przyjaciel_koni Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Wszystkie te psiaki mają przed sobą dość niepewną przyszłość. Pomyślmy czy można coś zdziałać - tak wiele ich jest !!!! Quote
Szczurosława Posted October 22, 2006 Author Posted October 22, 2006 [img]http://img61.imageshack.us/img61/2353/dsc00113adjr8.jpg[/img] Natka została dziś adoptowana i przechrzcona na Sonię, ma mieszkać w budzie z możliwością przebywana w mieszkaniu, miła pani, kilkakrotnie pytała czy jestem pewna, że mała jest po sterylizacji, pani przyjechała z zamiarem adopcji psa, nie była pewna nawet gdy pokazała jej Natkową bliznę , poprzedni piesek tej pani żył 15 lat, być może Soni też się tak uda, pani zrobiła wywiad, co sunia jadła, kiedy, czy szczepiona, odpchlona etc. ogólnie zrobiła dobre wrażenia, od dzis jest nowa psina, średni czarno podpalany ze szczątkowym , naturalnym ogonem, przez ok.2 tygodnie mieszkał pod kościołem, oczywiście księża go ignorowali, zapewne dlatego, że "zwierzęta nie mają duszy"( pewnie też nie dawał na tacę), byłam przed kościołem, gdy wszyscy klękali pies podchodził, a wtedy dobrzy chrześcijanie odchodzili lud wstawli:angryy: pomińmy to, że patrzyli na nie jak na nie wiadomo co gdy zawołałam psa i podążyliśmy w stronę schroniska, psina jest miła, ale... strasznie zadziorna, już ściął się z Mietkiem , i o dziwo to Miecio wygląda gorzej Quote
przyjaciel_koni Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Zależy jacy są ci ludzie. I czy chcą psiaka, by mu pomóc, czy raczej z racji jego wyglądu i swoich zamiarów późniejszych (np. rozmnażanie). Wspomnij o sterylizacji - zobaczysz co powiedzą. Jeśli są do rzeczy - może przekaż psiaka - jeszcze jest wiele innych w potrzebie, którym starasz się pomóc. Oddając do innego domu Korę być może dajesz szansę innemu psiakowi właśnie u siebie. Ale decyzja jest wyłącznie Twoja. Quote
malawaszka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 ja bym swojego psa nie oddała w życiu :shake: piszesz, że ona jest do Ciebie bardzo przywiązana - czy kolejna zmiana miejsca nie zawali jej psychiki? wiadomo że wcześniej czy później się przyzwyczai do nowego miejsca, ale ona będzie cierpiała, ona nie zrozumie że oddałaś ją dla jej dobra; jeszcze mam pytania - jak ona w tej budzie u Ciebie się czuje? spokojnie tam mieszka? czy dobija sie do domu? Quote
przyjaciel_koni Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 ANKA - ja nie czytałam wszystkiego wcześniej - myślałam, że Kora to psiak ze schroniska, tylko trzymany przez Ciebie w budzie by go odizolować ! Jeśli nie i jest Twoja i do Ciebie przywiązana (czyli jest z Tobą dłużej) to wtedy [B]moje zdanie jest takie jak malawaszki !!!!!!![/B] [B]Swojego psa bym nie oddała !!!!!!!!!!!!!!![/B] I przepraszam za niedoczytanie !!!!!!!!! Quote
lon_cia Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Ta psinka jest twoja???? mieszka z tobą??? jesli tak i jest do Ciebie przywiązana to tez bym jej raczej nie oddawała... Quote
Szczurosława Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Kora do domu czasem próbuje sie dostać, ale np. jak po sterylizacji mieszkala przez jakiś czas w domu to na drugi dzień odmówiła powrotu z siku i poszła do budy , w schronisku małe zmiany: Natka oddana , bo : po kąpieli grzecznie zachowywała się w domu, ale jak miała iść do budy to nie wiedziała co ze soba zrobić, siedziała w kącie podwórka i odmawiała jedzenia, państwo zabrali corgowatego łaciaka, Natke radoche miała jakby z wakacji wróciła, od razu zaczęła ustawiać szczeniaki, są 2 nowe suczki, malutkie ratlerkowate, gładkie, kremowa mama i cz.-podpalana córa, jestem pewna że mamuśka była w schronisku na wiosnę , ma nawet tą samą bliznę, ale kierownictwo neguje me słowa, suczki zostały przywiezione z miejscowości b. odległej niz domu kremówki, no i rodzina szanowana, związana zpolityką( pan G..., najprawdopodobniej rodzina vice- albo burmistrza poznania), w każdym razie dla mnie sprawa szemrana, i takim sposobem w schronisku jet 18 psów, ciemniejsza suczka ma cieczkę, teraz się odgryza, ale na wybieg została po przybyciu wpuszczona gdy biegały n iewykastrowane samce:cool1: Quote
przyjaciel_koni Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Jak psiaczki ? Biedactwa ich życie się zmieni na gorsze już niedługo !!!!!!!!!!!!! Pokażcie się !!!! Quote
lon_cia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 tyle psiakow czeka na dom, no a gdzie te domki sa??:( Quote
malawaszka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Anka - jakieś zainteresowanie sznaucerem? :placz: Quote
malawaszka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Ania a może by na tym forum umieszczać psiaki? [URL]http://forum.i-pila.pl/[/URL] znalazłam też taki portal [URL]http://portal.i-pila.pl/[/URL] może udałoby się z nimi skontaktować i poprosić, żeby zrobili kącik adopcyjny? Quote
lon_cia Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 aj psinki kiedy to sie wszystko zmieni.....hopsa Quote
malawaszka Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 w górę bo ręce opadają a zima idzie :-( Quote
lon_cia Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Aniu, ty miałas jakiegos sznaucerka prawda???? jest on jeszcze??? na ''przygarne psa'' ktos chce sznaucerka Quote
lon_cia Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 a sa jego fotki w watku????? wrzuciłabym go tam Quote
Szczurosława Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 [img]http://img221.imageshack.us/img221/6404/pict2388szn2or5.jpg[/img] post 182, nie mogłam znaleźć, masz na myśli to o szczeniaku min.? Quote
lon_cia Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 sznaucerek miała byc do domku z małymi dziecmi a ten boi sie krzykow wiec niestety :-( szukamy dalej domku ... Quote
Aga_Mazury Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Ja jednak nadal nie rozumiem..dlaczego psy mają być uśpione??????? ktoś mnie oświeci?...może jest to gdzieś napisane...ja nie mogę znaleźć...bardzo proszę.... Quote
lon_cia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2382984#post2382984[/URL] masz moze odpowiednia kandydatke???? szuczka, łagodna do psów i kotów, do ogrodu, do odbioru pod koniec roku, no i osoba jest z poznania Quote
Recommended Posts