Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Kamaz to pies, jakich wiele: duży – ok. 45 cm wysokości – z krótką czarną sierścią. Raczej trudno dopatrzyć się w jego wyglądzie cech jakiejś rasy. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Można powiedzieć: zwykły mieszaniec. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ale Kamaz to pies o złotym sercu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Delikatny, cichy, spokojny i bardzo łagodny, nie ma w sobie ani cienia agresji. Rozpaczliwie potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Przechodząc koło jego kojca, można zobaczyć błagające spojrzenie zza krat. Za uwagę i głaski wynagradza pięknym podaniem łapy. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Idealny kandydat do adopcji.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ale zawsze jest to coś, co sprawia, że już 2 rok tkwi on w tym „psim piekle”.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kamaz jest lękliwy. Jakikolwiek nieznany bodziec wywołuje u niego strach, który przejawia się kładzeniem i pokazywaniem brzucha. Sposób reagowania świadczy, że ten pies o złotym sercu nie ma w sobie ani trochę agresji. Pogłaskany i uspokojony głosem, znów staje się normalnym psem. Kamaz uczy się szybko. Cierpliwość i uwaga wolontariuszy została nagrodzona, bo potrafi on już pięknie chodzić na smyczy przy nodze. Na początku Kamazik po prostu kładł się lub czołgał. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ze względu na swoją łagodność i delikatność Kamaz ma niewielkie szanse na adopcje przebywając w schronisku. Trzeba go nauczyć jak być normalnym, radosnym i pewnym siebie psem, który będzie umiał żyć poza kratami kojca. Tego nie nauczymy go w schronisku. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Dlatego prosimy bardzo o pomoc w znalezieniu mu DT lub DS oraz o wsparcie finansowe, by dać mu szansę np. w hotelu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Koszt hotelu to ok.500zł!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kamaz zasługuje na lepsze życie. My będziemy mogli z satysfakcją obserwować jak na nowo się odradza i zmienia w normalnego psa. A on znajdzie swoje miejsce na ziemi. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czy warto? Na pewno. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Pomóżmy Kamazowi[/FONT]
Kamaz przebywa w schronisku w Swarzędzu, które z końcem roku ma zostać zlikwidowane!! http://www.dogomania.pl/threads/194025-Likwidacja-schroniska-w-Swarzedzu-ratujmy-psiaki-!!!
oto ON - KAMAZ:

DEKLARACJE STAŁE:
Rudzia 100zł
What May NN 50zł

Posted

furciaczek napisał(a):
I znowu wynalazlas cudnego psiaka ehh
Wolaj jak potrzebne bedzie Allegro...

dzięki wielkie, tylko, że Kamaz niestety narazie nie bardzo nadaje się do adopcji - trzeba nad nim popracować - boi się bardzo wszystkiego, kładzie itp.!
już jest znacznie lepiej - spacerki trochę mu pomogły, ale potrzebny mu doświadczony ludź lub hotelik ze szkoleniem..
damy radę wyciągnąć Kamaza??

Posted

to jest nasze marzenie by wyciągnąć Kamaza i pomóc mu stanąć na pewnych łapach. Też uważam że musi się udać nie takie bidy były wyciągane.

Ja ze swej strony składam deklaracji stałej 100 zł.

Posted

Kamaz jest cudownym psem, sama się o tym przekonałam. Bardzo prosimy o pomoc. Ja niestety finansowo w tym miesiącu nie dam rady. A może by Kamaza dać na SiePomaga.pl żeby uzbierać na hotelik. Ale wiem co zrobię przeszukam szafę i na pewno coś się znajdzie na bazarek.

Posted

Kamaz to niesamowity pies. Bardzo delikatny, jak mała nakolankowa sunia. Nigdy nie widziałam duzego psa o tak niesamowitym charakterze. Od razu chwyta za serce kazdego kto miał z nim kontakt. Więc czy nadal ma tkwić za schroniskowymi kratami i błagać o uwagę... Bez naszej pomocy mu się nie uda.

Prosimy o pomoc

Posted

zuzia_kuzik napisał(a):
Ja postram sie porozsylac jutro watek na dogo, aby wiecej cioteczek i wujkow moglo obejrzec taka pieknosc

dzięki wielkie..
ja też trochę porozsyłałam, ale czasu ciągle mi brak..