Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

8 – miesięczny labrador – suczka
Trafiła do nas w październiku 2010r.
Została przyprowadzony z weterynarii Koala, a wcześniej błąkała się po ulicach.
Bardzo wesoła i energiczna psina.

Miejski Zakład Zieleni w Lesznie
Mini Zoo i Schronisko - tel: 065 529 66 56

W tym samym miejscu przebywa jeszcze ten psiak:

Posted

Nie rozumiem o co chodzi. Wiadomo, że żal bo na łańcuchu, ale to jest schronisko, a nawet nie tylko Punkt Zatrzymań. Jest mało miejsca, a sytaucja w tej chwili niezbyt optymistyczna. Są boksy i dwa miejsca przy budzie na łańcuchu. Labek jest nowy i tam właśnie trafił. Gdyby to był owczarek to też, by było takie straszne? Krzywda im się nie dzieje, mają wodę, jedzenie, słomę w budzie. Psiaki są wesołe i zdrowe. Sunia (Lisa) ma ok. 8 miesięcy i jest już u nas od kilku tygodni, ale z tego co słyszałam jest na nią chętna, ale to się zobaczy. Lisa jest bardzo wesoła, jak to młody labek. Na Dniu Otwartym była przekochana, sama słodycz. Pies ma ok. 5 lat. Przyprowadziła go kobieta twierdząca, że gdzieś się błąkał. Jak się zwolni miejsce to labek trafi zapewne do boksu, ale nie ma co panikować. Można ogłaszać, ale postaram się jak wrócę porobić zdjęcia nowe. Jakby co można podawać kontakt do mnie: 668045313 lub mail: [email protected] . Psiaki są w Lesznie w woj. wielkopolskim.

Posted

co to za super schronisko gdzie zakuwaja psy lancuchem do bud.czy to jest dobry przyklad dla adoptujacych?Poza tym zbliza sie zima ,jak taki pies ,ktory nie grubej pokrywy wlosow moze zniesc morozy.Bosze jaki to tragiczny jest widok.

Posted

[quote name='Macia']Nie rozumiem o co chodzi. Wiadomo, że żal bo na łańcuchu, ale to jest schronisko, a nawet nie tylko Punkt Zatrzymań. Jest mało miejsca, a sytaucja w tej chwili niezbyt optymistyczna. Są boksy i dwa miejsca przy budzie na łańcuchu. Labek jest nowy i tam właśnie trafił. Gdyby to był owczarek to też, by było takie straszne? Krzywda im się nie dzieje, mają wodę, jedzenie, słomę w budzie. Psiaki są wesołe i zdrowe. Sunia (Lisa) ma ok. 8 miesięcy i jest już u nas od kilku tygodni, ale z tego co słyszałam jest na nią chętna, ale to się zobaczy. Lisa jest bardzo wesoła, jak to młody labek. Na Dniu Otwartym była przekochana, sama słodycz. Pies ma ok. 5 lat. Przyprowadziła go kobieta twierdząca, że gdzieś się błąkał. Jak się zwolni miejsce to labek trafi zapewne do boksu, ale nie ma co panikować. Można ogłaszać, ale postaram się jak wrócę porobić zdjęcia nowe. Jakby co można podawać kontakt do mnie: 668045313 lub mail: [email protected] . Psiaki są w Lesznie w woj. wielkopolskim.

własnie chodzi o ten łańcuch! i gdyby tam był owczarek czy jakikolwiek inny psiak też byłoby to straszne..

Posted

Jest to w schroniskach niestety bardzo częsty obraz i ja nic na to nie poradzę. Miejsca brak, a nowe schronisko miało być wybudowane do końca tego roku po to właśnie by uniknąć kolejnej zimy w tym miejscu. Niestety jak to bywa wszystko się opóźniło. Psiaki miały w zeszłym roku kubraczki, a akurat to czy jest na łańcuchu czy w kojcu nie zmienia wiele jeśli chodzi o mrozy, wierzcie mi. Jak ktoś chce pomóc, poogłaszać będzie miło. Jeśli nie to nie ma sensu komentować, bo to nic nie zmieni. Co do mrozów do na 99 % labka nie będzie za dwa tygodnie, takie psy są szybko adoptowane.

Posted

ja poogłaszam. rozumiem, że suni na razie nie ogłaszać skoro są widoki na domek? a ten drugi labek jaki jest? jaki ma charakter? jak do ludzi? jak do innych zwierząt? wiadomo coś jak do dzieci? mam trochę za mało informacji o nim żeby napisać jakiś fajny tekst :(

Posted

Z sunią najlepiej się wstrzymać do jutra, bo pewnie będzie już coś wiadomo. Co do chłopaka to postaram się czegoś dowiedzieć, bo niestety dopiero co trafił i nic o nim nie wiem. Jak się czegoś dowiem dam znać. Z góry baaardzo dziękuje za ogłoszenia.

Posted

czy te rasowopodobne psy beda przed adopcja wykastrowane?Poznaskie to oaza dla pseudohodowcow ,wiec wartoby jes uchronic przed tymi przestepcami i cwanikami co pieknie mowia i obiecuja.

Posted

Niestety oba labki nadal są w schronisku. Za to Bono (chłopak) robi rozróbę, bo się nudzi więc codziennie ma zapewniony spacer i zabawę. Więc ma chłopak niezłe warunki :diabloti:.

Posted

xxxx52 napisał(a):
co to za super schronisko gdzie zakuwaja psy lancuchem do bud.czy to jest dobry przyklad dla adoptujacych?Poza tym zbliza sie zima ,jak taki pies ,ktory nie grubej pokrywy wlosow moze zniesc morozy.Bosze jaki to tragiczny jest widok.

Powstrzymajcie się może od krytykowania schroniska, bo wolontariusze, którzy zajmuja się szukaniem domów psom nie mają wpływu na stan schroniska. Buduje się w Lesznie nowe schronisko, ale będzie w przyszłym roku, prawdopodobnie przez biurokrację. To nie jest wina wolontariuszy że Bono jest na łańcuchu.

• 2 weeks later...
Posted

Fotki mi się nie otwierają :(
Ale fakt , psy na łańcuchach być nie powinny ,ale schrony przecież nie mają już miejsc i co , mają luzem puszczać ? Przecież te psy by się pozagryzały....