ABożena Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Dzisiaj bardzo długo rozmawiałam z nowymi właścicielami Perełki. Sunia jest jeszcze trochę wystraszona,ale jest juz dużo lepiej,i o dziwo upodobała sobie Pana( mimo ,ze bardzo bała się mężczyzn )Ale to pewnie dlatego ,że jest niepracujący i spędza z nią najwiecej czasu.Codziennie jeżdzi razem z nim po swoją Panią do pracy.:)Już sama wychodzi na podwórko. na spacerach jest bardzo grzeczna ,trzyma sie przy nodzę. I ponoć uwielbia gotowanego kurczaczka :) Quote
Zuzka2 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 A to się Perełce pofarciło!:-)Dom z ogrodem,a w domu jedna osoba niepracująca:-) Quote
Ania102 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Cudownie jej się trafiło. Jak dobrze, ze jej pomogłyście:) Quote
Zuzka2 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 (edited) Czy jest szansa na nową sesję zdjęciową Sonji i/lub Sary?:lol: Aga,dostałam nowe fotki 3łapki z Kielc.Jak byś kiedyś miała chwilę zrobić jej FB,to będę wdzięczna:-) [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-3mies-SUCZKA-3-LAPKA-WESOLA-ZABAWOWA-W0QQAdIdZ346605142[/url] Edited January 16, 2012 by Zuzka2 Quote
aga38 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Zuzka z tego co widziałam to mała trójłapka jest już dawno na FB:) Ktoś mnie uprzedził:) Sarę zabiorę na spacer i bedą nowe fotki,z Sonją obiecuję tez się sprężyć i to szybciutko:) Jakoś nam sie tu pusto zrobiło:) Ech tylko sami weterani zostali,oby i im się udało. Quote
Zuzka2 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Sunia pewnie ma FB,bo ja tak truję dookoła,że już pół dogomanii chyba zna kielecką 3łapkę:evil_lol:Zdrowych zwierząt tak nie trzeba reklamować, ale te biedaki nieadopcyjne,niepełnosprawne-to już trzeba,bo na portalach są raczej bez szans...:roll: Nie znalazłam na razie transportu na Śląsk,za to innych poszukujących-owszem:evil_lol: Z Buska benka do Zabrza się szykuje i szczeniak;) Mam nadzieję,że się ktoś jednak wybierze w tamte strony.I do Bełchatowa w ndz:lol: Quote
Zuzka2 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) 22stycznia jest bezpłatny transport Warszawa-Tychy.Tychy to 30km od Stanowic.Osoba może dowieźć bezpośrednio,ale za te 30km (+30) oczekuje zwrotu za paliwo.Gdyby pani Łatki się pofatygowała,to byłoby taniej i szybciej:-) Z racji,że transport jedzie z pominięciem świętokrzyskiego-zwierzę trzeba dowieźć na trasę-albo Wa-wa (140km) albo np.Poręba (16km od Zawiercia,w sumie 167km),no ale zawsze to już mniej km po Śląsku.Cała trasa Wąchock-Stanowice to aż 230km:shake: Trasa Wąchock-Poręba byśmy podzielili koszty paliwa,bo z Chęcin do Zawiercia (Ogrodzieńca) zabrałby się kot:-) Wyjazd z Wa-wy ok.14,więc w Zawierciu trzeba być ok.17-18. Co myślisz Aga? Edited January 17, 2012 by Zuzka2 Quote
aga38 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Trochę to pogmatwane,az sie zgubiłam:evil_lol: Quote
Zuzka2 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 No, zagmatwane-kombinacje alpejskie czasem,żeby wywieźć jednego,małego szczeniaczka:evil_lol:Brakuje stałego złącza na Śląsk od nas...Zawsze trzeba cudować:evil_lol: Ale za to do Warszawy już dużo lepiej:-) Quote
Zuzka2 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Odezwała się do mnie dogomaniaczka,która wozi zwierzaki po całej Polsce pociągami-długodystansowiec z niej;-)Woziła już wiele kieleckich zwierzaków. Będzie kombinować i naginać trasę,żeby zabrać i coś na Śląsk i w tym samym dniu Lukasa do Bełchatowa:-)Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie,bo podałam jej info gdzie które ma dojechać,a ona się przymierzy i poda swoje propozycje:-) Pani Łatki mieszka na wsi chyba,więc pociąg tam pewnie nie dojedzie;-)ale poczekam na propozycje:-) Nawet załatwienie Bełchatowa to byłby już spory plus:-) Quote
aga38 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Pani Łatki mieszka w Stanowicach nawet to nie takie małe na mapie:) Quote
Zuzka2 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Już mam odpowiedź.Jesteśmy w punkcie wyjścia-dziewczyna jedzie tylko do Katowic i nie dowiezie gadka do Stanowic.Mamy jeszcze trochę czasu,to poszukam czegoś;-) Najpilniejsza jest Łatka,bo kot z Kielc ma awaryjny transport do Zawiercia na sobotę lub niedzielę,ale transport leci tylko do Zawiercia-dalej nie ma opcji. Quote
vpassione Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='Zuzka2']Już mam odpowiedź.Jesteśmy w punkcie wyjścia-dziewczyna jedzie tylko do Katowic i nie dowiezie gadka do Stanowic.Mamy jeszcze trochę czasu,to poszukam czegoś;-)[/QUOTE] Ja w dalszym ciągu deklaruje chęć pomocy w przewozie Łatki na trasie Katowice-Rybnik, jeśli tylko będziecie potrzebować. Trzymam kciuki żeby mała czym prędzej grzała dupkę w swoim domku! :) Quote
Zuzka2 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) No to ja tu napiszę co udało mi się ustalić: [U]WERSJA NR 1:[/U] [B]-transport Kielce-Zawiercie[/B]-sobota lub niedziela-[B]30zł[/B] -[B]bezpłatny transport na trasie Zawiercie-Katowice w niedzielę[/B].Wyjazd z Zawiercia do Katowic ok.18. -[B]transport Katowice-Rybnik [/B]vpassione-[B]bezpłatny[/B] ndz wieczór [U]WERSJA NR 2:[/U] -[B]transport Kielce-Zawiercie[/B]-sobota lub niedziela - [B]30zł[/B] -[B]transport Zawiercie-Stanowice[/B] niedziela wieczór-[B]30zł[/B],wyjazd z Zawiercia ok.18-19. Jak będzie decyzja,to będę ustalać szczegóły transportu Kielce-Zawiercie (mam nadzieję,że nikt mi numeru nie wywinie i nie nastąpi jakaś zmiana planów,bo cały mój misterny plan pójdzie na marne:mdleje:) Edited January 18, 2012 by Zuzka2 Quote
aga38 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 :wallbash::grab: Ja już padłam:evil_lol: Quote
Zuzka2 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Aga,ja też:evil_lol:Od ponad tygodnia szukam równocześnie kilku transportów,przy czym w żadnym przypadku nie jestem decyzyjna i nie umiem odpowiedzieć na wszystkie pytania:evil_lol:Prowadzę rozmowy i negocjacje równocześnie z ilomaś osobami:evil_lol: Dostałam cynk od kogoś,że z Buska ktoś jedzie na Śląsk w ten weekend-wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie:evil_lol:Osoba z Buska miała się ze mną kontaktować,ale tego nie zrobiła,a ja też już nie mam siły błagać o zabranie gadzików-truję na wątkach i pw ludziom aż mi już głupio...:roll: Najłatwiej byłoby,żeby każdy załadował swojego gada w auto i wywiózł:evil_lol:Tyle,że 1 Łatka i 460km to niezbyt opłacalny biznes:diabloti: Dorobiłam naszym aż;-) 3 psom pakiet na Rybnik:-) Edited January 18, 2012 by Zuzka2 Quote
Zuzka2 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Jak się mają sprawy? Na sobotę mam złącze [B]Skarżysko-Kraków[/B] dla czegoś małego na kolana;-) Quote
aga38 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Na razie cisza,chyba za mało mamy psiaków do adopcji:evil_lol: Jakoś damy radę,tęskni mi sie za malutkim koteckiem na Dt:loveu: Quote
Zuzka2 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 A w Kielcach właśnie przybył taki-2miesięczny czarnuszek:-)ale nie u mnie się tymczasuje;-) U mnie 5,5miesięczniak siedzi:-)Klon mojej kocicy,wagowo różnica tylko 30dkg;-)Goście mnie pytają zszokowani co się mojej kocicy stało w główkę,że nagle zaczęła uciekać,chować się przed nimi-nie sposób ją złapać:evil_lol:A to ten mały taki dzikusek do nowych osób:evil_lol:Moja kicia nauczyła już wszystkich,że jest kocim terapeutą-każdy jej szuka zaraz,żeby sobie ponosić,poprzytulać,namawiają,żeby im ją odstąpić lub sklonować:evil_lol:Uwielbia ludzi-zaraz się każdemu pcha na kolana,całuje itd.:loveu:Może godzinami wylegiwać im się na kolanach:loveu: Quote
Zuzka2 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [INDENT] [B]21stycznia jedzie bezpłatny transport Kielce-Kraków-Białka T. 28stycznia również bezpłatny Białka T.-Kraków-Kielce-Warszawa. [/B][U]Tylko małe zwierzaki.[/U] [/INDENT] Quote
Ania102 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Zapraszam serdecznie na bazarek dla BISZKOPTA- bezdomnego psiaka ciułającego na lepszą przyszłość i AKCJĘ MOPSIK. Każdy znajdzie coś dla siebie. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221469-Ciuchy-książki-i-nie-tylko-na-Biszkopta-i-MOPSIK-do29.01-godz-22[/URL] Proszę o podrzucanie:) Quote
Zuzka2 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Zwierzyniec wrzucony do anonsów na tydzień:-) Ponieważ mało tu już psiaków zostało,to proszę o pamięć o 2 "tymczasach" p.Ani: 1.Doris- sunia nieduża do połowy łydki (na zdjęciach wygląda na większą)-ideał do mieszkania; doskonale chodzi na smyczy-wcale nie ciągnie; jest bardzo grzeczna i cicha w domu; zaborcza o opiekuna dokładnie jak Lola... Testy na koty wyszły tak,że chętnie by sobie pogoniła,ale dla sportu,nie ma w niej nienawiści do kotów:evil_lol:; z dziećmi nietestowana,ale powinno być O.K.bo ma stabilną psychikę,nie jest oszołomkiem ani dzikuskiem nadwrażliwym na bodźce;-) [URL]http://tablica.pl/oferta/doris-nieduzalagodnaprzytulanka-ideal-do-bloku-IDwp6r.html[/URL] 2.Fred-zwykły duży czarny podpalany,w dodatku niemłody już-ok.5-6letni; spokojny,łagodny,ciapowaty;mimo to może odstraszać wyglądem;-)Pies mieszka od wielu miesięcy pod gołym niebem-jest tylko dokarmiany,bo do budy,którą mu postawiono nie chce wejść. [URL]http://tablica.pl/oferta/fred-mieszaniec-owczarka-niemieckiego-duzylagodnyzrownowazony-IDt2Mg.html[/URL] Quote
Zuzka2 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 (edited) Aga,jak sytuacja z Lukasem? Bo jutro transport od nas do Piotrkowa Tryb.-to tylko 26km od Bełchatowa,może osoba mogłaby wyjechać po psiaka? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221606-24.01-jedziemy-z-Rzeszowa-do-Piotrkwa-Tryb.-czy-ktos-potrzebuje-transportu[/URL] Ten sam transport wraca jutro,czyli opcja Piotrków Tryb.-świętokrzyskie-podkarpackie. Edited January 23, 2012 by Zuzka2 Quote
aga38 Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Pani dziś dzwoniła,w środę ma zadzwonić bo może sami po Lukasa przyjadą. Zuzka wyczyśc skrzynkę:) Quote
Zuzka2 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Wyczyszczona:-) O,to fajnie,bo w sumie niedaleko mają;-)Co innego Łatka-tę to już by łatwiej było wysłać paczką kurierską:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts