barberry Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Nie znalazłam podobnego tematu (może kiepsko szukałam...) Czy pies może zarazić się od człowieka chorobami potocznie zwanymi "grypą" (silne przeziębienie)? W ogóle czym mogą się zarazić psy od ludzi? Quote
taks Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 "grypą" - tak grypą ( jednostka chorobowa wywołana konkretnym wirusem) od człowieka- nie No chyba, że ten wirus kiedyś zmutuje:shake: i niestety lista chorób ,w tym także infekcyjnych , mogących zaatakować zarówno ludzi jak i psy jest dość długa więc teoretycznie jest wtedy możliwe wzajemne zakażenie Quote
martik b Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 niestety w lecznicy bywa sporo przypadków chorych zwierzaków kiedy właścicieli przekazuje im zjadliwe zarazki kichając, smarkając, prychając ;) Quote
marra Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 A ja słyszałam inną wersję, że pies od człowieka może się zarazić ale człowiek od psa nie...nie wiadomo ile w tym prawdy ;) Quote
Recommended Posts