Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja stała za listopad dla Nordinki poszła - 20 zł.
Nadal mnie zachwyca to zdjęcie:)
[url]https://lh3.googleusercontent.com/-u1ebSRoz5p8/ToYRIuoStiI/AAAAAAAAHW8/oCs3DZFqazY/nordi2.jpg[/url]

pzdr.

• 4 weeks later...
Posted

Agresor...

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-M_mUSYkyge0/Upg3Y_zeNmI/AAAAAAAALxE/g9sxEWnR044/w450-h618-no/P1070194.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/--wCjK6E6Qb4/Upg37cG1RqI/AAAAAAAAL14/Cj-vOFr8Vos/w824-h618-no/P1070087.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-wOMievX1w9I/Upg38k0TlVI/AAAAAAAAL2I/QuwTa6dNxd4/w824-h618-no/P1070085.JPG[/IMG]

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='mala_czarna']Czy Nordi nadal jest pod opieką Fundacji EMIR?
Bo dzisiaj na FB przeczytałam taki tekścior, że mnie ścięło, i nie wiem, plotka to tylko, czy prawda?[/QUOTE]

Kocham takie konkretne wieści "taki tekścior że mnie ścieło"
z informacji jakie mam Nordi żyje i ma sie dobrze, no chyba, że nie ktoś ma aktualniejsze informacje to mnie zetnie z nóg :)

Posted

Ale ja nie mam na myśli psa, i nie podważam absolutnie tego, że jest jej tam dobrze.
Miałam na myśli samą organizację, i jej była panią prezes. Bo nie bardzo rozumiem pod czyją jest teraz opieką, skoro Emir stracił status OPP, i status schroniska.

Edit: Jak rozumiem, jedną osobą wpłacającą jest Asiaczek?
Bo wątek "pieniązkowy" aktualizowany był w 2011 roku.

Posted (edited)

[quote name='mala_czarna']Ale ja nie mam na myśli psa, i nie podważam absolutnie tego, że jest jej tam dobrze.
Miałam na myśli samą organizację, i jej była panią prezes. Bo nie bardzo rozumiem pod czyją jest teraz opieką, skoro Emir stracił status OPP, i status schroniska.

Bo wątek "pieniązkowy" aktualizowany był w 2011 roku.[/QUOTE]No to ja czegoś nie rozumiem. Jest psu dobrze czy nie jest?
Radysy maja status schroniska i co z tego wynika?
Skazany sądownie za przywłaszczenie Grzegorz B. nadal jest prezesem PdZ i nikomu to nie przeszkadza...(vide "Interwencje" Polsat z 23.05.2014)
Rozumiem, że ktoś może nie lubić fundatorki Emira, bo nazywa rzeczy po imieniu i nie marnuje czasu na salonowe uprzejmości, ale po co niechęć do niej od razu przelewać na podopiecznych fundacji? Nikt nie ma wpływu na plotki, które o nim krążą , szczególnie w dobie internetu. Jedni z radością je produkują, drudzy bezmyślnie powielają a jeszcze inni bezkrytycznie w nie wierzą.

Odnośnie wątku "pieniążkowego":Trudno wymagać na dogomanii rozliczeń od kogoś, kto nie jest tu obecny i to od dawna. Odnoszę wrażenie, że faktyczni darczyńcy wiedzą, gdzie szukać informacji w razie potrzeby.
Nordi jest bezpieczna w Emirze od 31.05.2011, obecnie ma około 13 lat , czuje się bardzo dobrze i pewnie z nami zostanie do końca, chyba, że ktoś znajdzie jej przyzwoity dom.
Edith: Jej zdjęcia są zamieszczane dość często na Fp Emira. Przepraszam ,ale ja na dogo bywam bardzo rzadko i do dzis nawet nie wiedzialam, że Nordi ma wątek...

Edited by gagata
Posted

[quote name='mala_czarna']Ale ja nie mam na myśli psa, i nie podważam absolutnie tego, że jest jej tam dobrze.

Bo wątek "pieniązkowy" aktualizowany był w 2011 roku.[/QUOTE]

Asiaczek nie jest jedyną osobą. Ja również płacę na tę sunię, choć ostatnio mam spore kłopoty finansowe, ale zalegam najwyżej jeden miesiąc i zawsze wyrównuję jak tylko mnie na to stać. A deklaracji mam 170 zł ogólnie.

• 1 month later...
  • 5 weeks later...
Posted

Info z facebooka dot. Nordi:

"NORDI
nasza staruszka coraz słabsza, widoczne zaniki mięśni w obrębie czaszki i łap ;słabo je ( karmiona 2 x dz. dieta lekkostrawna) głównie leży i odpoczywa;
opinia weta, który badał ją we wtorek: po prostu starość.
Nordi sprawia wrażenie, że powoli odchodzi. "

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Bardzo mi przykro :(. Jednak cieszę się, że odeszla we śnie i nie cierpiała. Wiem, że w Emirze było jej dobrze i na pewno czuła się kochana. Dawno nie wchodziłam na Dogo, po prostu nie miałam czasu rozpatrzyć się w nowym forum. 

Śpij spokojnie malutka :(.