Agnieszka(Visenna) Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Ten wątek poświęcam wszystkim grubiutkim, malutkim balonikom z wrocławskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt.Nie mają one dużych szans na adopcje.Dla mnie są ta psy piękne, tłuszczyk nadaje im specyficznego uroku, ale niestety- niewiele osób tak myśli.Na ich widok wielu ludzi głupawo się uśmiecha bądź dotkliwie komentuje 'przyrost' tego pięknego ciałka. Oto one.. MA DOM Kora, suczka, 5 lat.Została oddana przez 'właściciela' po odchowaniu szczeniąt.'Kochany' pańcio zostawił sobie jedego szczeniaczka,a mamę przyprowadził za zimne kraty miejskiego Schroniska.Teraz niunia czeka na kogoś, kto ją pokocha tak naprawdę- mocno i całym sercem.Kora jest bardzo przyjazna i urocza, uwielbia ludzi, ale potrzeba czasu żeby zdobyc jej zaufanie i zainteresowanie. MA DOM Dżina:suczka, 2 lata.Najlepsza przyjaciółka Kory.Praktycznie wszystko robią razem, są nierozłączne.(Żeby cyknac im zdjecia osobno, trzeba bylo sie ostro 'nagimnastykowac';) ).Dzina jest bardzo aktywna i zywiolowa, ani chwili nie usiedzi w jednym miejscu.Potrzebuje domu z ogrodem lub aktywnego wlasciciela.Mila, urocza, ujmujaca. ZA TM :( Roczny,przepiekny,czekoladowy pies.Nazwalam go sobie roboczo "Miś", ale jeszcze się nie przyjęło( :p )Narazie trudno powiedziec cos na jego temat(nie siedzi u nas dlugo,ale pewnie sporooo jeszcze posiedzi).Wiem tyle, ze jest lagodny jak baranek i bardzo przestraszony pobytem w Schronisku.Czeka na opiekuna, ktory pomoze mu uporac sie z tak strasznie okrutnym z jego punktu widzenia swiatem. (ma nowe imie- Neo) Fafik - 4 lata, pies, malutki. Jest bardzo oddany i przywiązuje się do opiekuna. W stosunku do obcych nieufny. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 Nikt nie chce kuleczki ? Nikt nie szuka prawdziwego przyjaciela na dobre i złe ? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 Uparcie podbijam i podbijac bede.Co 2 minuty, jesli bedzie trzeba :mad: Wszystkie pieseczki czekaja na lepsze zycie. Quote
Dorothy Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 One sa sliczne. Ja kiedys bylam milosniczka wylacznie duzych psow. Az los rzucil mi w objecia stara slepa malenka psinke.... i nagle spojrzalam na psy inaczej. Zobaczylam cale nieskonczone piekno i slodycz malych, grubasnych, lub calkiem chudych, krzywolapkowych albo nieurodziwych psiakow, ktore maja wielkie serca, sa wielkie duchem, potrafia wiele niedostatkow swojego psiakowego wygladu nadrobic psychika, miloscia, przywiazaniem. Kochajmy takie psiaki, naprawde na to zasluguja... gdyby nie moje 6 wzielabym ktoregos z tych, wszytskie sa kochane. Moze ktos jednak znajdzie w domu kawaleczek miejsca na mala kuleczke z bijacym serduszkiem w srodku?? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 Hop,Hop...grubcie sie przypominaja!! Quote
ulvhedinn Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Grubaski górą!!! Swoją drogą Miś ma faktycznie pyszczek niedźwiadka...:loveu: Quote
oktawia6 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Dorothy napisał(a):One sa sliczne. Ja kiedys bylam milosniczka wylacznie duzych psow. Az los rzucil mi w objecia stara slepa malenka psinke.... i nagle spojrzalam na psy inaczej. Zobaczylam cale nieskonczone piekno i slodycz malych, grubasnych, lub calkiem chudych, krzywolapkowych albo nieurodziwych psiakow, ktore maja wielkie serca, sa wielkie duchem, potrafia wiele niedostatkow swojego psiakowego wygladu nadrobic psychika, miloscia, przywiazaniem. Kochajmy takie psiaki, naprawde na to zasluguja... gdyby nie moje 6 wzielabym ktoregos z tych, wszytskie sa kochane. Moze ktos jednak znajdzie w domu kawaleczek miejsca na mala kuleczke z bijacym serduszkiem w srodku?? Wiem Dorothy-widziałm Twoją sunię-na którymś z wątków gdzie zachęcając do adopcji starszego psiaka wkleiłaś jej zdjęcie:loveu: trzymałaś ją w objęciach-nie chcę nic mówić-ale to była bardzo urodziwa staruszka:razz: "wystawowa" seniorka:lol: koloru stalowego i rozkosznie Cię obejmowała za szyję-piękne zdjęcie:loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Do gory !! Podbijam !!!! Quote
oktawia6 Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 seniorki czekają:-( niech zima je zastanie w swoim ciepłym domu:roll: ... Quote
oktawia6 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Czarodziejka szuka starszego pieska:roll: Quote
Recommended Posts