Waderaa Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Znalazłam młodka suczkę, trochę tak jakby pit bullowatą (ale znawcą nie jestem). Gdy szłam sobie normalnie do stajni, nagle zauważyłam że biegnie za mną jakiś pies. Średni, czarny pręgowany, dość chudy. Psina radośnie hasała przez śnieg, próbujac mnie dogonić. Droga którą szłam jest bardzo ruchliwa (krajowa do gliwic) więc zdziwiłam się co pies robi bez smyczy. Rozejrzałam się za właścicielem, ale nikogo nie było. Po chwli suka przebiegła na druga stronę ulicy, do jakiegoś idącego poboczem chłopaka, za którym prawdopodobnie biegła wczesniej- wołął do mnie, czy to mój pies. Ten odcinek drogi który szłam tamtędy, psinka przebiegała raz do mnie, raz do tego chłopaka, o mało nie powodując wypadku... Przeszłam wiec na druga stronę, zawołałam i wziełam ja do koni. tam nakarmiłam, dałam ciepłej wody.. Suczka nie chciała odejsć, cały czas siedziała przy stajni. Miała na sobie czarną obróżkę, zapiętą na ostatnią dziurkę- przy samych uszach, tak ciasno ze nie dało się wsadzić małego palca. I teraz prośba.. nie mogę jej zatrzymac, poniewaz mam już w domu psa (który jest bardzo agresywny w stosunku do innych psów) a z powodu warunków na dworze po prostu nie miałam serca jej tam zostawić, tym bardziej ze pcha sie na ulice bez namysłu.. Suczka jest śliczna, niesamowicie przyjazna, lgnie do ludzi i innych zwierząt. Jest bardzo karna i pojętna (na początku nie miaął pojęcia jak chodzi sie, na smyczy, chwytała ją zebami i siłowała sie, kilka godzin później śmigała jak zawodowiec, nawet nie próbując ciągnąć) Dość nieśmiała, nie chce wchodzić do nowych miejsc. Bardzo grzeczna i spokojna- nawet nie drgnęła przy kąpieli, można jej bez problemu zabrać miskę, pociągnac za ogon. Jest dość duża, ma baardzo długie łapy w stosunku do reszty ciała, umaszczenie czarne pręgowane, skręcony ogonek. PROSZĘ pomócie mi znaleźc dla niej dom.. Chociażby zastępczy.... Nasz psiak wylądował u babci, ale jeśli do tygodnia nie znajdziemy dla niej domu, to będziemu musieli oddac ja do schroniska Jesli mozecie, podajcie dalej, wklejcie posta na inne fora, popytajcie znajomych, cokolwiek Nie wyrzuce jej na taką zime okolice katowic. gg- 2955739 Quote
omi Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 A możesz zrobić zdjęcia i wstawić na wątku? Quote
Stevie Rae Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Napisałam już do Pani na gg. Prosimy wszyscy o fotki, wtedy porobię ogłoszenia :) Quote
Waderaa Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Zdjęcia już zrobiłam (niezbyt dobre, bo pies to zywe srebro i dosłownie NIE DA sie jej jakkolwiek ując (chyba ze śpi) Za pół godzinki maks będa w wątku. Quote
Waderaa Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 To ona.. Moj nr telefonu to 668433837 Quote
Waderaa Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 podbijam! mam tylko tydzień na znalezienie jej domu... :( Quote
Stevie Rae Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Porobiłam ogłoszenia, jak obiecałam. Ma wiec ogłoszenia w następujących serwisach: www.morusek.pl www.psy.elk.pl www.doadopcji.pl www.adopcjapsa.pl www.psiamania.pl www.adopcje.org www.petworld.pl www.szerlok.pl www.pies.pl www.cafeanimal.pl www.sprzedasz.pl www.hodowcy.com.pl www.york.psiaki.org.pl www.owi.pl Zapomniałam poprosić o Twój e-mail. Musiałam w niektórych ogłoszeniach wpisać swój, więc wyślij mi swój przez, gg, będę wiadomości odsyłać do Ciebie :) Quote
Waderaa Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Dzięki wielkie :Rose: ... Dalej szukam! ...:( Quote
Waderaa Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 podbiam! Wiem, ze zima, wiem ze jest dużo biednych, zanidebanych, chorych i przeraźliwie wyglądajacych psiaków... a ona jest zdrowa, wesoła, ma teraz u nas spokojny kąt.. Ale nie będziemy jej mogli zostawić, i ten śliczny wesoły szczeniak nie będzie miał innego wyjscia oprócz schroniska, czego bysmy na pewno nie chcieli.. Quote
Stevie Rae Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Kurcze, i dalej nic ..... :( Nie wiem, podrukować jeszcze zostaje. W weterynariach porozwieszać ... Masz schronisko w Gliwicach. Gliwice-Sośnica ul. Wschodnia. Możesz też tam pójść, może Ci pomogą w rozgłaszaniu .... Byle by tylko nie w ten mróz do schroniska poszła ... Ile jeszcze może być u Ciebie? Quote
Waderaa Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 No w zasadzie to czas JUŻ się jej skończył... mamy dwa psy w domu, jeden na górze drugi na dole, nasz szczeka i warczy prawie non stop, dobija sie do drzwi, a jak jakimś cudem się dorywają to są burdy... -.- Myślalam ze będzie jakilkowiek odzew/.... :( Quote
Gabi79 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Niestety psów, które szukają domów jest bardzo wiele,a wielu ludzi woli kupić na targu albo w pseudohodowli małego szczeniaka, niż przygarnąć nieco starszego. To moim zdaniem głupota, ale niektórym się nie przetłumaczy. Ta sunia jest śliczna, proszę nie pozwólcie jej trafić do schroniska. Tam nic dobrego jej nie czeka. Quote
Waderaa Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Jak na razie udało nam się znaleźć wsparcie w fundacji "For Animals " z katowic. Sunia będzie wysterylizowana! :smile: Moze wtedy sznse na dom będa większe.. Kora ma straszny apetyt. Tez nie chcemy aby trafiła do schorniska... :-( Nie po to ją wzięliśmy. mamy jedyną opcję- do znajomego babci- przy budzie, na łańcuchu..... A ona tak lubi biegać.. :-( Quote
agaga21 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 takie psy absolutnie nie nadają się do budy a już tym bardziej na łańcuch! już chyba lepsze gliwickie schronisko, gdzie jest cień szansy, że ktoś ją wypatrzy :( sunia jest mało bullowata, proponuję ogłaszać ją jako mieszańca. Quote
Waderaa Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 szczerze powiedziawszy zdjecia zupełnie nie oddają tego ak wygląda. w wątku 'bullowate z gliwic," na stronie pierwszej, rambo/arnold, jest kropka w kropke z korkiem. Ale.. być moze, nie wiem :) ogłaszm po prostu gdzie tylko się da.. :( Quote
Kana Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Cudna jest :) Mamuniu :loveu: A ja radzę napisać tekst do ogłoszeń i zacząć jej szukać nowego domu. Jeżeli wam pomóc to służę :) Quote
Waderaa Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 ogłoszeń? Tu, gdzieś na dogo? sunia ma już porobione w paru miejscach..,. na razie bez odzewu Quote
Kana Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Chodzi mi o napisanie ladnego tesktu o suni, z numerem kontaktowym do Ciebie. Probieniu zdjęć i umieszczeniu ją na portalach ogloszeniowych takich jak allegro, alegratka, anonse, petworld itp. Quote
Alicja Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zaznaczam niuńkę , śliczna dziewczynka. Co do Arnolda ...jemu łatka że w typie asta bynajmniej nie pomaga ....a on bardziej w typie jakiegoś gończaka jest ;) Jesli do określonego przez ciebie czasu nie znajdzie sie domek ...to nie oddawaj jej na łańcuch , myśle ze szczęśliwsza bedzie w Gliwickim schronisku i bezpieczniejsza . Quote
Kana Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 A do kiedy właściwie sunia ma czas? Czy ma tekst ? Quote
Waderaa Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 ten pan "od łańcucha" to zły człowiek nie jest.. dba o swoje zwierzaki, i bezpiecznie by miała. Tylko.. buda, łańcuch, żadnych spacerów.. a to taki radosny pies jest.. ja na jej miejscu wolałabym chyba zyć dziko niż w schronisku albo na łańcuchu..eh.. A co do czasu- już i tak ją przetrzymaliśmy. Mamy teraz dwa psy, które się wzajemnie atakują.. pomijając fakt, ze to suczka, a my mamy niekastrowanego psa. Tekst? w sensie na allegro albo coś? Nie, ogłoesznie ma tutaj, na paru innych pisich i końskich forach. Quote
agaga21 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 tutaj raczej domu nie znajdzie. trzeba ją ogłaszać na stronach adopcyjnych, nie na forach. przede wszystkim allegro, alegratka, gumtree, scherlock i wiele innych. tekst by się przydał. nie oddawajcie jej na łańcuch :( Quote
Waderaa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Jutro przyjeżdża pani oglądac Korka :multi: ..trzymajcie kciuki, moze się uda... ^^ Quote
Recommended Posts