Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak moi drodzy łatwo podnosić sobie ciśnienie bo każdy z nas siedzi bezpiecznie, w ciepłym, przed kompem i uprawia mniemanologę stosowaną, podpierając się rodziną. A ja mam jedno pytanie po co ten wątek został założony przez Cienką? Co chciała osiągnąć zakładając ten wątek? Sam ma się rozgłosić? Jak się zakłada wątek to trzeba nad nim "popracować", czyli poświęcić swój czas na orzywienie go, czyli na finanse, na wspieraczy, na kupujących na bazarkach, na przyszłość psa......to ciężka harówa. Zobacz, prowadzę tylko jeden wątek ale porzera on oraz przygotowanie bazarków oraz obsługa psa mimo, że w DT całą masę czasu. To jest odpowiedzialność. Absolutnie nie narzekam. To mój świadomy wybór. A takie tam założenie wątku "Tinka szuka domu", przy całym szacunku dla twojej osoby, to strzał w kosmos. Super założyłam wątek i jestem spokojna, może ktoś wypatrzy. Niestety całej masy psów nikt nie wypatrzy jak się nie napracujesz nad tym. Strzałem w kosmos można tylko kręcić sobie licznik.
Podsumowując, aby nie bić piany przed Świętami, bo sernk uopadnie, oddając psa do schronu postąpiłaś mało rozważnie. To jest moje prywatne zdanie na twój uczynek oraz na założenie wątku.

Mr Tomecki jak nie chodzisz do promyka i nie widzisz własnymi oczami co tam się dzieje to nie serwuj pustych rad, tym co chodzą, widzą i rwą włosy z głowy, patrząc na zaniedbania. Przeczytaj jedyny wątek jaki prowadzę o Czarku. Został przyjety do schronu zdrowy jak byk. Zachorował i nikt z pracowników mu nie pomógł. Obejrzyj filmy. Tak ciężko było podać proste leki psu? Co robił wet ze schronu? Teraz przed nim 2 poważne operacje za prywatne pieniądze od wspierających ludzi. A podobno schronisko opłaca gmina. To gdzie ta kasa na leki?
Mam nadzieję, że operacje się udadzą i pies będzie funkcjonował prawidłowo a to wszystko dzięki ciężkiej pracy tu na DM mojej, wolontariuszek z Promyka, DT oraz innych wpierających mnie i Czarka osób. Samo się nic nigdy nie zrobi. To co napisałam to nie jest żadna gloryfikacja mojej osoby ani moich czy innych osób czynów, to fakt.

"Bez pracy nie ma kołaczy", jak mówi staropolskie przysłowie.

Wesołych Świąt życzę uprawiającym mniemanologię stosową

• 2 weeks later...
Posted

Co naprawdę się dzieje w schronisku wiedzą tylko pracownicy i wolontariusze, z tym że pracownik raczej smutnej prawdy nie ujawni. Urzędnicy i weterynarze tylko głupa rżną. A pies oddany do polskiego schroniska na 90% jest stracony!

Posted

Cienka,Tomecki,najlepiej bedzie,jeżeli odwiedziecie szczeniaka w schronisku,zrobicie jej nowe zdjęcia i ogłosicie pieska,w ten sposób wymiernie pomożecie psu.Słuzymy informacjami o stronach ogłoszeniowych. Duzo ładnych fotek zwiększa szanse na powodzenie.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='brazowa1']Cienka,Tomecki,najlepiej bedzie,jeżeli odwiedziecie szczeniaka w schronisku,zrobicie jej nowe zdjęcia i ogłosicie pieska,w ten sposób wymiernie pomożecie psu.Słuzymy informacjami o stronach ogłoszeniowych. Duzo ładnych fotek zwiększa szanse na powodzenie.
Braowa ma rację.
To nie był dobry pomysł, ale TERAZ nalezy już mysleć , jak uratować to dziecko
BŁAGAM ZRÓBCIE TO, TEN MALUCH MA MINIMALNE SZANSE W TYM SCHRONIE ....
Obiecuję pomoc przy ogłoszeniu, pomyśl o allegro, nie zostawiaj go tam ...przecież patrzyłeś mu w oczy, prawda?

Posted

Nie znam tej osoby to znajoma znajomych jak coś dostanę to wystawie, ale szansa nikła bo już dawno do niej pisałam i cisza. Wiem tyle, że jest psem pdwórkowym.

Posted

Boże... powiedz jeszcze, że łańcuchowym... Taki szkrabek w taką zimę:( Nie wiem dlaczego, ale mam wątpliwości czy ona na pewno jest w nowym domu, a niestety biorąc pod uwagę warunki Promyka nie sposób sprawdzić

Posted

Dziewczyny cicho sza.. Grunt to uspokojone sumienie znalazcy psa. A że szczeniak zimą został psem podwórkowym (o ile jak mówi Betbet w ogóle opuścił schron) to już nie Wasz interes!