Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[img]http://img61.imageshack.us/img61/2353/dsc00113adjr8.jpg[/img]
Natka została dziś adoptowana i przechrzcona na Sonię, ma mieszkać w budzie z możliwością przebywana w mieszkaniu, miła pani, kilkakrotnie pytała czy jestem pewna, że mała jest po sterylizacji, pani przyjechała z zamiarem adopcji psa, nie była pewna nawet gdy pokazała jej Natkową bliznę , poprzedni piesek tej pani żył 15 lat, być może Soni też się tak uda, pani zrobiła wywiad, co sunia jadła, kiedy, czy szczepiona, odpchlona etc. ogólnie zrobiła dobre wrażenia,

od dzis jest nowa psina, średni czarno podpalany ze szczątkowym , naturalnym ogonem, przez ok.2 tygodnie mieszkał pod kościołem, oczywiście księża go ignorowali, zapewne dlatego, że "zwierzęta nie mają duszy"( pewnie też nie dawał na tacę), byłam przed kościołem, gdy wszyscy klękali pies podchodził, a wtedy dobrzy chrześcijanie odchodzili lud wstawli:angryy: pomińmy to, że patrzyli na nie jak na nie wiadomo co gdy zawołałam psa i podążyliśmy w stronę schroniska, psina jest miła, ale... strasznie zadziorna, już ściął się z Mietkiem , i o dziwo to Miecio wygląda gorzej

Posted

Zależy jacy są ci ludzie.
I czy chcą psiaka, by mu pomóc, czy raczej z racji jego wyglądu i swoich zamiarów późniejszych (np. rozmnażanie).
Wspomnij o sterylizacji - zobaczysz co powiedzą.

Jeśli są do rzeczy - może przekaż psiaka - jeszcze jest wiele innych w potrzebie, którym starasz się pomóc.
Oddając do innego domu Korę być może dajesz szansę innemu psiakowi właśnie u siebie.
Ale decyzja jest wyłącznie Twoja.

Posted

ja bym swojego psa nie oddała w życiu :shake: piszesz, że ona jest do Ciebie bardzo przywiązana - czy kolejna zmiana miejsca nie zawali jej psychiki? wiadomo że wcześniej czy później się przyzwyczai do nowego miejsca, ale ona będzie cierpiała, ona nie zrozumie że oddałaś ją dla jej dobra; jeszcze mam pytania - jak ona w tej budzie u Ciebie się czuje? spokojnie tam mieszka? czy dobija sie do domu?

Posted

ANKA - ja nie czytałam wszystkiego wcześniej - myślałam, że Kora to psiak ze schroniska, tylko trzymany przez Ciebie w budzie by go odizolować !

Jeśli nie i jest Twoja i do Ciebie przywiązana (czyli jest z Tobą dłużej) to wtedy [B]moje zdanie jest takie jak malawaszki !!!!!!![/B]
[B]Swojego psa bym nie oddała !!!!!!!!!!!!!!![/B]

I przepraszam za niedoczytanie !!!!!!!!!

Posted

Kora do domu czasem próbuje sie dostać, ale np. jak po sterylizacji mieszkala przez jakiś czas w domu to na drugi dzień odmówiła powrotu z siku i poszła do budy ,

w schronisku małe zmiany:
Natka oddana , bo : po kąpieli grzecznie zachowywała się w domu, ale jak miała iść do budy to nie wiedziała co ze soba zrobić, siedziała w kącie podwórka i odmawiała jedzenia, państwo zabrali corgowatego łaciaka, Natke radoche miała jakby z wakacji wróciła, od razu zaczęła ustawiać szczeniaki,
są 2 nowe suczki, malutkie ratlerkowate, gładkie, kremowa mama i cz.-podpalana córa, jestem pewna że mamuśka była w schronisku na wiosnę , ma nawet tą samą bliznę, ale kierownictwo neguje me słowa, suczki zostały przywiezione z miejscowości b. odległej niz domu kremówki, no i rodzina szanowana, związana zpolityką( pan G..., najprawdopodobniej rodzina vice- albo burmistrza poznania), w każdym razie dla mnie sprawa szemrana, i takim sposobem w schronisku jet 18 psów, ciemniejsza suczka ma cieczkę, teraz się odgryza, ale na wybieg została po przybyciu wpuszczona gdy biegały n iewykastrowane samce:cool1:

Posted

Ania a może by na tym forum umieszczać psiaki?
[URL]http://forum.i-pila.pl/[/URL]

znalazłam też taki portal [URL]http://portal.i-pila.pl/[/URL] może udałoby się z nimi skontaktować i poprosić, żeby zrobili kącik adopcyjny?

Posted

[URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2382984#post2382984[/URL] masz moze odpowiednia kandydatke???? szuczka, łagodna do psów i kotów, do ogrodu, do odbioru pod koniec roku, no i osoba jest z poznania