Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekamy na cieczkę BROCCI FATIMY Nontiscordardime. Ojcem jej szczeniąt będzie Kaylen's REPEAT PERFORMANCE (PETE). Jest to powtórka udanego krycia.
więcej info na stronie : [URL="http://www.scordar.republika.pl"]www.scordar.republika.pl[/URL]

• 3 months later...
Posted

no i cieczki się doczekaliśmy i nawet krycie było, a teraz czekamy na poród. BROCCA FATIMA rośnie - może TULA łaskawie wstawi jej fotki które zrobiła.

Posted

Jestem pod wrażeniem tego, że rodzice mają takie szczegółowe badania!!!
Przy okazji tego miotu chciałam się dopytać odnośnie badań - jeśli można...
PL i elbows oznacza to samo czyli badania rzepek? I PL frei jest odpowiednikiem elbows 0/0 ?
I czy niemieckie HD A2 to odpowiednik naszego B czy też nasze A jest w Niemczech podzielone na A1 i A2 (bo w różnych miejscach różnie to jest opisane i chciałam się upewnić)?
Czy zagrożenie SA dotyczy głównie pudli dużych (u małych nie widziałam żeby badano)?

• 2 weeks later...
Posted

Patellae Luatio - zwichnięcie rzepek,
Elbows Displasia - dysplazja łokci,
Hips Displasia - dysplazja biodrowa

A2 - to prawdopodobnie jeszcze stara nomenklatura oznaczająca stawy biodrowe prawie normalne, trudno mi tu ocenić czego to odpowiednik ,
SA -dotyczy chyba w pudlach tylko dużych

Posted

03.04.2011 urodziły się cztery śliczne dziewuszki:-) Mam nadzieje ,że będą równie zdrowe jak rodzice i starsze rodzeństwo ( z tego samego skojarzenia).

Posted

Dzięki Iwax za info!
[QUOTE]Patellae Luatio - zwichnięcie rzepek,
Elbows Displasia - dysplazja łokci,[/QUOTE]Boże to się mi kolana z łokciami pokręciły! :D rewelacja nie ma co!
Tula gratulacje!

• 1 month later...
Posted

Witajcie, czy orientujecie się może, czy na terenie naszego kraju lub u naszych najbliższych sąsiadów planowane są w 2011 lub 2012 mioty pudla dużego białego?

Posted

Tak, Groszek albo Franek :) Byłam w kontakcie z panią Kasią jeszcze gdy szczeniaki były małe, ale niestety wtedy jeszcze mój narzeczony nie rozumiał, że pudel będzie koniec i kropka :)
Poza tym moja sytuacja (wyjazd za granicę, albo ostateczne zamieszkanie w PL) rozwiąże się w przeciągu kilku miesięcy, podczas których psiak może znaleźć dom, dlatego chciałam się zorientować, czy coś się szykuje w przyszłości.

Edit: Grosik a nie Groszek ;) i to on został..

• 4 months later...
Posted

witam serdecznie,
czy w pieskim świecie nie słychać czasami o planowanych szczeniaczkach pudla czarnego toy?
Bardzo proszę o informacje (może być na maila) którym hodowlom warto się przyglądać, kto ma udane krycia.
Wreszcie mam warunki na psa wystawowego (czas, ogród, większe dzieci), a pudlom przygladam się od paru lat (lokalny (kraków) patriotyzm - piękne miniatury w Czarnej Fudze) ale toyów brak. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
pozdrawiam

Posted

Niekoniecznie w dolnej, chociaż wiadomo, że każdy cm więcej to mniejsze prawdopodobieństwo ;) ..... b.dużo zależy co siedzi w rodowodzie w minimum kilku pokoleniach wstecz. A że toy'e generalnie pochodzą od miniatur to i przerośnięcia są codziennością.

Posted

[quote name='ladygrey']witam serdecznie,
czy w pieskim świecie nie słychać czasami o planowanych szczeniaczkach pudla czarnego toy?
Bardzo proszę o informacje (może być na maila) którym hodowlom warto się przyglądać, kto ma udane krycia.
Wreszcie mam warunki na psa wystawowego (czas, ogród, większe dzieci), a pudlom przygladam się od paru lat (lokalny (kraków) patriotyzm - piękne miniatury w Czarnej Fudze) ale toyów brak. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
pozdrawiam[/QUOTE]

Ja mogę polecić toye z gdyńskiej hodowli Lindeza Violki Rachwalskiej :)
W tej chwili czarne toye dziewczynka i chłopak :)
Ich rodzice to Int.Ch. Ch. Pl, Ro, Ru, RKF, G.Ro Time of Love Lindeza i Ch. Pl, Am. AKC. Fi Canmoy's Luv Me Alot. Rodzice mają testy genetyczne na oczy i są "czyści".
Jest to powtórne skojarzenie, z pierwszego miotu tej pary jest bardzo ładna Mł. Ch. Pl, Ch.Ru, RKF Moment of Love Lindeza, która na tegorocznej wystawie światowej w Paryżu była IV w klasie młodzieży na 12 konkurentek :multi:

Posted

i z tego skojarzenia mamy w LB MIRACLE OF LOVE Lindeza, suczka bardzo ładna lecz niestety nie będzie szalała po wystawach, Kupiona na kolanka i tak dała się namówić na hodowlankę. Z powodu przerośnięcia ok 1 cm jest już w miniaturach.

Posted

Pańcię namawiałyśmy dość długo i wytrwale -uff dało radę., Oczywiście, że szaleć można i mam cichutką nadzieję, że jeszcze SALLY 0tak ma po domowemu) poszaleje ciut więcej. Suka łądna i mimo zatuczenia i braku doświadczenia w wystawianiu miała super opisy i 2x Zw.Mł. i nawet do scisłego finału w BISie gr IX weszłą.
Dobry materiał wystawowo-hodowlany.

Posted

Witajcie

Oj z pewną taką dozą zawstydzenia odmeldowuję się na dogomanii :) Zaniedbałam forum :( Mea culpa ;) Usprawiedliwienie mam, ale nie będę Was nim męczyć.

Chciałabym się podzielić z Wami radością. Bellunia na dniach zostanie mamą :) Tatuś to czeski pies Best Golden od Zlate Kralovny.

...i mam swoją stronkę internetową - na razie skromniutka, bo własnoręcznie robiona :)
[URL]http://www.coronaregni.republika.pl/[/URL]