Guest Mała Ola Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 [B][FONT=Times][SIZE=3]SPOTKANIE SZKOLENIOWE OBEDIENCE Z [/SIZE][/FONT]Anne Dahlin i Lotta Linusson[/B] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [SIZE=3][FONT=Times]Mamy zaszczyt zaprosić wszystkich zainteresowanych na spotkanie szkoleniowe ze Szwedzkimi szkoleniowcami [/FONT][/SIZE][B][I]Anne Dahlin i Lotta Linusson[/I][/B], które należą do czołówki Skandynawskich szkoleniowców i zawodników. Mogą poszczycić się przygotowaniem Hovawarta do klasy mistrzowskiej , oraz wielu innych psów , które odnoszą światowe sukcesy. Spotkanie obędzie się w Obornikach Śląskich w dniach [B]18- 20 sierpnia 2006[/B] , zajęcia prowadzone będą na terenie ośrodka Hotelu Olimp [FONT=Times][SIZE=3]ul. Poniatwoskiego 22[/SIZE][/FONT] [FONT=Times][SIZE=3]55-120 Oborniki Śląskie[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Uczestniczyć w zajęciach praktycznych może 12 psów z przewodnikami – koszt 3-ech dni zajęć dla osób z Klubu Hovawarta w Polsce to [B]135 zł[/B] , dla osób spoza klubu [B]180 zł[/B]. Na zajęcia te zapraszamy Hovawarty z zaliczoną co najmniej zerówką OB oraz psy innych ras z zaliczoną co najmniej jedynką w OB. Można również uczestniczyć w zajęciach bez psa – koszt 3-ech dni [B]75 zł[/B] dla Klubowiczów , [B]105 zł[/B] dla osób spoza klubu. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][I]Opłaty za uczestnictwo prosimy wpłacać na konto [/I][/FONT][/SIZE] [FONT=Times][SIZE=3]Klubu Hovawarta w Polsce koniecznie z dopiskiem [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times][B][I][U]SPOTKANIE SZKOLENIOWE OB[/U][/I][/B].[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [B][FONT=Times][SIZE=3]BZ WBK III O/Poznań 49 1090 1359 0000 0000 3501 8426[/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Podczas spotkania będą omówione ćwiczenia od najłatwiejszych do klasy mistrzowskiej OB (+ praktyka ) , pokaz pracy oraz film szkoleniowy. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Szwedki będą gościły u nas pierwszy raz , ale na pewno nie ostatni. Spodziewamy się drugiego seminarium z tymi wybitnymi szkoleniowcami w listopadzie.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Serdecznie zapraszamy![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [FONT=Times][SIZE=3]Noclegi można rezerwować w ośrodku w Wilczynie Leśnym oddalonym o 5 km od miejsca ćwiczeń :[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=3][FONT=Times]PRODUS [/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Times]Ośrodek Wypoczynkowy[/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Times]Wilczyn Leśny [/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Times][SIZE=3]K/Obornik Śląskich[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times]Tel . do recepcji : [B]071 310-27-46[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Oraz bezpośrednio do Kierownika Ośrodka : [B]697-02-06-06[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Zarezerowane mamy domki z dwiema wersalkami i z dwoma łóżkami jednoosobowymi , koszt całego domku 65 zł za dobę. Przy rezerwacji proszę poinformować recepcje , że jest się uczestnikiem szkolenia. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times]Opłaty za domek należy omówić indywidualnie z Kierownikiem ośrodka.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times][SIZE=3]Ponieważ ja tylko rozgłaszam, a z organizacją nie mam nic wspólnego, proszę nie pisać do mnie na PW, a w[/SIZE][/FONT][FONT=Times][SIZE=3] razie jakichkolwiek pytań czy chęci zgłoszenia proszę pisać pod adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] .[/SIZE][/FONT] Quote
Zarazah Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Mała Ola nie dopisała jednej ważnej rzeczy: jeśli do czwartku (tego czwartku) nie zbierze się MINIMUM chętnych to spotkanie zostanie odwołane. Drogie koleżanki i koledzy - taka okazja nie powtórzy się prędko. Więc komu honor i ojczyzna miłe - zapisujcie się na seminarium!! Quote
Trapa Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Ile to jest to minimum? I ilu już jest chętnych? Quote
Zarazah Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Minimum wynosi: 10 osób teoria, 10 osób praktyka. Nie wiem ile jest obecnie chętnych, ale minimum nie zostało do dzisiaj osiągnięte. Przykre, nieprawdaż? Quote
AniaP Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Psia... :oops: , dopiero teraz do mnie dotarło, że Oborniki Śląskie, to od nas rzut beretem. :crazyeye: Tylko, że: - 18-go nie dostanę urlopu :-( , - 19-go jesteśmy na IAL-u w Szczecinie :multi: , - 20-go... :hmmmm: mogłybyśmy tylko na jeden dzień wpaść do Obornik? :roll: Tylko czy to miałoby sens? Dopiero na ostatni dzień szkolenia? :roll: No i jaki byłby wtedy koszt? Quote
Zarazah Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Nie wiem czy jest sens i jaki byłaby ewentualna opłata za ten sens. Jest mi natomiast niezmiernie przykro, że seminarium może nie dojść do skutku z powodu braku chętnych. Organizatorka bardzo się postarała... a teraz... Po prostu... eh... Jeszcze jedno - w tym tekście, który powyżej wkleiła Mała Ola, jest mowa o tym, że w praktyce mogą uczestniczyć osoby z zaliczoną jedynką z OB. Gdzieś wyczytałam objaśnienie, że "zaliczona jedynka" oznacza zaliczony udział w zawodach w tej klasie (a nie zaliczenie i przejście do dwójki). Bliższych informacji może udzielić jedynie Fifaza (adres w poście nr 1), najlepiej telefonicznie. Nie zostałam upoważniona do rozpowszechniania jej numeru, ale wiem, gdzie go można znaleźć;) Quote
Trapa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ja chciałam pojechać, ale niestety zwyciężył patriotyzm lokalny i będę startować w zawodach w swojej miejscowości. Przykre, ale niestety zły termin. Quote
Wind Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='Zarazah'] Jest mi natomiast niezmiernie przykro, że seminarium może nie dojść do skutku z powodu braku chętnych. Organizatorka bardzo się postarała... a teraz... Po prostu... eh... [/QUOTE] Bardzo dobrze, ze cos sie dzieje dobrego w temacie obedience :-) Potrzeba nam doswiadczen i wiedzy trenerow i zawodnikow, ktorzy maja wieksze i lepsze doswiadczenia z obi niz my ... Jednak ... jednak, aby takowe przedsiewziecia zakonczyly sie sukcesem trzeba czegos wiecej niz [QUOTE]Organizatorka bardzo się postarała... [/QUOTE] Nie znam organizatorki i nie wiem w jakim zakresie sie "postarala". Do kazdego "postarania" konieczny jest aspekt marketingowy i rzetelny przeplyw informacji. Wybacz, ale [QUOTE]Mamy zaszczyt zaprosić wszystkich zainteresowanych na spotkanie szkoleniowe ze Szwedzkimi szkoleniowcami Anne Dahlin i Lotta Linusson, które należą do czołówki Skandynawskich szkoleniowców i zawodników. Mogą poszczycić się przygotowaniem Hovawarta do klasy mistrzowskiej , oraz wielu innych psów , które odnoszą światowe sukcesy[/QUOTE] to zadna informacja o trenerkach. Staralam sie zagooglac nazwisko Anne Dahlin, ale jedyne co mi wyskakuje to strony szwedzkie (bez tlumaczen na angielski), oraz ogloszenia o seminarium organizatorki. Moze gdzies w przepstnej sieci, jest glebsze info o trenerkach, ale ja zabiegany leniwiec jestem i brak szybko dostepnej informacji, powoduje u mnie natychmiastowe przejscie do innego interesujacego mnie tematu. Z drugiej strony daleka jestem od kupowania kota w worze :cool3: Na przyszlosc pewnie warto by bylo postarac sie o pelniejsze info o wykladowcach, tak aby operujac kompletnymi faktami, zachecic innych do zainwestowania w dodatkowa i pewnie potrzebna wiedze. W. Quote
Romas Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 A ja nie wiem dlaczego bylo to obostrzenie ,ze zapraszane sa osoby z co najmniej zaliczona jedynka.Dlaczego jesli interesuje sie Obedience nie moge zaplacic i pojsc posluchac madrzejszych od siebie.Na mnie to podzialalo odstraszajaco i nawet nie fatygowalam sie telefonowac do organizatorow skoro poprzeczka tak wysoko. Moze na przyszlosc lepiej pisac,ze pierwszenstwo dla osoby z zaliczona jedynka ale pasjonaci tez mile widziani .Wtedy pewno bedzie wiecej chetnych. Quote
monika_buffy Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 oczyiscie ze mozesz posluchac!!! tu chodzilo o osoby uczestniczace w seminarium z psami, kazdy spodziewal sie duzo wiekszego zainteresowania tym tematem, wiec aby nie bylo nieporozumien postawiono taki wymog. a nie bylo to naglasniane, gdyz wstepnie hovawarciarze wyrazili duze zainteresowanie (seminarium jest po hovkowym zjezdzie). a bylaby glupia sytuacja gdyby okazalo sie ze wszystkie miejsca sa zajete i zaden hovek nie moze wziasc udzialu. Quote
MonikaSz Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Czy spotkanie odbyło się ? Czy faktycznie nie było chętnych na seminarium ? Napiszcie coś proszę. Quote
monika_buffy Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Niestety seminarium zostalo odwolane, wlasciwie do ostatniej chwili czekalismy na chetnych, no ale zabraklo zgloszen. naprawde bardzo szkoda:( Quote
Recommended Posts