Zuzka2 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Wczoraj adoptowałam wreszcie kotkę:-)Ma prawie 2lata.Jest kotem w typie "jakby jej nie było"-bardzo spokojna,a przylepa jak pies.Nie miała nigdy kontaktu z dziećmi (została znaleziona przez jedną panią),ale wszystko jest O.K.i podobnie jak moja sunia-najbardziej pokochała dziecko.Z psem gorzej:evil_lol:Kotka wychowana z psem,ale na moją suczkę ma nerwa i słusznie,bo suńka jest bardzo natarczywa.Może ją kotka troszkę przytemperuje,bo sunia przesadza zarówno do ludzi jak i zwierząt:evil_lol: U tej pani został jeszcze do adopcji fajny rudzielec (roczny),ale on jest niezależny i do dzieci poniżej 12r.ż.na pewno się nie nadaje-lubi głaski,ale nie za dużo,jak za dużo-łapie za rękę ząbkami(nieboleśnie,ale jednak).Moja kotka nigdy nie ma dość przytulania. Quote
aga38 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Fajny:) Mrs.ka załatwiła domy dla dwóch kloników i jutro Nadja zabiera je do nowych domków:) Zuzka porobię im aktualne zdjęcia i poproszę Cię o ogłaszanie,dzięki Twoim ogłoszeniom maja większe szanse na domki:) A fakt jest taki że podrosły,a Mickey zaczyna przypominać młodego doga niemieckiego:evil_lol: Zostanie wiec jeszcze z młodziutkich szczeniaczków piesek i sunia(kloniki) i Mickey Quote
mrs.ka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 nie mogę się doczekać zdjęć Mickey ,musi być super taki malutki dożek :) Quote
aga38 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 mrs.ka napisał(a):nie mogę się doczekać zdjęć Mickey ,musi być super taki malutki dożek :) Jest super,ale mały szatan z niej:evil_lol: Ale kiedy nasłuchuje prezentuje sie pięknie,tyle ze wzrostem to powala kloniki Quote
aga38 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Kiedyś gdzieś to znalazłam i jakoś utkwiło mi w pamięci... Quote
aga38 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 A oto Mickey,jest juz dwa razy większa niż była:) Quote
aga38 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Niestety łóżko to jedyne miejsce gdzie siedzi na tyle spokojnie ze można zrobić jej zdjęcie:) Quote
mrs.ka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 jest prześliczna ale doga to chyba tylko Tobie przypomina:evil_lol: no może trochę jak sobie bardzo to wyobrażę:lol: Quote
aga38 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 mrs.ka napisał(a):jest prześliczna ale doga to chyba tylko Tobie przypomina:evil_lol: no może trochę jak sobie bardzo to wyobrażę:lol: no wiem mordkę ma trochę za długą ale cudo z niej sie robi:) Quote
aga38 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Pamiętacie Velwet? Dziś ma na imie Velma,oto jej fotki z nowego domku:) IMG]http://i51.tinypic.com/jpzt5y.jpg Quote
Zuzka2 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 aga38,prawdopodobnie jutro będę wrzucać nowe fotki szczeniąt na allegro.Jakbyś mogła wkleić nowe tych 2kloników,które zostały,to będę wdzięczna:-) Micki już mam. Dostaliśmy hopla na punkcie naszej kocicy i jeździmy już kolejny dzień za gadżetami dla niej,wertujemy allegro itd.;-) A kocica typ Bonifacego:śpi na kocyku pod grzejnikiem,na parapecie nad grzejnikiem lub na regale obok grzejnika;-)Właściwie to całe dni śpi lub się tuli.W chwilach aktywności-wychowuje psa:evil_lol:Na razie bez pazurów;) Quote
aga38 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 No to świetnie,czyli macie nowe dziecko:) Zaraz Zuzka wrzucę i z góry dziękuję:) Quote
Zuzka2 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 aga38,w jakim wieku mogą być kloniki? Czy ta kobietka z Kielc zdeklarowała się na szczeniaka?Bo erce z Kielc odpisała,że już nie jest zainteresowana.Proponowała jej dorosłego psa,sprawdzenie psiaka z kotami wcześniej;zapewne wizytę przedadopcyjną i babka się chyba wycofała.Uprzedzała mnie,że chce pomóc jakiemuś psiakowi lub ew.kupić szczeniaka.Więc może kupi.Bo z Buska też jej moja kumpela do budy nie da,bo ona na hasło"buda"kończy rozmowę z ludźmi.Po części rozumiem obawy przed dorosłym zwierzakiem jak są inne gady lub małe dziecko,bo sama się bałam kota powyżej 7m-ca. Bałam się tych umów,wizyt-no niby rozumiem o co chodzi-żywych istot się nie wydaje na intuicję,ale nie ukrywam,że poczułam ulgę jak kotkę dostałam bez takiej wizyty,a nawet pani z TOZ pożyczyła nam transportera i była gotowa wydać kotkę,wiedząc,że nie wszystko skompletowane na 100%.Już ja sama wyhamowałam sytuację i nie chciałam kici jeśli w domu nie będę mieć gotowej kuwety ze żwirkiem.Albo mi z oczu dobrze patrzy albo miałam farta,że trafiłam na osobę-nieformalistkę;-) Quote
aga38 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Zuzka kloniki maja gdzies około4- 5 miesięcy,znalazłam je 1 listopada miały jakieś 6 tygodni a u mnie dupki grzeja już prawie 3 miesiące:) Pani z Kielc się nie odezwała. Ja na hasło buda nie kończę rozmowybo i u mnie niektóre duze psy są w budce,rozmowe kończe dopiero na hasło łańcuch. Nigdy nie wydaje psiaka na łańcuch ale na szczęście buda nie zawsze=się łańcuch. A co do kotki to podejrzewam że na pewno dobrze Ci z oczu patrzy:) Przecież tak wiele robisz dla zwierząt:) Ja Cię podziwiam za te ogłoszenia:) Quote
aga38 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Coś mi sie zdaje że schronisko w Marcinkowie dla naszego powiatu to wielka lipa!!!!!!!!!!!!! Wkleje Wam artykuł, mnie wygląda na to ,ŻE TO MA BYĆ ZWYKŁA UBOJNIA ZWIERZĄT A NIE PRZYTULISKO!!! Jak można trzymać psy w przytulisku przez okres 30 dni maximum,a co potem? Może tak jak to stwierdził jeden z naszych księży uśpić i spalić!:-( ;cyt; Temat schroniska dla psów w Marcinkowie był szeroko dyskutowany na sesji Rady Miejskiej w Wąchocku. O potwierdzenie krążących wśród mieszkańców Marcinkowa plotek poprosił burmistrza radny Andrzej Cioroch. Przypomniał burmistrzowi, że ten podczas spotkania z mieszkańcami zaprzeczył, by takie plany istniały. Odpowiadając radnemu przyznał, że obecnie stoi przed trudną do podjęcia decyzją o wyrażeniu zgody na uruchomieniu w Marcinkowie “hotelu” jak to nazwał dla psów. Z pomysłem utworzenia “psiego hotelu” wystąpiły władze Starachowic. Burmistrz przypomniał, że wprawdzie teren na którym znajduje się dawne wysypisko śmieci nalezy do gminy Wąchock, ale obiekty na nim zlokalizowane są własnością Starachowic. Teren po wysypisku śmieci jest aktualnie w trakcie rekultywacji. Zanim nastąpi całkowita likwidacja wysypiska mogłoby tam powstac schronisko dla bezdomnych zwierząt. Radny Cioroch przypomniał burmistrzowi,że Marcinków 30 lat tolerował wysypisko śmieci i pozbył się uciążliwego sąsiedztwa nie po to, by teraz w to miejsce pojawiła się kolejna “atrakcja”. Jarosław Samela odpowiedział, że jest gotów spotkac się z mieszkańcami Marcinkowa i przekonac ich do pomysłu. Twierdził, że w schronisku przebywac będzie jednocześnie 40 psów maksymalnie przez 30 dni. Dodał, że na spotkaniu będzie prezydent Starachowic Wojciech Bernatowicz, bo to gmina Starachowice jest najbardziej zainteresowana przedsięwzięciem. Sołtys Ewa Madej z Marcinkowa w ostrych słowach przekazała burmistrzowi, że mieszkańcy nie dopuszczą do powstania we wsi “hotelu” dla psów. Burmistrz wspomniał jeszcze, że on sam mieszka 15 metrów od miejsca gdzie żyje za ogrodzeniem 20 psów więc 40 psów w odległości 600 metrów od zabudowań nie będzie stanowiło problemu. Według J.Sameli lokalizacja obiektu miałaby dobre rokowania dla likwidacji bezpańskich psów wałęsających się także po Wąchocku. Widząc jednak determinację radnego Ciorocha i sołtys Madej spuścił nieco z tonu i stwierdził, że hotel dla psów to pomysł ze Starachowic, a gmina Wąchock uczestniczyc będzie tylko w organizacji spotkania prezydenta Bernatowicza z mieszkańcami Marcinkowa. O tym co w zamian za zgodę dałoby Starachowice Wąchockowi burmistrz nie wspomniał. Wiadomo, że między obydwoma organizmami miejskimi nie dzieje się najlepiej. PWiK właśnie podnosi cenę wody i ścieków. Starachowice, ani myślą wprowadzic ulgi dla wąchocczan podróżujących autobusami miejskiej spółki MZK. Prezydent Bernatowicz nie brał od czasu benedykcji opata w styczniu 2007 roku udziału w żadnej oficjalnej uroczystości na terenie Wąchocka. Prezydent nie wyraził się zdecydowanie o alternatywnym połączeniu Wąchocka ze Starachowicami szlakiem północnym wzdłuż torów PKP. Przypomniał sobie chętnie o wysypisku śmieci w Marcinkowie, (szkoda że nie w kontekście szybkiej likwidacji), które teraz chce przekształcic w schronisko dla bezpańskich psów. Do tematu wrócimy. I CIĄG DALSZY.... Burmistrz Jarosław Samela poinformował radnych w 2 części obrad o sytuacji w Marcinkowie, którą przedstawił prezydentowi Wojciechowi Bernatowiczowi. Prezydent oświadczył, że jeśli nie będzie zgody środowiska Marcinkowian nie będzie prowadził działań prowadzących do stworzenia schroniska dla psów. W spotkaniu u prezydenta oprócz burmistrza uczestniczyli wójtowie gminy Brody, Pawłów i Mirzec. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że jest pilna potrzeba otworzenia wspólnego dla powiatu starachowickiego schroniska dla bezpańskich psów. Padły pierwsze nieoficjalne propozycje. Wiele wskazuje na to, że w przyszłym roku uda się taki obiekt uruchomic. Sprawa jest nagląca, gdyż wszystkie gminy borykają się z problemem psów wałęsających się po ulicach. Dzień wcześniej na sesji w Wąchocku burmistrz Samela mówił, że w takim przedsięwzięciem chciałby zainteresowac również władze powiatu skarzyskiego./tsz/ Quote
Ania102 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Aga w związku z zaistniałą sytuacją chciałabym przepisać wątek na mrs.ke (jeśli sobie tego życzy) albo zgłosić do usuniecia. P.S.Aga W najbliższych dniach idę na spotkanie do UM, idziesz ze mną? Quote
mrs.ka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 proponuję przepisać na Aga38 jeśli chce go prowadzić,a świetnie już sobie daje radę na dogo , bo ja się nie podejmuję kolejnego wątku. Quote
aga38 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Dobra mogę spróbować z tym wątkiem,choć nie wiem czy sama dam radę:( Proszę chociaż pomagajcie mi,ja tu jestem bardzo krótko i nie wiem czy dam radę:( Quote
Ania102 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Aga to ja zgłoszę do moda, dasz sobie rade bo Ty zdolna kobita jesteś:) Quote
Zuzka2 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Co słychać u Micki?Jedzie do Lublina czy to niewypał?;-) Quote
aga38 Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Zuzka2 napisał(a):Co słychać u Micki?Jedzie do Lublina czy to niewypał?;-) Hej Zuzka wyczyśc pocztę bo nie mogę się do Ciebie dobić:) Jeszcze koleś nie dzwonił jak zadzwoni dam znać Quote
Zuzka2 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Dostałam też drugiego maila o Micki,czyli jedna osoba z Lublina,druga z Krakowa. Quote
aga38 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Może jej sie w końcu poszczęści:) Jej siostrzyczki już dawno grzeją tyłeczki we własnych domkach:) Quote
Recommended Posts