Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowa wpłata na koncie Szili:

[B]Kasia FB-200zł[/B] (Kasia jest wirtualną opiekunką Szili i maluchów,co jakiś czas wysyła jakiś pokaźny pieniążek na rodzinkę)

Serdecznie dziękujemy!;)

Posted

[quote name='BUDRYSEK']jeszcze nie można ich rozdzielać
szukamy domowego dt, hotelu[/QUOTE]
Chcialabym wiedziec , jak ida poszukiwania, z kim prowadzilyscie rozmowy, aby nie powtarzac sie w ew. rozmowach.
Jesli nie chcecie pomocy w tym temacie, to prosze to jasno napisac.

Posted

[quote name='bela51']Chcialabym wiedziec , jak ida poszukiwania, z kim prowadzilyscie rozmowy, aby nie powtarzac sie w ew. rozmowach.
Jesli nie chcecie pomocy w tym temacie, to prosze to jasno napisac.[/QUOTE]

tak jak pisałysmy wcześniej szukamy domowego hotelu
brązowy maluszek jest juz wstepnie zarezerwowany

w środe Szila ma sterylkę, koszt ok 300 zł

Posted

[quote name='bela51']Mam nadzieje, ze poszukiwania beda owocne. Bo na razie odnosze wrazenie, ze skladki dogomaniakow topione sa w horendalnych kosztach lecznicy.[/QUOTE]

Może masz jakąś propozycję domowego tymczasu dla Szili??

Posted

[quote name='mikoada']Może masz jakąś propozycję domowego tymczasu dla Szili??[/QUOTE]
Nie wiem, co rozumiecie pod pojeciem " domowy". Jesli chodzi o to,ze ktos wezmie ja do domu, to niestety nie. Ale jest wiele dobrych hoteli, ktore beda o polowe tansze niz pobyt w lecznicy.
Dałam propozycje dwoch, jak widze nie odpowiadały Wam. Dlatego zapytałam, czy w ogole oczekujecie jakiejs pomocy w tym temacie.
Moge zapytac, w hotelu Terier k. Brzyscia. Jest w pewnym sensie domowy, bo psy przebywaja w pomieszczeniach. Ale nie wiem czy ten hotel Was interesuje.

Posted

Ja osobiście uważam, że Szila powinna trafić do miejsca w którym będzie miała stały kontakt z człowiekiem, ponieważ to właśnie człowieka najbardziej się boi. Może faktycznie miejsce w Przebieczanach byłoby dobrym rozwiązaniem, z tego co wiem to sprawdzony hotelik.

Posted

[quote name='Bjuta']Przypominam, że w Przebieczanach też jest dla nich miejsce - 400 póki sunia żywi, potem karma dla szczyli, a jak zaczną jeść normalnie to oczywiście już będą liczone jako psy oddzielne. Tylko że to miejsce w boksie, ale z socjalizacją. Jeśli nie znajdzie się hotelik domowy - to na pewno to rozwiązanie jest o niebo lepsze od Mysłowic.[/QUOTE]

Tu jest post Bjutki z którego raczej wynika, że jest tam miejsce...Wiem również, że Klaudus_ dzwoniła w kilka miejsc na pewno jak znajdzie chwilkę wszystko tu napisze.

Posted

[quote name='bela51']Mam nadzieje, ze poszukiwania beda owocne. Bo na razie odnosze wrazenie, ze skladki dogomaniakow topione sa w horendalnych kosztach lecznicy.[/QUOTE]

[I]Owszem są topione, koszta są jakie są.
Jak już Budrysek napisała Szila będzie miała sterylkę,bo coś niedobrego się dzieje.
Więc chyba trzeba jeszcze chwilkę poczekać?
Lilu pisała,że może przyjąć Szilkę jak będzie trzeba.
Ale chyba w tym momencie to niemożliwe prawda?
I nie jest to ani moja, ani niczyja wina.
Też bym wolała,żeby najlepiej Szila już była bezpieczna w domu stałym.
Niestety nie jest.
I piszę ponownie,że fakt,że nikt nie pisze na dogo co wykona gdzieś tel. nie oznacza,że nikt nic nie robi...[/I]

Posted

już wczoraj to napisałam tylko posta wcięło, więc jeszcze raz

jeżeli któryś z deklarowiczów ma jakies zastrzezenie to proszę pisać
maluchy na pewno nie trafia do budy

Posted

To przepraszam bardzo,mamy wyrzucić Szilę z maluchami na ulicę?

Dziewczyny cały czas szukają.To,że nie piszą na wątku nie znaczy,że się Szilą nie interesują.One nie maja na głowie tylko Szili,ale i stado innych psiaków które muszą gdzieś umieścić!
A czy dzwonią się dowiadywać?TAK,dzwonią!

A co rozumiemy pod pojęciem "domowy"?Jak sama nazwa wskazuje DOM-nie kojec,nie budę.
Szila jest sunią wycofaną,potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem.W kojcu tego mieć nie będzie.

Bela jeżeli masz na oku jakiś domowy tymczas gdzie są miejsca to "rzuć" linkiem lub nr telefonu.OSOBIŚCIE zadzwonię i zapytam,bo wiem,że dziewczyny nie mają czasu nawet żeby się po pupie podrapać...

Posted

To jest pytanie do behawiorysty,czy pies tak b bojacy sie ludzi,moze przebywac caly czas obok czlowieka,co jest dla niego nieustannym stresem,czy raczej
ten czlowiek powinien uczyc go powoli,ze kazdy kontakt z czlowiekiem owocuje czyms pozytywnym dla psa.

Posted

[quote name='aagataa8']Ja tylko w kwestii przypomnienia: zadeklarowałam się na kwotę 15 zł/miesiąc. Czy ktoś mógłby mi wysłać jakieś dane do przelewów na PW?[/QUOTE]

Konto wysłane.

Bardzo dziękujemy!

Posted

Szila to już nie ten sam psiak co w punkcie
zrobiła ogromny postęp będąc w lecznicy
od samego poczatku pozwalała zajmowac sie maluszkami
pozwala dotykac się
non stop przebywa z ludzmi
często wychodzi na spacery z wolontariuszami
nie próbuje już uciekać
wie ze człowiek to juz nie tylko samo zło
jeszcze trochę i bedzie przylepą :)
głownie dlatego nie mozemy teraz zamknąc jej w kojcu gdzie kontakt z człowiekiem będzie sporadyczny