiscie .... Quote
Atomowka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ja uważam,że można psiaka dać, ale musi ktoś koniecznie tam pojechać osobiście i zobaczyć wszystko na żywo, a nie tak,że on sobie przyjedzie jutro i psa zabierze Tattoi jak będzie jutro do Ciebie dzwonił,weź dokładny adres i powiedz,że ktoś się odezwie w sprawie wizyty. Im szybciej się wizytę zrobi tym lepiej, może psiaka wziąć nie szczepionego ale z obowiązkiem drugiego szczenienia i oczywiście kastracji w późniejszym wieku No i Tattoi proszę zapytaj Pana czy jak psiak podrośnie to ona będzie cały czas tam siedział, czy tylko nie wiem kilka godzin a tak będzie normalnie wychodził na spacery itp Quote
Tattoi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Mam przygotowaną wypasioną umowe adopcyjną, tylko nie bardzo wiem, jako kto mam ją podpisać. Jako właściciel? Nie jestem. Chyba potrzebuje upoważnienia od Salo. Mozesz mi posłać takie krótkie mailem? Wkleić umowę? Chcecie oblukać? Quote
Tattoi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [CENTER]UMOWA O ADOPCJĘ PSA[/CENTER] Pomiędzy : Małgorzatą Piekarczyk zamieszkałą : Marki, ul. Strzelecka 12 telefon kontaktowy /e-mail 602 105 148, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] PESEL 69051002607 zwaną dalej Właścicielem- (prowadzącą hotel dla zwierząt, upoważnioną do wyadoptowania pieska) a zamieszkałym:. Telefon kontaktowy/e-mail: PESEL: zwanym dalej Adoptującym. 1. Adoptujący przyjmuje nieodpłatnie szczeniaka rasy mix o umaszczeniu czarnym z czerwonymi znaczeniami , wiek około 9 tygodni jako psa „do kochania” to znaczy nie przeznaczonego do hodowli. 2. Właściciel zapewnia, iż pies w momencie przed przekazaniem został przebadany przez lekarza weterynarii, odrobaczony, jest wolny od chorób zakaźnych i posiada aktualną książeczkę zdrowia. Szczeniak nie był szczepiony. 3. Adoptujący oświadcza, iż przyjmuje pieska wyłącznie dla siebie, a nie dla pośredników lub innych osób. Adoptujący oświadcza, że jego stan finansowy jest wystarczający do zapewnienia psu godziwych warunków życia: utrzymywania go w czystości, wolnego od pasożytów, bez nadmiernego stresu i dręczenia, zapewnienie właściwego odżywiania stosownie do wieku i kondycji psa, dbałości o jego zdrowie fizyczne i psychiczne. 4. Adoptujący zobowiązuje się do poddania psa zabiegowi kastracji, od razu po osiągnięciu przez niego dojrzałości płciowej (czyli po ukończeniu 6 miesięcy). Adoptującemu nie wolno świadomie dopuścić do rozmnażania psa ani nieświadomie dopuścić do rozmnażania np. w wyniku ucieczki psa. 5. Adoptujący zobowiązuje się do szczepienia psa przeciw podstawowym chorobom wirusowym (wg zaleceń lekarza weterynarii) oraz okresowych kontroli stanu zdrowia i kondycji psa. 6. Adoptujący przyjmuje do wiadomości, iż Właściciel może poprosić o umożliwienie mu lub osobie wskazanej przez niego zobaczenia psa w jego nowym miejscu zamieszkania w celu sprawdzenia stanu psa i warunków w jakich żyje. Jednocześnie Właściciel prosi o przekazywanie mu przez Adoptującego informacji o psie, zwłaszcza w okresie jego aklimatyzacji, droga najbardziej dogodną dla Adoptującego (poczta elektroniczna/telefon/list) – szczególnie o ewentualnych problemach z jego przystosowaniem do nowego miejsca. Jeżeli wystąpiłyby takie problemy z adaptacja psa, lub z innych względów nie byłby możliwy ich dalszy pobyt w domu Adoptującego, Właściciel zastrzega sobie prawo pierwszeństwa - przyjęcia psa z powrotem do siebie na takich samych warunkach (nieodpłatność) na jakich nastąpiła adopcja lub weryfikacji kolejnego Adoptującego, do którego pies miałby trafić. 7. Adoptujący nie będzie wypuszczał psa bez nadzoru na tereny otwarte tzn. pies będzie przebywał poza mieszkaniem wyłącznie na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się psa poza niego). Na spacery poza teren pies będzie wychodził wyłącznie w towarzystwie i pod nadzorem człowieka. 8. Pod żadnym warunkiem Adoptującemu nie wolno porzucić psa, źle traktować psa, oddać lub odsprzedać do sklepów zoologicznych, schronisk dla zwierząt lub laboratoriów badawczych. 9. W razie śmierci, zaginięcia lub poważnej choroby/urazu psa, Adoptujący powiadomi Właściciela o zaistniałym zdarzeniu. 10. Umowa o adopcję została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach – po jednym dla Właściciela i Adoptującego. Uwagi,zalecenia: w najbliższym tygodniu zaszczepić pieska przeciwko chorobom zakaźnym a następnie przeprowadzić dalsze szczepienia wg zaleceń lekarza weterynarii. [B]Jestem świadomy konieczności wykastrowania zwierzęcia. Kastracja jest obecnie jedyną skuteczną i nie powodującą chorób u zwierzęcia metodą zapobiegania bezdomności zwierząt towarzyszących człowiekowi.[/B] w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.97 r. a umowa ulega rozwiązaniu. Józefów, dnia ............................................................. ........................................................ ............................................................. [IMG]http://www.adopcje.org/themes/nowy/images/tools.gif[/IMG] [CENTER] [/CENTER] Może być? Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 czarny z czerwonymi znaczeniami! pokażcie tego kandydata chociaż :) Quote
Tattoi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 One wszystkie są takie oprócz jednego, ale tego jednego mu nie oddam :-) Quote
Salo Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 [quote name='Tattoi']One wszystkie są takie oprócz jednego, ale tego jednego mu nie oddam [/QUOTE] O którego pieska chodzi? Quote
Salo Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 [quote name='Tattoi']Mam przygotowaną wypasioną umowe adopcyjną, tylko nie bardzo wiem, jako kto mam ją podpisać. Jako właściciel? Nie jestem. Chyba potrzebuje upoważnienia od Salo. Mozesz mi posłać takie krótkie mailem? Podpisz moim imieniem i nazwiskiem. Upoważnienie ode mnie jest, hehe. A moje dane personalne znasz, więc kein Problem ;). Upoważnienie wysłane na e-mail :). Sorki, wysłałam dwa, ale pierwsze do kitu jest; więc drugie będzie OK - tak myślę :). Quote
tripti Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 podpisujemy zawsze własnym imieniem i nazwiskiem, z dopiskiem z upoważnienia takiej i takiej osoby, o ile takie upoważnienie jest :) Quote
Salo Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Coś tam naskrobałam, w każym razie pozwolenie z mojej strony jest. Skoro piesek ma iść w dobre ręce (tak mniemam) to Tattoi może wpisać tam moje imię i nazwisko. Quote
Salo Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Dzwoniła do mnie córka tego pana i myślę, że oni są zdecydowani na tego pieska. Pytała, czy kastracja jest możliwa na tzw. "własną rękę", czy muszą czekać, aż zostanie on wykastrowany? A to troszku mogłoby potrwać, prawda? Bo dzieciaki są jeszcze za młode na ten zabieg. Do Tattoi: Czy możliwe byłoby, aby ci państwo przesłali tam do Was, do Centrum Zwierzątek, zaświadczenie od lekarza weterynarii odnośnie dokonania tego zabiegu i szczepień przeciwko nosówce, wściekliźnie? Quote
Atomowka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jasne niech robią kastrację na własną ręke, tylko ważne jest aby to ktoś sprawdził za jakiś czas. Myślę,że dobrym pomysłem będzie wysłanie zaświadczenie,że psiak już jest po szczepieniach. Niech wyślą do Tattoi albo nawet do Ciebie Salo na maila skan i tyle. A jest ktoś na wizytę u Pana? Macie dokładny adres? Quote
Kinia1984 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 bylam dzis u Tattoi , porobilam zdjecia grubaskom, Pan z Mińska nie zadzwonil do tej pory... niedlugo powstawiam foty:) [video=youtube;fOiKScDskNg]http://www.youtube.com/watch?v=fOiKScDskNg[/video] leżakowanie [video=youtube;mFYxhhJmAdQ]http://www.youtube.com/watch?v=mFYxhhJmAdQ[/video] [video=youtube;_Fo-Wj3FriY]http://www.youtube.com/watch?v=_Fo-Wj3FriY[/video] Quote
Recommended Posts