IVV Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 .... Napisał [B]gerta[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/192035-Cena-mojego-zycia-to-230-zł-na-karme-i-leki-!!!!/showthread.php?p=16515474#post16515474"][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/192035-Cena-mojego-zycia-to-230-zł-na-karme-i-leki-!!!!/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] Mecka, jak jest luźna kupa zastępuj marchewkę ryżem (nie zwiększaj ilości mięsa, tylko daj więcej ryżu i nie dawaj marchewki). Możesz też miksować jedzenie na papkę, żeby było łatwiej przyswajalne. No i lepiej byłoby żołądki zastąpić mięsem typu filet (bez tłuszczu i skóry) z indyka. Przy problemach trzustkowych należy pamiętać o tym, że takim psom częściej zdarza się problem przerostu flory bakteryjnej w jelitach. Podawanie preparatów probiotycznych może zapobiec temu problemowi (można też po prostu podawać jogurt naturalny, ale bez żadnej chemii i oczywiście nie w okresie, gdy kupa jest luźna). Osobiście uważam, że jeśli tylko ma się dość czasu i pieniędzy, to na gotowanym prowadzenie trzustkowca wychodzi lepiej. Bo łatwiej dostosować skład posiłku, do aktualnej sytuacji. Quote
majqa Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Dziękuję IVV. :-) Jedno, czego mi brakowało w dotychczasowych info to kwestia vit. B12. By móc z kolei dokonać w pełni rozpoznania, mieć pewność, że... muszę mu za jakiś czas powtórzyć wyniki, bo jego wyniki tylko nieznacznie odbiegają od normy i to tylko na poziomie dwóch enzymów. Póki co ustawiać go będę karmą (a tu też muszę utrafić, tak jak utrafiły zacytowane osoby) i lipancreą. Resztę już wiedziałam z racji dobrego poligonu ćwiczebnego z nieżyjącym onkiem Baszą. Quote
majqa Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 [COLOR=blue][B]Serdecznie zapraszam na bazarek dla Cacka i gorąco dziękuję Smyku za fanty na niego! :loveu:[/B][/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/threads/206023-Rozkochane-w-swych-maluchach-mamy-gor%C4%85co-zapraszamy!-Na-potrzeby-Cacka-do-22.04[/url]! Quote
Andzike Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Na FB powstało wydarzenie [URL="http://www.facebook.com/#%21/event.php?eid=206641616026358"][B]Podopieczni W DOMACH TYMCZASOWYCH W POTRZEBIE [/B][/URL] które zrzesza osoby chętne do pomocy [B]bezpłatnym[/B] domom tymczasowym. Majqa, podrzuć mi wątek swoich tymczasów - czego potrzebujesz? Karmy? Podkładów? Witamin? Jeśli znacie jakieś BDT dajcie mi proszę znać na priva :) Quote
Andzike Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='majqa']Dziękuję Andzike, że pomyślałaś. :-)[/QUOTE] BDT jest za mało, a trzeba propagować tą ideę ;) Niestety bardzo często są pozostawiane same sobie (gdy tymczasem na hotelikowych wątkach ruch jak w ulu), więc zachęcamy do pomocy na FB ;) Quote
Isadora7 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Caculku na sapcerek idziemy i pójdę może śpiulkać Quote
Jasza Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Cacku - witam w ten deszczowy dzień...smutno i szaro.... Quote
Smyku Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Witaj Cacku , wysłałam do Ciebie list miłosny . Quote
Marycha35 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 A to się Caculowi rozpieszczanie trafiło:) Quote
majqa Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Maluszek właśnie dryfuje z Jolką i razem porządkują zewn. rzeczywistość. ;-) Quote
majqa Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Jasza']To już porządki przedświąteczne ? ;-)[/QUOTE] Błagam, nie strasz, wystarczy, że Łoker już porządkuje. ;-) Quote
majqa Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Cacunio pilnuje aktualnie całości podwórka. Mąż uzdatnia/ oczyszcza ze zbędności garaż, a Jolcia z Cackiem mu towarzyszą. Quote
Marycha35 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Jolcia, Jolcia, buziaki w kolorowe łatki:) Ona śliczna jest!!! Quote
majqa Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 [quote name='IVV']a jak tam qupale Cacunia ?[/QUOTE] O niebo lepiej, by nie rzec, że super ale tak, czy owak lada moment kupię mu karmę dla trzustkowców, przerobimy czasokres podawania leków i korekty karmą i zrobimy powtórkę badań. Quote
Recommended Posts