Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A masz wszystkie szczepienia i aktualna książeczkę???:evil_lol: Ej nie wygłupiaj się bo co my bez Ciebie zrobimy?! A chętnych byłoby pewno mnóstwo!

Posted

Co zrobic z taka sytuacja :

milosniczki psow , pomagajace im - (jedna mialem okazje poznac zwiazane z tym forum) wypuszczaja samopas na osiedlu domkow jedno-rodzinnych w Starachowicach SAMOPAS psy/suki w liczbie kilku - psy sa te agresywne w stosunku do : rowerzystow , innych psow , malych dzieci....

Posted

Zuzka Ty jesteś szybsza niż błyskawica!!!:crazyeye: Przed chwilą miałam telefon o szczeniaka onka,pan jutro jedzie zobaczyć malucha na żywo,może coś z tego będzie:)

Posted

[quote name='aga38']Zuzka Ty jesteś szybsza niż błyskawica!!!:crazyeye: Przed chwilą miałam telefon o szczeniaka onka,pan jutro jedzie zobaczyć malucha na żywo,może coś z tego będzie:)[/QUOTE]
O fajnie!:-)Mam nadzieję,że mądrzy ludzie je zechcą.I że do piątku uskłada się składzik na Kraków;-)

Posted

[quote name='ossamus']Co zrobic z taka sytuacja :

milosniczki psow , pomagajace im - (jedna mialem okazje poznac zwiazane z tym forum) wypuszczaja samopas na osiedlu domkow jedno-rodzinnych w Starachowicach SAMOPAS psy/suki w liczbie kilku - psy sa te agresywne w stosunku do : rowerzystow , innych psow , malych dzieci....[/QUOTE]
Ossamus,takie sprawy zgłasza się bezwzględnie na policję.Policja ma obowiązek interweniować,nałożyć mandat na właściciela-oczywiście wcześniej go musi ustalić.Jeśli kogoś psy ugryzły,to na wniosek policji chyba prokuratura albo policja wzywa hycla i ten ma odłowić psa,który trafia na obowiązkową obserwację 2tyg.Dzwonić trzeba na policję.Można też do gminy.
Kurczę,mamy drugą stronę medalu niestety...:-(

Posted

Może być też tak w Starachowicach że te psy należą do UM Starachowice i są psami wolnożyjącymi wypuszczanymi przez hycla za zgodą UM.

Posted

Kolezanki psy te mieszkaja na jednym podworku, ale przez opiekunke-i (jedna z nich mieszka pod tym adresem, druga nie wiem- ale odbierala ostatnia suczke z oczyszczalni) sa czesto puszczane samopas - na osiedle - z reguly czarny taki srednio/mniejszy zwierz , bialy w czarne laty - tez takich samych rozmiarow , taki brazowawy sporo wiekszy od nich oraz taki mikro bialy - w piatek bylem swiadkiem jak cala sfora ww. psow ganiala za malymi dziecmi (3 osobki) gdzies 10-11 lat jak jechaly na rowerach, gdyby nie odgonil ich osiedlowy blekitny ptak moglo by sie roznie skonczyc.

Dziwi mnie bezmyslnosc tych dziewczyn/dziewczyny, ze pozwala/ja aby sfora psow bez kagancow biegala po osiedlu, bylem swiadkiem tej sytuacji, zaluje ze nie mialem telefonu przy sobie, wtedy bym nagral zajscie.... sytuacja ta z wypuszczaniem psow samych irytuje rowniez sasiadow mieszkajacych kolo domu gdzie rezyduja te psy....

Posted

Tym bardziej sprawę trzeba zgłosić na policję.Właściciel ma obowiązek:trzymać psa na uwięzi lub na terenie ogrodzonym,udokumentować,że pies ma obowiązkowe szczepienia i jest zarejestrowany.Jeśli wiesz kto jest właścicielem lub przypuszczasz,to tym bardziej dziwię się,że nie zgłosił nikt sprawy.Nawet gdyby UM było właścicielem psów,to sprawa musi trafić na policję,bo zagrożone jest bezpieczeństwo ludzi.

Posted

Tylko, że psy o których pisze Ossamus nie mają właściciela ani domu. One po prostu przychodzą na jedzenie i przespać się i znikają.

Zrobiłam tym bidom allegro, żal mi ich strasznie. Takie młodziutkie i na łańcuchach a pewnie chciałyby poszaleć:-(

[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1617426648"][B]http://allegro.pl/show_item.php?item=1617426648[/B][/URL]

Posted

Fakt,musisz ossamus zgłosić to do UM Starachowice,nikt nie jest w stanie ogarnąć ilości psów biegających po ulicach. A że psy są cwane i wiedza gdzie zjeść to już inna sprawa,wystarczy odwiedzić targowicę,one już wiedzą kto da jeść a kto pogoni:) Za bezdomne psy nikt nie weźmie odpowiedzialności bo nikt nie jest w stanie ich upilnować:(

Posted

Domyślam się,że te psy- to Sara i Kizi. Jasno i wyrażnie pisałam ,nie raz,nie dwa ,że ciągle wyskakują przez ogrodzenie.Chciałam im pomóc(przygarnęłam je...cały czas są ogłaszane ,gdzie tylko się da.Wysyłamy pieniądze do Zuzki ,a Ona ciągle je ogłaszana na różnych portalach) NIKT ich nie wypuszcza,nigdy nie ukrywałam ,ze te ich ucieczki są dla nas wielkim problemem,dlatego szukamy im domu w bloku.Sarze już dwa razy znależliśmy domek,Kizi jeden,ale uciekły z nich (właśnie przeskakując przez ogrodzenie).Nie stać mnie na wymianę ogrodzenia ,które musiałoby być dobrze ponad 2-metrowe.W związku z zaistniałą sytuacją zgłoszę je do UM,bo naprawdę innego wyjścia z sytuacji nie widzę.Bardzo mi przykro. Może Mrs.ka i Majaa ,które są TOZ-ie coś na to poradzą(maja super kojce,mieszkają poza miastem) Jak tylko jest afera, to od razu głośno wypowiadają swoje mądrości.Nie sztuka jest wstawić psy od naszego Rakarza na swój wątek i przypisywać je sobie. Ale pomóc w znalezieniu domu dla tak trudnego psa,to już problem.Może dziewczyny z TOZ zajmiecie się tym fachowo. mrs.ka co z Kaliną z Dąbrowy ??? z tego co wiem nadal w polach (a miałaś się zając jej złapaniem )odpuściłaś? no tak trzeba sie natrudzić ,żeby ją złapać...A suki pod constarem.Oficjalnie zostały do ciebie zgłoszone!!!

Posted

[quote name='Ania102']Tylko, że psy o których pisze Ossamus nie mają właściciela ani domu. One po prostu przychodzą na jedzenie i przespać się i znikają.

Zrobiłam tym bidom allegro, żal mi ich strasznie. Takie młodziutkie i na łańcuchach a pewnie chciałyby poszaleć:-(

[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1617426648"][B]http://allegro.pl/show_item.php?item=1617426648[/B][/URL][/QUOTE]

Aniu to nie te psy.

Napisałem o tej sytuacji (gonitwa za 3-ką małych rowerzystów) dla obopólnego dobra : przypadkowych ludzi/tych kilku psów oraz opiekunów tych zwierząt
Wielu ludziom zamieszkującym najbliższą okolicę zaczyna przeszkadzać biegająca po osiedlu samopas 4-ka psów, która po "wędrówce/ucieczce" wraca pod konkretny adres i biega po podwórku...

Posted

Rany,widzę,że Sara i Kizi są bardzo pilne.Jak tylko wrócę do domu,to wezmę się za ich ogłaszanie-aktualnie nie mam warunków kompletnie,ponieważ działam na cudzym kompie z internetem o zawrotnej prędkości:angryy:Ale odświeżam na bieżąco ogłoszenia.Kizi ma super oglądalność z nowymi fotkami.Dużo ludzi szuka niedużych psiaków do bloku,więc dziwne,że to tak trudna sprawa z nimi...:-(Muszę jednak wrzucić je na allegro i pojedynczo do anonsów Kielce i Radom.Na reszcie portali mają Kielce,Warszawa i Kraków.
[U]Potrzebuję nowych fotek Sary w takim razie.

[/U]Aga,co u szczeniąt?:-)

Posted

Allegro Psotki, Bożena jak jest coś miłego co można o niej napisać to podpowiedz mi jeszcze:)
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1618910434"][B]http://allegro.pl/show_item.php?item=1618910434[/B][/URL]

Posted

Dzwoniła do mnie Pani- poszukuje psa w typie ON dla mamy- wiek ponad 70 lat, która ma kota. Niedawno uspili psa z powodu choroby. Dom z ogrodem, pies miałby spać w domu. Różnie się zapatruje na adopcje starszym ludziom ale może warto. Pani dzwoniła w sprawie mającego już dom Agata (do starszej osoby to on by się nie nadał).
Co myslicie? Mam maila, Pani ma jeszcze dzwonić. Jest z Krakowa. Po skończeniu rozmowy pomyslałam o Tessie.

Zuzka jak masz jakiegoś psa do podesłania to przeslij mi pw ja wyslę. Allegro Sarze i Kizi też zrobię, jak Bożenie uda się je uchwycić fotograficznie. Dobrze jest ogłaszać na oxl, niestety ja nie mogę bo mam konto w lukasie. Jesli możesz je wyróżnić na tym portalu to byłoby swietnie.

Posted

Zuzka nie wiem co u szczeniąt mam się kontaktować z ta kobietą we wtorek,tak się umówiłyśmy.
Ania102 ,Psotka jest w ogóle miłym i przyjaznym psiakiem,tylko troszkę zagubionym.
Bożenka a Ty się nie martw atakami,co niektórzy wklejają posty na swoje watki i szukają atrakcji,ciekawa jestem kto jest bez skazy i komu się noga nigdy nie powinęła,tylko skąd w tej osobie tyle zawiści???:(
[B]Tessa dziś pojechała do nowego domu:)[/B]
[I]Jeśli wszystko pójdzie dobrze Dino pojedzie w piątek[/I]

Posted

Ale fajnie!:multi:
A Dino gdzie się szykuje?
Martwi mnie ta sytuacja z suczkami.Jakbym miała kogo to bym poprosiła o DT chociaż dla Kizi.Ładna suńka,ale cóż jak jest dom i podwórko to się gada nie upilnuje jak ma nawyk pokonywania ogrodzenia:-(Pilnie potrzebny DT w bloku...:roll:Naprawdę nie mam kogo poprosić.

Posted

Chyba Ci się wydaje bo nie ma takiej mozliwości. Fiona jako ze tez przeskakuje płoty i terroryzuje sąsiadów jest niestety uwiązana. Zresztą Fiona mieszka w Wąchocku a nie w Starachowicach. Chyba że wyskoczyły razem z Sarą na piwo albo zakochały się w jednym facecie i obie w konkury aż tam uderzają:)
[quote name='megi345']albo mi się wydaje albo pare dni temu widziałam Fione na os. Południe :roll:[/QUOTE]

Posted

Wszystko z ogłoszeń,Tessa jest w Białobrzegach,mam nadzieję że zostanie tam na stałe,wiecie jak to jest z adopcjami a Tessa nie jest łatwym psiakiem o czym jej nowi ludzie zostali poinformowani. Dino jesli się uda pojedzie baaardzo daleko ale napiszę jak mu się uda. Ta adopcja cieszy mnie najbardziej bo ten psiak ma przekichane:(

Posted

Ale jesteś tajemnicza:razz: No ale cóż w takim razie pozostaje trzymać kciuki:)
Mam ogromną nadzieję, że znajdzie się dom dla tego małego, łobuziarskiego dzikuska- Psotki.