Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Witam Dziękujemy za link.
Duduś ma się dobrze. Pierwszej nocy zabrudził nam podłogę ale myślimy, że to było spowodowane stresem, siedział też w pustym pokoju, nie chciał jeść. Kolejne noce i dnie przebiegły spokojnie bez niespodzianek. Duduś śpi w swoim legowisku przy naszym łóżku. Obecnie wędruje po całym mieszkaniu za domownikami, merda ogonem, bawi się piłeczką z naszymi Córkami i zjada całe jedzenie nawet lizał nas już po dłoniach. Wychodzi na spacery z ociąganiem ale na dworze chętnie biega, wszystko obwochuje, szczeka na inne pieski, gdy do niego podejdą to chowa się między nogami i podkula ogon pod siebie. Duduś nie jest cichym psiakiem, gdy tylko wychodzi z domu obwieszcza to całemu światu głośnym szczekaniem, wiemy już także, o której godzinie wychodzą do pracy nasi sąsiedzi, bo szczeka na nich od 4 rano. Dzisiaj był bardzo zainteresowany ptakami i ze skupieniem je obserwował. Byliśmy z Dudusiem u weterynarza, poinformował nas, że piesek jest zdrowy, waży ok 9 kg. Zwrócił nam uwagę abyśmy go nie upaśli.
Staramy się go często głaskać, przytulać i mamy nadzieję, że będzie mu z nami dobrze.
Pozdrawiamy Panie serdecznie
Rodzina Dudka"

To mail który dziś dostałam od Państwa. :) Oby każdemu psiakowi trafiła się tak wspaniała rodzina!!!

Posted

Witamy na dogo, cieszymy sie bardzo, że Duduś ma w końcu swoją rodzinkę :).
Pierwsze dni psiaka w nowym domu są zwykle trudne dla obu stron, myślę,że Duduś i tak nieźle sobie radzi, pewnie ze szczekaniem też sie uspokoi . On wczesniej , przed przyjazdem do kkanarekk nie był niczego uczony, dlatego może taki troche nieokrzesany na razie:).

Posted

Kkanarekk , dostałaś zdjęcia braciszków Dudusia? Czy jeszcze są chętni do adopcji?

Szkoda by było,żeby dwa maluszki, pewnie tak miłe , jak Duduś zmarnowały sie tam i zdziczały.

Posted

Jagienka, to nie problem w transporcie, bo by go sie z pewnością znalazło, gdyby wszystko było dograne. Ale wogóle nie wiadomo, czy jest ktos zainteresowany, bo kkanarekk prosiła backbone o zdjęcia szczeniorków, ale sie nie doczekała, więc nie wiadomo, czy to wogóle aktualne.

A wielka szkoda, bo dwa fajne szczeniorki cały czas o głodzie i chłodzie i dziczeją.

Posted

Gdyby była jakaś szansa na pewny transport i backbone by go złapał to moj tzet bez problemu przetrzymać go pare dni tak jak Dudusia ;) Tylko juz raczej zeby bylo to bardziej zaplanowane a nie tak z zaskoczenia :roll:

Posted

Erka, skoro Ty masz na tyle czasu zeby isc tam i czekac na psy ktore za dnia siedza w starym spalonym domu, i porobic foty to wiesz gdzie szczeniakow szukac ;]
Backbone dal jedno zdjecie jak widzisz (a moze i nie widzisz) wiec ogarnij to, ze dwa pozostale szczeniaki sa takie same..i to wcale nie jest takie proste jak ci sie wydaje - przeciez na zawolanie nie przyjda jak powiesz, ze chcesz im zdjecia robic.
A do tej starej chaty nikt nie bedzie wchodzil.
Zreszta dasz sobie rade powodzenia! ;)

Posted

erka napisał(a):
Jagienka, to nie problem w transporcie, bo by go sie z pewnością znalazło, gdyby wszystko było dograne. Ale wogóle nie wiadomo, czy jest ktos zainteresowany, bo kkanarekk prosiła backbone o zdjęcia szczeniorków, ale sie nie doczekała, więc nie wiadomo, czy to wogóle aktualne.

A wielka szkoda, bo dwa fajne szczeniorki cały czas o głodzie i chłodzie i dziczeją.

Po 1 - pisalem kuzwa ze zrobie jak bede miec taka mozliwosc, wiec nie siej paniki
Po 2 - nie o głodzie bo codziennie praktycznie chodze i noszę im zarcie.

Wiec prosze cie, zapewne chcesz dobrze, ale paniki nie siej.

DuDziaczek, ja moge jednego zlapac jak Łukasz bez problemu go przechowa. Ja mam juz jeden nieplanowany tymczas od wczoraj.

Posted

Sprawa wygląda tak: Ja maluchowi opłacę 1szy miesiąc w hotelu ponieważ nie mogę go zabrać mamy nie planowany tymczas u siebie. Trochę jestem zła bo jak napisałam, że mogę go zabrać do siebie na DT to nikogo oprócz Erki i Jagienki i DuDziaczek to nie zainteresowało nikomu się nie chciało pomyśleć o transporcie, złapaniu malucha a napisałam, że potrzebuję pomocy w tych sprawach bo sama do Kielc nie pojadę. Nie chcę aby wątek Dudka był miejscem czyichś kłótni, więc agack222 i backbone dajcie sobie na wstrzymanie. Bardzo dziękuję za zdjęcia ale będą potrzebne jeszcze lepsze. Teraz PROSZĘ o szybką pomoc w znalezieniu jakiegoś dobrgo hotelu i organizacji wszystkiego ja biorę na siebie finanse i ogłoszenia. Jak hotel będzie nie drogi to dwa maluchy od razu tam damy.

Posted

Nazwałam te psiaki Benjamin i Bazyl bo potrzebowałam do ogłoszeń ale jest jeden problem potrzebuję zdjęć drugiego psiaka . Kupiłam im pakiet ogłoszeń ale potrzebuję jeszcze zdjęcia pilnie

Posted

Aga, w okresie świątecznym i noworocznym z hotelem może byc problem... przynajmniej w Krakowie.
No ale może akurat do stycznia się nie wyklaruje nic transportowo i się zbiegnie akurat ze zwolnieniem miejsc.

Posted

[quote name='kkanarekk']Sprawa wygląda tak: Ja maluchowi opłacę 1szy miesiąc w hotelu ponieważ nie mogę go zabrać mamy nie planowany tymczas u siebie. Trochę jestem zła bo jak napisałam, że mogę go zabrać do siebie na DT to nikogo oprócz Erki i Jagienki i DuDziaczek to nie zainteresowało nikomu się nie chciało pomyśleć o transporcie, złapaniu malucha a napisałam, że potrzebuję pomocy w tych sprawach bo sama do Kielc nie pojadę. Nie chcę aby wątek Dudka był miejscem czyichś kłótni, więc agack222 i backbone dajcie sobie na wstrzymanie. Bardzo dziękuję za zdjęcia ale będą potrzebne jeszcze lepsze. Teraz PROSZĘ o szybką pomoc w znalezieniu jakiegoś dobrgo hotelu i organizacji wszystkiego ja biorę na siebie finanse i ogłoszenia. Jak hotel będzie nie drogi to dwa maluchy od razu tam damy.

sorry nie siedze przy kompie 24/7 = nie wchodze na forum codziennie, backbone podal ci numer telefonu i gg bo tez na forum nie wchodzi codziennie.
Postaram sie dzis podjechac z tżtem na stadion i cyknac foty ale nie obiecuje, ze beda bo jak mowie to nie jest takie proste zeby wyszly na zewnatrz a juz n apewno nie dwa na raz.