Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga, czy w środę mogłabyś zabrać z sobą aparat fotograf.
Atos szaleje z Bruno. Bruno ma chyba pierwszego przyjaciela w życiu - ma tak zachwycony pyniek. Można by im było zrobić zdjęcia.
Kicia natomiast nie czuje się najlepiej - to widać. Przeniosłam ją do swojej sypialni. Dziś kupiłam kurczaka i przestawię ją na kurczaka. Odizolowałam ją od reszty towarzystwa aby widzieć ile je i jakie ma kupki. Nie wygląda dobrze.

Posted

Zuzka - jeśli będziesz ogłaszać Rambo, to trzeba zaznaczyć, że pies jest wyjątkowo proludzki. Uwielbia być przy człowieku. Wykluczone są duże psy i koty. Fajnie chodzi na smyczy. Może być do mieszkania albo do domku ale z możliwością wchodzenia do domu. Kocha leżenie przed kominkiem. Woli to niż bieganie po ogrodzie.

Posted

Ginn napisał(a):
Zuzka - jeśli będziesz ogłaszać Rambo, to trzeba zaznaczyć, że pies jest wyjątkowo proludzki. Uwielbia być przy człowieku. Wykluczone są duże psy i koty. Fajnie chodzi na smyczy. Może być do mieszkania albo do domku ale z możliwością wchodzenia do domu. Kocha leżenie przed kominkiem. Woli to niż bieganie po ogrodzie.

Ja Rambo od dawna ogłaszam:-)Że proludzki napisane,a że o zwierzakach nie było wiadomo jak jest,to nic nie pisałam;-)
To dopiszę o smyczy i domatorstwie;-)

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Miałam dziś maila o Adę-ktoś pyta tylko czy nadal do adopcji:-)

O fajnie,może w końcu jej sie uda :)

Sory za to że mało zaglądam,ale czasu brak:( Fakt jest taki że i tak najwięcej zależy Zuzka od Twoich ogłoszeń,to dzięki nim znajduja domy,a jak mam świadomość że Ty czuwasz to ja mogę się spokojnie ogarniać. Dzieki :)

Zaraz wstawię dwa nowe kociaki do ogłoszeń

Posted (edited)

S[SIZE=5]IMBA
Simba ma DS :)

A teraz Simba,upierdliwy kociak,natręt domagający sie głaskania i przytulania,zrobi wszystko aby dopaść człowieka:evil_lol: Bardzo towarzyski,kuwetkowy,wysterylizowany,zaszczepiony,książeczka zdrowia.
Simba ma około 6 miesięcy.

Uploaded with ImageShack.us

Edited by aga38
Posted

Zobaczcie jakie maja cudne pomarańczowe oczy:loveu:

Wstawię tu tez fotki Atosa i naszego nowego podopiecznego Bruno,resztę zdjęć będę dodawac w miare jak zwierzaki zaczna zdrowieć,niestety większość ma albo problemy zdrowotne albo emocjonalne ; jak 3 dzikuski pod opieka fundacji( 2 sa u Ginny i psiak u Stregi)

Posted

Cudne są te zdjęcia w ruchu. Atos robi "kawał dobrej roboty" zmuszając Bruno do biegania. Widać, że oba psiaki szczęśliwe w tej nowej przyjaźni.

Posted (edited)

Świetne zdjęcia:-)Kociaki piękniusie:loveu:
Bruno jest w typie benka?tak go ogłaszać?Co o nim napisać?

Atos jest bardzo fotogeniczny:lol:

Ja też ostatnio nie wyrabiam na zakrętach,głównie odświeżam ogłoszenia,bo na nowe brakuje czasu.Mam nadzieję,że się wkrótce ogarnę:evil_lol:

Jakby ktoś szukał mini pieska do adopcji-4,5kg-pies ideał-kotolubny,psolubny,bardzo grzeczny-to ogłaszam takiego:-)
http://www.gumtree.pl/cp-psy-szczenieta/krakow/joker-5kg-mini-kotolubny-grzeczny-pies-ideal-456554835

Edited by Zuzka2
Posted

ZUZKA EDIT Z OSTATNIEJ CHWILI SAMBA OKAZAŁA SIĘ BYĆ FACETEM!!!:evil_lol:

sORKI WSZYSCY MAMY ZMĘCZENIE MATERIAŁU CHYBA,WIĘC SAMBĘ ZAMIENIAMY NA SIMBĘ,SORRY WIELKE:oops:

Posted (edited)

[quote name='aga38']ZUZKA EDIT Z OSTATNIEJ CHWILI SAMBA OKAZAŁA SIĘ BYĆ FACETEM!!!:evil_lol:

sORKI WSZYSCY MAMY ZMĘCZENIE MATERIAŁU CHYBA,WIĘC SAMBĘ ZAMIENIAMY NA SIMBĘ,SORRY WIELKE:oops:
A to niespodzianka:evil_lol:Zmieniam:evil_lol:

To co napisać o Bruno?Ogłaszamy go już?

Jakaś pani z małopolskiego ma dzwonić o Simbę-napisała o Sabę,poinformowałam,że kotka to kotek,ale i tak się tym nie przejęła:evil_lol:

Ma też dzwonić inna pani z małopolskiego o Matiego,ale moje wrażenie dziwne.Po pierwsze ten e-mail przewijał mi się już kilka razy ws kotów,a pani jak na razie ma tylko niebieską kotkę.W dodatku wypuszcza kota przez okno,żeby sobie w mieście pobiegał po osiedlu:razz:Kojarzę podobne zamówienie na kota z tych okolic,wtedy kobieta miała chyba kotkę perską,którą też właśnie wypuszczała na spacery po mieście.Może to nie ta sama,choć z rozmowy brzmi bardzo podobnie.

Edited by Zuzka2
Posted

No hej :)

Dzis rozmawiałam z domami Snikersa i Bony,zwierzaki zaaklimatyzowały sie w pełni i szaleją w nowych domkach. Pewno nie wiecie ale kiedy byłam w Anglii dziewczyny zgarnęły z ulicy równiez siostre Snikersa identiko jak on,mała miała szczęście i pojechała do nowego domu do Niemiec do ludzi z fundacji. A najlepsza informacja jest w sprawie naszej małe dzikuski Kiary(to mała sunia złapana w wakacje). Kiara pojechała do nowego domu jako dzikus,nie pozwalała sie dotknąc ani złapać,ludzie mieli z nią cięzko,jednak do ich domu przychodził psi psycholog i efekty sa!:) Pani dzwoniła zapłakana z radości bo już jest tak fajnie że jada razem z Kiara na wczasy :)

Zuzka mamy wstępnie dom dla Hany i dla Matiego,pojedzie też nasza nowa podopieczna Aza ( adopcja pantoflową pocztą). Azę ,Wam zaraz przedstawię,ludzie sami ja oddali to wycofana,nieśmiała sunia,która była bita,ma 3 lata,dobrze ze trafił jej sie doświadczony domek :)

Posted

Matiego przerzuciłam na bardziej cywilizowane regiony i wysłałam od wczoraj chyba z 30osobom-ludzie szaleją,nie nadążam odpisywać na maile: Łódź,Warszawa,Śląsk,Kraków-piszą ciągle:evil_lol:Wprawdzie piszą o małe,ale ja wysyłam "to co mam":evil_lol:Już nie raz pisali o max.2mies.,a jechał do nich 2latek:diabloti:Siła perswazji:evil_lol:
Hana się doczekała-super:multi:

A Kiara to naprawdę ciężki przypadek-to cud,że udało się ją ucywilizować:-)

Posted

Szkoda że Hana a nie Lajla i Ada które demoluja mi dom:evil_lol: ada to wielkie babsko.Lajla wcale nie mniejsza już siegaja mi do kolana. Zuzka ten kocurek Bolo jest już wykastrowany i zaszczepiony.

Posted

Dziewczyny - uwaga na ludzi ze Skarżyska. Nr tel. 530-...-468. Dzwoniła kiedyś babka a teraz dzwoni facet. Nawet dobrze brzmią tylko, że nie rozumieją iż kotek jak wyjdzie z dzieckiem na podwórko to nie będzie chodził przy nodze tylko wskoczy na płot i pójdzie w miasto. Jakiś kot im zaginął w bliżej nie wyjaśnionych okolicznościach
Dzwonili do mnie już z miesiąc temu o różne koty. Są infantylni, kręcą i koty to dla nich zabaweczka dla dziecka. Chyba mają trudności z dostaniem od kogoś kota bo już od miesiąca szukają.
Po rozmowie ze mną mogą ukrywać, że kota będą wypuszczać na małe podwórki w budynku 2-rodzinnym w Skarżysku.