Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oba maluchy dalej szukają domu, Pani która miała dziś odebrać Fuczi miała się pojawić o 13 i niestety cisza, ani nie dała znać czy będzie, a na telefonie cały czas się zgłasza poczta, tak więc małe dalej szukają domku ....

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

czesc, przepraszam za milczenie ale mialem troche spraw na glowie i nie wchodzilem tu. Fuczi dalej jest u mnie i z racji tego ze musialem wylączyć ten numer telefonu to juz nikt się nie odzywał, jedynie jedna pani dzwonila ale miala się jeszcze zastanowić poniewaz na wakacje jedzie do usa i jeszcze musiala przemyslec czy nie bedzie miala duzego problemu zeby ją zabrać ze sobą. w poniedzialek załatwie nowy numer telefonu i postaram się zrobić nowe ladniejsze zdjecia fuczi :)

Posted

do usa - musiała by zrobić psu badania serologiczne (wirus wścielkizny - koszt ok 250 zł, do tego konieczny chip i paszport - ok 150 zł, odrobaczanie, odpchalnie - wpisane w paszport, ogólne badania u weta - wpis w paszport i legalizacja - też w paszporcie) niemały wydatek, ale te same przepisy dotyczą wywozu psów do krajów Unii - czyli jak chcemy ze swoim psem jechać do Cech czy Niemiec - no może nie trzeba serologicznych badań robić - ale nie wiem na pewno, bo od 1 stycznia tego roku zmieniły się przepisy odnośnie przekraczania granic z psami.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

czesc, przez chwile myślałem że dam rade sobie zostawić fuczi w domu, ale obecnie więcej sama przebywa niż ze mną, dlatego chyba jednak będzie lepiej jak będzie miała nowy dom
mój nowy numer telefonu 603887875

• 5 months later...
Posted

Witam,
wraz z żoną poznaliśmy dzisiaj Fuczi jest słodka i kochana ;) faktycznie nie jest ufna jednakże mamy nadzieje,że pomału się zaprzyjaźnimy ;) za tydzień jedziemy ponownie z naszym psiakiem zapoznać ich ze sobą,jeśli wszystko pójdzie dobrze i Fuczi nas zaakceptuje to w przyszły weekend będzie miała nowy domek i kochającą rodzinkę.
Pozdrawiam

Posted

Leszek Sokołowski napisał(a):
Witam,
wraz z żoną poznaliśmy dzisiaj Fuczi jest słodka i kochana ;) faktycznie nie jest ufna jednakże mamy nadzieje,że pomału się zaprzyjaźnimy ;) za tydzień jedziemy ponownie z naszym psiakiem zapoznać ich ze sobą,jeśli wszystko pójdzie dobrze i Fuczi nas zaakceptuje to w przyszły weekend będzie miała nowy domek i kochającą rodzinkę.
Pozdrawiam

To b.dobra wiadomość dla Fuczi i dla nas takze !!!:) Dodam jednak ,że byc może poznawanie się obu psow może wymagać wiecej czasu i najlepiej sprawdza się to juz w nowym domu chyba-gdzie psy znajdują się w domowej atmosferze i bez presji oraz stresu.Ale pierwsze wrażenia też sa ważne,wiadomo.

Posted

poznajcie najpierw psy na terenie dla obydwu "niczyim". Będzie się im latwiej zaprzyjaźnić. Bo jak się poznają na terenie ktorgoś z psów to właściciel tego terenu może być agresywny - w końcu to na jego teren wchodzi nowy pies. Może tak być, ale nie musi. Piszę to na podstawie wlasnych obserwacji moich psow - jak mam tymczasować psa to zapoznaję moje psy z nowym na spacerze poza ich terenem - wtedy wlaściwie bez problamow dochodzi nam nowy kolega do stada.

Posted

;) taki właśnie jest plan :) mają się poznać na spacerze po lesie ;) nasz Muszu i Fuczi powinni sobie przypaść oba podobne charaktery i żywiołowość, liczymy na to że będzie dobrze - Trzymajcie kciuki ;) dam znać co i jak no i na pewno fotki wstawię.
pozdróweczki
P.S. nie umie się doczekać soboty ;)