mru Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Sawa, no kurcze blade :( aaaah boję się, ze ona nie ma więcej czasu jak do soboty... Quote
mru Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 pani, która pomaga nam ogłaszać Lenkę i maluchy zrobiła allegro Sawie :) super, dziękujemy! :multi: http://allegro.pl/przecudna-przyjacielska-sunia-adopcje-warszawa-i1315490140.html Quote
Aneta220978 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 mru napisał(a):Sawa, no kurcze blade :( aaaah boję się, ze ona nie ma więcej czasu jak do soboty... Kurcze do soboty mało czasu:-( Mam nadzieję,ze ktoś się odezwie z ogłoszeń lub allegro... Quote
golf Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 poki co jest cisza.aktywowalm jej ogloszenia. Quote
sylwusia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 czy ktos moze napisac cos wiecej na temat Sawusi?tzn czy ktos ja dobrze zna i wie cos dokladniej o jej dotychczasowym zapewne bardzo smutnym zyciu...:(czy ona zyla w mieszkaniu?czy umialaby zaakceptowac 4-letnie dziecko i mala sunie?czy jest zdrowa czy wymaga leczenia?(pytam o to bo jesli w domu sa inne zwierzaki to wazne zeby sie nie zarazily np jakas dermatologiczna choroba) sadzac po filmikach jest cudowna i widac ze baardzo kochana,co ma sie z nia stac jesli nie znajdzie na dniach domu?bo nie bardzo rozumiem...? Quote
beka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Sylwusia, Sawa trafiła do przytuliska jako pies bezdomny. moze i miała dom, nie wygladała na bardzo zabiedzoną, moze sie zgubiła. Nie wiadomo. Ona akceptuje wszystko, i wszystkich to wspaniały ufny i miły pies. Czy zdrowa? Na oko zadnych chorób, zmian skórnych nie widac. W przytulisku miała operację stawu bo kulała i wszysko teraz ok. Quote
sylwusia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 cala noc prawie wogole przez nia nie spalam,ja mysle ze ona jest pieknym psem,przeciez zeby byc ladna wcale nie musi by rasowa...napisaliscie ze ma miejsce do soboty tzn?do wczoraj? a co dalej?gdzie ja wywioza,co maja w planach?ja przeczytalam to troche pozno ale na tych filmach i fotkach zauroczyla mnie ta bidula i teraz mam dylemat...chcemy z mezem adoptowac jakas bide,wiadomo jaka jest rzeczywistosc w schronach wogole zima...:(mieszkam w niemczech ale chcialam psaz polski bo one maja duzo gorsza sytuacje jak tutaj ale moj maz dojrzal w poniedzialek gluchego bidaka tu w naszym schronisku i w piatek bylismy go odwiedzic a dzis mamy zabrac na spacer i zobaczyc czy zaakceptuje nasze zoo+dziecko bo jest troche dziki,nie wiedza co przeszedl bo go znalezli i jest tam niewiele ponad miesiac ale ma nerwowe objawy obgryzania lap,strasznie nam go szkoda.mimo to mysle ze Sawa ma mniej ciekawa sytuacje w polsce:(czekam na meza az wroci z pracy to porozmawiam z nim...chcialabym pomoc tym wszystkim biedakom ale to sie nie da niestety jest ich tyle ze niewiadomo kogo zabrac:( to ten ciapek o ktorym myslimyhttp://www.tierheim-luebeck.de/start_.asp?Zeit=10:31:11&BesucherID=-63210386.napisz prosze co ma sie z nia stac ,gdzie obecnie jest? Quote
mru Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Sawa jest strasznie kochana, ona wszystko zaakceptuje, na koty możemy sprawdzić u znajomych (mają 5) ona każdego psa czy sukę akceptuje, nie jest konfliktowa. Ludzi wszystkich kocha jak tylko zobaczy, nawet obcych. Ma jakieś 3 lata, z nogą jest coraz lepiej, była rehabilitowana i teraz już jej wystarczy dobrze dawkowany ruch. usunięto jej głowę kości udowej. tak jak widać na filmie - porusza się normalnie. pytaliśmy o ew. problemy na starość - może ich wcale nie być! aha, Sawa jest czysta, wychodzi na spacery i załatwia się na zewnątrz! wcale nie jest też duża, jest dość niska - taka ponad kolano, budowę ma trochę rottweilerowatą :) taką krępą (co jak mówi wet jest korzystne dla tej jej nogi) jest tak kochana, szkoda mi jej. rozsyłałam link z info o niej po ludziach i NIKT się nie odzywa :( u nas takich psów jest masa :( wszyscy je lubią, podobają się wszystkim... ale każdy już ma albo coś :( Quote
mru Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 teraz grozi jej wieczna samotność :/ Quote
Aneta220978 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mru napisał(a):teraz grozi jej wieczna samotność :/ Oby nie:-( Bo ona wcale nie jest zwyczajna:-) Jest wyjątkowa, piękna, madra i trzymam bardzo mocno kciuki, zeby ktoś to dostrzegł:-).. Ten jeden jedyny człowiek, który podaruje jej dom do końca życia:-) Quote
sylwusia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 witajcie,dzisiaj mam trudny dzien:(tak jak pisalam mielismy dzis spotkanie ze Spikem ze schronu,to bylo juz wczesniej umowione no i pies podjal decyzje za nas.Rozmawialam wczesniej z mezem o Sawie,pokazalam mu ja i stwierdzilismy ze jesli Spike nie zaakceptuje naszej rodziny to skontaktuje sie w sprawie Sawy.Opikunowie Spika powiedzieli nam o nim ze ma chyba jakies zaburzenia psychiczne,ze jest chaotyczny i gluchy i nie znaja jego przeszlosci,pomimo tego postanowilismy sprobowac,bo uznalismy ze w tej sytuacji bidok nie ma szans na adopcje i jestem w szoku ze ludzie u ktorych pies przebywa prawie dwa miesiace nic o nim nie wiedza,to naprawde dziwne.Mielismy go 3 godziny,przez pierwcze okolo 30 minut byl nerwowy i dziki a potem stopniowo uspakajal sie.Wyobrazcie sobie ze pies ma doskonaly sluch,jest strasznie inteligentny i nie chcial juz wyjsc od nas z domu,lezal przyklejony do meza i lizal go niemilosiernie...jutro ma wizyte u weta i nie moge go oddac bo ppeknie mi serce:((( (moj avatar to fotka Spika) JEST MI NAPRAWDE OGROMNIE PRZYKRO BO MYSLE CALY CZAS O BIEDNEJ SAWUNI,NAPRAWDE MNIE URZEKLA KOCHANA I GDYBY NIE SPIKE TO NIE WACHALABYM SIE ANI CHWILI:( rozmawialam z kuzynka z polski maja dom i zadnych zwierzat ale nie chca jej:(,nie rozumiem takich ludzi:(((my mieszkamy w naprawde malutkim szeregowcu i mamy dwa psy,wille ze swinkami(wszystkie ze schronu)i ogromne akwarium z rybami a drugie z dwoma zolwiami(porzucone nad stawem)+4 letnie baaardzo absorbujace dziecko i miescimy sie i zyjemy a inni maja ogromne domy ale niestety ani krzty serca...wyc sie chce takie to straszne.Naprawde strasznie mi przykro,przysiegam ze mialam dobre intencje,mimo wszystko chcialabym wiedziec dakad ona trafi,bede myslec dalej co robic moze cos madrego wymysle,napewno wrzuce na nk apel o malej i bede pytac znajomych.Znacie fundacje Emir? Quote
sylwusia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 ja tez uwazam ze jest NIEZWYKLA ma cos w sobie jest milusia i widac taka ufna ze az sie serce kraje:(przeciez ogladajac ten filmik nie mozna byc obojetnym:( Quote
mru Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 sylwusia, nie szkodzi! ważne, że kolejny zwierzak będzie u Was bezpieczny i szczęśliwy :) fundację Emir znamy, tylko co z tego? żadna fundacja nie jest w stanie - fizycznie i finansowo - uratować wszystkich psów :( utrzymanie psa to kupa kasy miesięcznie :( sam hotel 350-400 zł, do tego karma kilkadziesiąt zł... i ew leki (nie wiem jak to biodro Sawy, ona jest teraz na trocoxilu a to 100 zł. miesięcznie)... wyciągnęliśmy Sawę do hotelu, czyli na łańcuch nie trafi tylko ile można ciągnąć płacenie ponad 500 zł miesięcznie :( na zaś nie mamy pieniędzy, musimy zbierać a ludzie mają słomiany zapał i Sawa za miesiąc może nie mieć w ogóle kasy a hotel za darmo psa trzymać nie będzie to jasne... dlatego nie ma wyjścia, muszę żebrać :( i szukamy domu NA GWAŁT :(:(:( jeśli ktoś chce nas wspomóc pieniężnie: 22 1370 1109 0000 1706 4838 7304 Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa z dopiskiem: Sawa Sawę można adoptować wirtualnie! nawet częściowo! Quote
sylwusia Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 ja nie odchodze od laptopa,mam teraz wyrzuty sumienia,sprobuje choc troche pomoc finansowo i szukam tutaj organizacji ktora zajelaby sie adopcja Sawy tutaj w niemchech,moze cos mi sie uda zrobic:(ciagle patrze na jej fotki...:(ale wazne ze poki co jest jeszcze bezpieczna i jest jeszcze troche czasu Quote
mru Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 ona teraz jest pod naszą opieką, nic jej nie będzie. domu szukamy dalej, nie ma co się łamać... ogłoszenia ogłoszenia i jeszcze raz - ogłoszenia! Quote
golf Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 sylwusia napisał(a):ja nie odchodze od laptopa,mam teraz wyrzuty sumienia,sprobuje choc troche pomoc finansowo i szukam tutaj organizacji ktora zajelaby sie adopcja Sawy tutaj w niemchech,moze cos mi sie uda zrobic:(ciagle patrze na jej fotki...:(ale wazne ze poki co jest jeszcze bezpieczna i jest jeszcze troche czasu kazda pomoc sie liczy!!Moze wlasnie ktos u Ciebie moglby pomoc Sawie.Szybko sie nauczy jezyka :) Sawa jest bezpieczna, ale przez to kolejnemu psiakowu mru nie bedzie mogla pomoc, bo nie bedzie kasy i miejsca.a Sawusia moze natychmiast isc do nowego domu, i blyskawicznie sie tam zaaklimatyzuje! Quote
sylwusia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Caly czas probuje skontaktowac sie z pania ktora szuka domow tutaj dla biedakow ze schronu w swinoujsciu,musze zapytac jak to jest organizowane i czy moze dac ogloszenie Sawy na swojej stronie.Jak narazie nikt tam nie odbiera ale bede caly czas probowac i dam pozniej znac co mi powiedziala.PS. nasz schronowy bidok czuje sie juz u nas jakby mieszkal tu od zawsze,jest taki cudny ze nie rozumiem jak ktos mogl wyrzucic takie kochane zwierze...bestie:((( Quote
golf Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 sylwusia napisał(a):Caly czas probuje skontaktowac sie z pania ktora szuka domow tutaj dla biedakow ze schronu w swinoujsciu,musze zapytac jak to jest organizowane i czy moze dac ogloszenie Sawy na swojej stronie.Jak narazie nikt tam nie odbiera ale bede caly czas probowac i dam pozniej znac co mi powiedziala.PS. nasz schronowy bidok czuje sie juz u nas jakby mieszkal tu od zawsze,jest taki cudny ze nie rozumiem jak ktos mogl wyrzucic takie kochane zwierze...bestie:((( to probuj w taki razie, i dziek za wsparcie!! ucałuj od Ciotki golf swego nowego podopiecznego :) Quote
Aneta220978 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Piekna a jaka radosna....Domku gdzie jesteś niech Sawa nie czeka za długo:-( Quote
mru Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 o boze, jaka wesoła... no czyż nie jest super? matko boska, nikt nie pyta - N I K T :(:(:( Quote
Recommended Posts