Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, dziś Bożena zachęciła nas do wzięcia udziału w agiliti i muszę przyznać że Suzi świetnie sobie poradziła-->bardzo szybko opanowała komendę "tunel" oraz skoki też wychodziły jej bardzo zgrabnie:Dzobaczymy jak pójdą nam następne zajęcia(ja też się muszę poduczyć:D) :)
Co do spacerku to zdjęcia wrzuce jak będę miała troszkę więcej czasu, ale muszę się już teraz pochwalić że Suzi nareszcie opanowała komendę "waruj" oraz dziś zaczęła uczyć się komendy "poproś" i muszę powiedzieć że bardzo ładnie jej to wychodziło:D

Posted

No to lecimy ze zdjęciami z oststniego spacerku:D
Suzi opanowała nareszcie komendę "waruj":multi::

oraz "podaj łapkę":multi::

W sobotę także szybko pojęła komendę "poproś"::cool3:

Pod koniec krótkiego szkolenia było małe mizianko::loveu:

Ale i tak najlepiej jest w ciepłym foteliku:evil_lol::

Mamy taką nadzieję, że następnym razem będą także zdjęcia podczas szkolenia agiliti:)

Posted

Maciaszku będziemy bardzo wdzięczne:)
A co do Suziś to na początku wydawała się bardzo spokojna wręcz idealna dla starszych osób, ale ostatnio okazało się że jak tylko Suzi usłyszy piszczącą zabawkę to jest szał...w ostatnią sobotę to nawet weszła do jednej z tych szafek w poszukiwaniu jakiejś fajnej zabawki:evil_lol: ->jak tylko się od niej odwróciłam to władowała się z tą zabawką na fotel i już nie chciała z niego zejść...:evil_lol:

Posted

No tak, jak tylko zobaczyła zabawkę, to nie było innej siły, która odwróciłaby jej uwagę :D ale i tak Suzi zrównoważonym psiakiem, w szczególności na spacerach, a uwierzcie mam porównanie :D

Posted

Dziś z Suzi ćwiczyłyśmy po raz drugi agiliti, ponieważ w ostatni czwartek mnie nie było i Suzi nie ćwiczyła, to zdążyła już zapomnieć komende "tunel", jednak skoki wychodziły jej bardzo ładnie, próbowałyśmy ćwiczyć bez smyczy i o dziwo Suzi nie oddalała się ode mnie:multi:
Po dość długim treningu poszłyśmy na mały spacerek, a potem to co Sunia i Suzi lubią najbardziej, czyli walnięcie się z zabawką na fotel....:evil_lol:
Suzi to sunia, która da się przekupić smakołykami, ale nie ufa byle komu, trzeba sobie na jej zaufanie zasłużyć:roll:(jest trochę spłoszona kiedy obca osoba podchodzi do niej zeby ją pogłaskać).
Niedawno Maja poszła do domku, więc teraz Suzi jak narazie ma sama boks, jednak cudownie by było gdyby w końcu znalazła kochający domek...:-(

Posted

pralinka94 napisał(a):
Suzi dzisiaj strasznie wzięło na zabawę, nie chciała za żadne skarby oddać "krokodylka"? :D

Taka mała Suzi, a rzuca się na Fortiterki? :cool3:

Posted

Mogę powiedzieć że Suzi całkiem idzie ćwiczenie agiliti, chociaż nie jest tak dobra jak Sunia czy Tajga, ale staramy się, można powiedzieć że ja bardziej nież ona:oops:a do tego jesteśmy troszkę pod presją czasu bo do 5 marca dużo czasu nie zostało...:-o

Posted

Pod koniec tygodnia jak będę miała trochę więcej czsu to może uda mi się zrobić Suzi ogłoszenie na allegro, oczywiście z jej nowymi zdjęciami:),nigdy takiego nie robiła ale mam nadzieję że bedzie dobre....:D

Posted

Rzeczywiście jest słodka jak się tak skupia na wykonaniu jakiegoś trudnego ćwiczenia i tak jej się marszczy futerko nad oczkami:loveu:, i wgl ma takie mądre oczy, w których czasami widze nieme pytanie "czego ty ode mnie wymagasz kobieto?!":evil_lol:

Posted

Dziś na agiliti było dużo lepiej, Suzi bez problemu przeskakiwała trzy przeszkody pod rząd, gorzej bylo potem z tunelem bo ciężko jest jej go opanować, ale i tak dawała sobie świetnie radę....:lol:
Po szkoleniu był króciutki spacerek, na którym Suzi poznawała nową komendę: "czołgaj się" i tak coś czuję że nie bedzie problemu z nauka tej komendy, bo Suzi od razu wiedziała co robić:multi:.
W sobotę zobaczymy co zapamiętała z dzisiejszych szkoleń:evil_lol:

Posted

Doczekałyśmy się cudownego opisiku od Karoliny:)(za który jeszcze raz dziękujemy:D)

Marzy Ci się brązowooka piękność? Przyjdź i poznaj Suzi - miłość od pierwszego wejrzenia gwarantowana! To 3-letnia suczka w wersji niskopodłogowej z ślicznym, zakręconym ogonkiem. Odkąd ten karzełek zaczął trenować agility, mamy podejrzenie, że ma zamontowane sprężynki w łapkach. Sunia pochwalić się może całym wachlarzem umiejętności, opanowała już komendy: siad, łapa, zostań, waruj, obrót, zostaw oraz przybij piątkę, reaguje także na swoje imię i potrafi chodzić przy nodze. Wielka miłośniczka kanapy - jak tylko ma możliwość pakuje się na fotel i wygodnie rozsiada. Włącz telewizor, przynieś czipsy, a wyląduje w psim raju. Zdecydowanie pies zaczepno-obronny... jak ją ktoś zaczepi to ją trzeba bronić:) Nie wykazuje agresji, na widok większego psa zabiera nogi za pas. Na Twoje szczęście nie tylko ogonek ma zakręcony, więc z wielkim zapałem wprowdzi trochę wariactwa do Twojego życia. Nie wahaj się wywrócić je do góry nogami!