Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale fajne psiaczki. Szczególnie ta jamniczka.

Mój królik też był wolnożyjący.Dopóki nie pojawił się pies.Co prawda poradziła sobie od razu z małym pindkiem, bo jak ją zaczepiał to przywaliła mu w pysk i od tej pory ma spokój. Teraz większość czasu spędza w klatce, ale to jest jej osobisty wybór, bo drzwiczki ma stale otwarte a "potfur" ma dobrą pamięć i jej nie zaczepia. Wychodzi sobie kiedy chce. Ale ma już swoje lata i leniwa się ciut zrobiła.:lol:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
nie:) zbyt inteligenty żeby miał popełniac samobójstwo, aczkolwiek wychyla się i sprawdza jak daleko podłoże, ale zeskakuje tylko na fotel

Szczur mojego brata tak patrzył, patrzył aż zeskoczył i niestety poważnie uszkodził wątrobę... coś się zepsuło na dobre, pochorował 2 tygodnie i było po nim. Nie chcę Cię straszyć, ale one strasznie są ciekawskie i któregoś dnia ta ciekawość może zwycięży strach.

Posted

charakterek, hmm....zza siatką odważnie szczeka na inne psy, ale na wybiegu jest łagodna, przychodzi na zawołanie, jest radosnym pieszczochem, bardzo bezpośrednia, ale nie mam pojęcia jak z kotami, wydaję mi się, że była jedynaczką, bo jest zazdrosna o inne psy podczas pieszczot

Posted

Pusia została dziś zabrana do budy....przykre to dla mnie, bo jeśli wiem, że pies mieszkał w domu nie wydaję go do budy; ten pan chciał Kamyka do budy:crazyeye: , gdyby nie był zamówiony kierowniczka niechybnie by go wydała.makabryczne jest to, że pan miał psiaka malutkiego jak Pusia, który został zagryziony przez większego,Pusia będzie mieszkać w budzie i mieć do dyspozycji całe podwórko, jest niewykastrowana, a na wsi raczej nie pilnuje się suk....

Kamyk pojechał dziś do bloku, jeszcze dziś odwiedzi weta i coś czuję, że dziś zaśnie w łóżku:) i że będzie rozpuszczonym psem:evil_lol: , być może jutro będe wiedzieć jak minęła nocka, bo zamieszkał u rodzinki, którj syn chodzi ze mną do klasy, więc jest nawet jakiś cień nadziei na domowe fotki.....:lol: ,
mam jeszcze wczorajsze Kamykowe fotki i postraram się jak najszybciej wrzucić, bo rano już nie zdążyłam

Posted

dzwonił pan od Kamyka, śmierdzielek jest już odrobaczony i odpchlony, teraz ładnie śpi i zdążył juz zostawiać w mieszkaniu po sobie co nieco:evil_lol:

Dzikunia

Szorściak,Skoczek,Brutus

Skoczek , dzika

Tora

Klapsik

Pchełka

Posted

dziś przybył nowy psiak, średniej wielkości, około 5-letni, jasny z czarnymi plecamil, o mądrym spojrzeniu;oddany przez kochającego właściciela, bo nie chciał przychodzić do zapięcia na łańcuch, pies boi się gwałtownych ruchów, kuli się przy dotyku, jest okrutnie zapchlony, ale łagodny zarówno do innych psów jak i ludzi; właściciel jest znajomym kierownictwa, więc został przyjety z uśmiechem na twarzy, ale jak ktoś przywozi psa, którego znalazł na ulicy to:"Bardzo nam przykro, ale nie możemy przyjmować psów od osób prywatnych,proszę to załatwić z gminą.".......

Posted

[quote name='ANKA_89']Jamniczka

Pchełka

to na pierwszy ogień poproszę szczegóły dot. jamnisi :) ile ma lat, jak dlugo jest w schronie, czy miała sterylke - jaki ma charakter, jak sie dogaduje z innymi zwierzami ;) i czy znana jest jej historia?