Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny - Rodzina z Poznania, u której robiłam dla Tosi wizytę PA i która ostatecznie nie wzięła Tosi, prosiła mnie o pomoc w znalezieniu psa, ale bardzo spokojnego, może już starszego
uznali, że Tosca jest zbyt żywiołowa na ich warunki mieszkaniowe, a także ze względu na ich małą sunię Gabi - oni mieszkają w kamienicy w środku miasta, tam nie ma gdzie wybiegać takiej młodej owczarki
kiedy po wizycie u Tosi w schronisku stwierdzili, że nie mają dla niej dobrych warunków i poprosili o pomoc w szukaniu spokojnego starszego psa - zaproponowałam im psa z naszej Fundacji - Lorda
no i wzięli go :)

mam nadzieję, że rozumiecie tą sytuację, i nie będziecie mnie podejrzewać o to, że podebrałam wam dom?
nie będzie zgrzytu między nami?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spokojnie kochana:) Bardzo szanujemy rodzinę za przemyślaną decyzję i podjęcie rozsądnego rozwiązania. Mówiąc szczerze, miałam cichą nadzieję, że mimo wszystko zdecydują się na jakieś psa i proszę! Jeden bezdomniak mniej :)

Mumin ma jutro przedadopcyjną wizytę :D

Posted

[quote name='Ajula']dziewczyny - Rodzina z Poznania, u której robiłam dla Tosi wizytę PA i która ostatecznie nie wzięła Tosi, prosiła mnie o pomoc w znalezieniu psa, ale bardzo spokojnego, może już starszego
uznali, że Tosca jest zbyt żywiołowa na ich warunki mieszkaniowe, a także ze względu na ich małą sunię Gabi - oni mieszkają w kamienicy w środku miasta, tam nie ma gdzie wybiegać takiej młodej owczarki
kiedy po wizycie u Tosi w schronisku stwierdzili, że nie mają dla niej dobrych warunków i poprosili o pomoc w szukaniu spokojnego starszego psa - zaproponowałam im psa z naszej Fundacji - Lorda
no i wzięli go :)

mam nadzieję, że rozumiecie tą sytuację, i nie będziecie mnie podejrzewać o to, że podebrałam wam dom?
nie będzie zgrzytu między nami?[/QUOTE]

No coś ty. Ja się bardzo cieszę, że kolejna bidula ma dom i to jeszcze taki fajny! :) To była rozsądna decyzja, bo Tosia była za szalona. A ona jest młoda i ma większe szanse na dom niż starszy piesek. Ja się ogromnie cieszę, jak każdy piesek znajduje dom taki, w którym będzie szczęśliwy i kochany. ;)

Posted

[quote name='vicky1792']Mumin pakuje manatki!:d[/QUOTE]

Jupi! :) Super!!! :)

A ja mam złą wiadomość... Bardzo zła... Jutro o 15 Norka wraca z adopcji... ;( ;( <beczy>

Posted

Bo podobno Norka gryzie jej syna... ;/ Nie wierze w to! Norka po prostu się bawi, to młody piesek... Nawet jeśli to byłaby prawda, to ona nawet nie raczyła z nią pracować... <beczy> To na pewno tylko głupi pretekst do oddania jej... Po prostu się znudziła... ;( ;( Nie potrafię się z tym pogodzić... :( Dom zapowiadał się dobrze...

Posted

jasna dupa! przysięgam, że kiedyś się wścieknę! Ludzie którzy oddają psa powinni jakąś kare płacić;/ Choć w sumie wtedy pewno by wyrzucali :(... Przypuszcza, że mała podgryzała, ale z racji młodego wieku nie ma jeszcze tzw czucia, jak mocno może to robić. ;/

Posted

to ja cos napisze, wkleje ttaj. wkleicie do ich postow, lub napiszecie sobie kiedys calkiem inne, jak sie nie beda podobac. sa tam info o wieku? nuka 2 lata i sterylka, a sproket? a jak oboje do psow? do ludzi wszystkich, jak na smyczy?

Posted

Nuka - ok. 1,5- 2 lata, sterylizacja- tak, do psów w porządku, na smyczy trochę ciągnie, ale przy jej wadze tego nie czuć tak mocno. ;D W stosunku do wolontariuszy nie ma najmniejszego problemu, ale Nuka lubi sobie poszczekać na przechodniów, oczywiście nie agresywnie. ;p
Sproket- ok. 6 lat, kastracja- nie, do psów ok, chodzi ładnie, spokojnie na smyczy, co do wolontariuszy nie ma najmniejszego problemu- b. przyjazny.

Posted

czyli nuka taka ruchliwa bardziej, szczeka jak terier, sznaucer mini. jazgotu lubi narobic, wiadomo :)
sproket grzeczny, ulozony, mieszkal w domu

oboje do dzieci chyba ok beda prawda?

nuka koty moze ganiac, jako sznaucer i krzykacz.

Posted

Do nowego domu pojechała Malma(szczeniaczek)! :) Z jej rodzeństwa na dom czekają jeszcze 2 suczki i piesek.

[IMG]http://atelier18.home.pl/wordpress_ola/wp-content/uploads/2011/03/Malma.jpg[/IMG]

Bądź grzeczna! :)

Posted

[quote name='kora78']czyli nuka taka ruchliwa bardziej, szczeka jak terier, sznaucer mini. jazgotu lubi narobic, wiadomo :)
sproket grzeczny, ulozony, mieszkal w domu

oboje do dzieci chyba ok beda prawda?

nuka koty moze ganiac, jako sznaucer i krzykacz.[/QUOTE]

Tak, Nuka jest energiczna i trochę rozszczekana. ;D Kocha zabawy. Co do dzieci, to myślę, że tak, ale nie powiem na 100%. Sproket wcześniej na pewno w domu nie mieszkał sądząc po stanie, w jakim do nas trafił... Jest grzeczny, spokojny. Na spacerach gdy się ktoś tylko zatrzyma, to podchodzi i gładzie się i kaze głaskać. :)

Vicky, czy wiesz kiedy Mumiś jedzie?

Posted

to, ze pies trafil do schroniska w zyl stanie nie znaczy, ze nigdy nie mial domu, ze byl cale zycie bezdomny, czy zyl na lancuchu. pies z lancucha nie zachowywalby sie tak grzecznie, nie umial chodzic na smyczy.
moze mial dom, zgubil sie, wyrzucono go, uciekl i nie potrafil wrocic, itp.
pies bezdomny lub dlugo walesajacy sie= dziczeje, robi sie nieufny, no i ktos musial nauczyc go chodzic na tej smyczy :)

Posted

[quote name='kora78']to, ze pies trafil do schroniska w zyl stanie nie znaczy, ze nigdy nie mial domu, ze byl cale zycie bezdomny, czy zyl na lancuchu. pies z lancucha nie zachowywalby sie tak grzecznie, nie umial chodzic na smyczy.
moze mial dom, zgubil sie, wyrzucono go, uciekl i nie potrafil wrocic, itp.
pies bezdomny lub dlugo walesajacy sie= dziczeje, robi sie nieufny, no i ktos musial nauczyc go chodzic na tej smyczy :)[/QUOTE]

No w sumie fakt. W każdym bądź razie jest grzeczny i zrównoważony. :)

Posted

tekst dla Sproketa

Sproket to pies w typie polskiego owczarka nizinnego. A tak opisywane są psy tej rasy: "odważny, energiczny pies z niewielką skłonnością do włóczęgostwa. Wesoły, czujny, posłuszny i inteligentny, łatwo przywiązujący się." Wszystko to idealnie pasuje do Sproketa. Bo to mądry, kochany, przyjacielski pies.

Sproket ma około 6 lat. Na początku tego roku został znaleziony na ulicy i trafił do schronska dla psów w Gostyniu. Tam pokazuje każdego dnia, jak fantastycznym jest psem. Sproket jest tolerancyjny i łagodny wobec innych psów. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, nie szarpie. Jest wielkim pieszczochem, bardzo często kładzie się na ziemi i pokazuje brzuch, prosząc tak o głaskanie i drapanie. Jest ufny i przyjacielski wobec wszystkich osób, znanych i obcych. Nie jest szczekliwy.
Sproket podbił serca pracowników schroniska i wszystkich osób, które go poznały. Taki fajny psiak zasługuje na równie fajny dom. Nie pozwól mu dłużej być bezdomnym. Adoptuj Sproketa, wcześniej godząc się na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisując umowę adopcyjną i ciesz się długimi latami, wspólnie spędzonymi z tym cudownym psem.

Pomożemy w transporcie, jeśli mieszkasz daleko i nie masz możliwości przyjechać po Sproketa.

kontakt z wolontariuszem:
tel 607350567 (prosiłabym dzwonić po 16)
mail [email][email protected][/email]