Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no faktycznie te małe chyba już pojechały do schroniska:-(:-(:-(:-(:-(:-(
trzeba by teraz transport dla tego jamniczego do wawki kombinować...
a tam na tej stronie jest taka sunia mała 3 miesięczna wygląda strasznie, znaleziona 2010-10-14 i info, że jeszcze jest w lecznicy - nie wiem, czy ją nie lepiej by zabrać - wygląda b źle...............

Posted

przepraszam ale nie mogę znaleźć zdjęcia jamnisia, jest w ogóle? Mogę prosić o skrót tylko gdzie mogę znaleźć zdjęcie, w jakim mieście jest i ile ma latek? Może wydarzenie na FB zrobimy lub coś takiego, jeśli oczywiście nie ma.

Posted

no to całe szczęście, że ta sunia znalazła domek - biedne te maluszki - pewnie długo już w tym schronie nie pożyją :-(:-(
to trzeba by jakiś transport do wawki kombinować - bo ta dziewczyna chętna do dania dt szczeniaczkowi

Posted

byłam u weta do środy się wyjaśni co z jamniczkiem-jest pani z wawy która chce go na DS-poczekamy zobaczymy-dzięki jej tel. nie pojechał do schronu bo już by tam był

Posted

Meganka5, dziś wieczorem dostanę info, czy przyjadą do mnie szczeniaki z Radomia. Jeśli nie przyjadą (bo pójdą do domków stałych) to będę mogła zabrać na DT te dwie malutkie sunie - czarną i czekoladową.
Wszystko wyjaśni się dziś wieczorem lub najdalej jutro rano.

Posted

więc tak
1 schronisko to żadne szanse, szczeniory siedzą albo na mrozie w kojcu albo w szpitaliku w klatkach zasikanych i zakupkanych, a tam jest zimniej niż na dworze
2 chore nie wiem teraz być może tak-bo w schronie są już jakiś czas
3 wyciągnąć się da
4a to można sprawdzić

Posted

Brązowa suczka (Milka, Mili, Milenka?) jest w szpitalu w Warszawie, wczoraj zabrałam ją ze schroniska. Przeziębiona i z mega odparzeniami. Są tak rozległe i głębokie, że na bank były jeszcze przed schroniskiem. Dramat. Zaraz wkleję jej foty.
Jest maleńka, waży równo 2 kilo. Wczoraj była bardzo grzeczna. Po szpitalu (jest sama w klatce i jej smutno) szuka domku tymczasowego. Bardzo troskliwego, ale myślę, że na krótko. Jest tak śliczna, że nie powinna długo czekać na dom.

Ale na razie proszę o kciuki, żeby było wszystko ok. Jest słabiutka.

Posted

Felu- widziałam na ostrowskim wątku bidusie malutką,
teraz nic nie rozumiem, czy ktokolwiek tu z pytających megankę o szczegóły zabral jamnisia czy innego malca?
wątek chyba umarł....a wraz z nim maluchy w schronie....za chwile.

Posted

Jamnikowaty piesek został w Siedlcach, bo był ktoś zainteresowany adopcją, czy trafił do domu, czy nie, jutro Meganka się dowie.
Dwa maluszki - czarny chłopiec i brązowa dziewczynka - przyjechały do schroniska. Chłopiec został adoptowany, malutka została. I tak jak pisałam, zabrałam ją wczoraj. Była słabiutka. Pracownik mówił, że za wczesnie zaszczepiona - bez odrobaczenia. No i miał rację. Poza tym tragiczne odparzenia na pupie, pachwinie, kolanach, ogonie - z brudu i siedzenia w mokrym. Poza tym była cała w kupach, w lecznicy zaczęło się od kąpania. Dostała antybiotyk - zaczerwienione gardło i węzły chłonne powiększone, lek wzmacniający i p. robalom. Dziś była już w świetnej formie, rozrabiała, biegała za panią doktor. Apetyt doskonały.

Oto panna Mileczka jeszcze w schronisku:

Równe dwa kilogramy psiego smutku o niezwykłych zielonych oczach

Posted

A tu już w lecznicy

po kąpieli

Ma jeszcze sierść nieszczególną i "wytarty" nochal, ale jest już cała szczęśliwa, przytulaśna.
Poszukująca domu.

Posted

enia coś tam podpisują ale kto to sprawdza...nikt...to tylko formalność-psy z sds są czipowane, więc generalnie sprawdzić by się dało tylko te wyadoptowane z czipami atak to jak igła w stogu siana