Jump to content
Dogomania

Odwodniony i niedozywiony szczeniak boksera przegral z parwo [*]

Recommended Posts

Posted

[CENTER][COLOR=Red][B][SIZE=2]09.11.2010 ok 12 Rocky przegral z parwo
[*][/SIZE][/B][/COLOR]
[/CENTER]
[B][SIZE=2][COLOR=#000000]
Cytuje ze strony TOZ o.Gorzow

Bokser jest w schronisku, został znaleziony. Był bardzo zarobaczony i na brzuszku ma zmiany skórne (czerwone plamki). Jest w trakcie leczenia i rokowania sa dobre ale my obawiamy sie, ze w warunkach schroniskowych jego powrót do zdrowia przedluzy sie. Dlatego apelujemy do Państwa o dom tymczasowy lub o adopcję. A jest on zywotnym psiakiem, skorym do zabawy :).

[B][IMG]http://www.toz.gorzow.com.pl/img/news_sml/sml_20101105112040.jpg[/IMG]

Dziewczyny z Gorzowa juz znaja temat, dzisiaj postaraja sie dowiedziec wiecej i porobic zdjecia. tatankas zaoferowalam maluchowi DT, teraz tylko pozostaja kwestie organizacyjne, takie jak transport i zgoda schroniska na adopcje malucha (podobno jeszcze jest na kwarantannie)

06.11.2010
[/B][/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial]Udalo sie zabrac szczeniaka do kliniki (pomogl TOZ o.Gorzow). Maluch dostal kroplowki i czeka w klinice na jutrzejszy dzien, kiedy to przyjedzie po niego tatankas i zabierze do siebie na DT

[B]07.11.2010[/B]
Maluch juz w Szczecinie. Jest bardzo mlody (ok. 6tyg) i strasznie odwodniony oraz niedozywiony (wczoraj odmawial jedzenia nawet ze strzykawki). Jutro planujemy pobrac mu krew i zeskrobiny, bo cale cialko ma pokryte strupkami. Obserwujemy go tez pod katem parwowirozy :(

Maluch dostal na imie Rocky Balboa :)

EDIT: niestety test na parwowiroze wyszedl dodatni, najblizsze dni pokaza czy Rocki przezyje

[B]08.11.2010[/B]
Dzieki prezes TOZ Police, [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial]Pani Joannie Badur, [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial]udało się znalezc surowice dla Rockiego. Forumowa LAZY podarowala malemu surowice w prezencie :loveu:Dodatkowo szczyl dostal dzisiaj kroplowki i co jakis czas jest pojony woda z siemienem lnianym. Narazie przestal wymiotowac i uspokoilo sie rozwolnienie. Krwi w kale nie ma, co jest bardzo dobrym znakiem.

[B][COLOR=Red]- 8,70[/COLOR][/B] - strzykawki i siemie lniane
[COLOR=Red][B]- 20zł[/B][/COLOR] - podanie surowicy i kroplowka
[B]----------------------------------------
Razem:[COLOR=Red] -193,50zł[/COLOR][/B]

[COLOR=SeaGreen][B][COLOR=DarkOrchid]Wpłaty:[/COLOR]
[COLOR=Black]200zł[/COLOR][/B][COLOR=Black] - tatankas (07.11.2010)[/COLOR][/COLOR] [B]
50zł[/B] - koelka (08.11.2010)
[B]surowica na parwo[/B] - LAZY (08.11.20101)
[B]30zł[/B] - [/FONT][/COLOR][/SIZE]Emila S. z forum BFT (08.11.2010)
[B]50zł[/B] - Piotr z forum BFT (09.11.2010)
[B]200zł[/B] - dosia z forum BF (09.11.2010)
[B]100zł[/B] - Ella_777 z forum BFT (09.11.2010)
[SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial] ----------------------------------------
[B]Razem: [COLOR=SeaGreen]630zł[/COLOR][/B]

[SIZE=3][B]Stan konta:[COLOR=Lime] +436,50zł[/COLOR][/B][/SIZE]
[/FONT][/COLOR][/SIZE]

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tatankas Kochana :loveu::loveu::loveu::loveu: zgodziła się wziąć do na DT, chociaż światełko w tunelu. Dzieciak będzie bezpieczny.
Martuś kiedy go zabieracie?

Posted

[quote name='Kapsel']Tatankas Kochana :loveu::loveu::loveu::loveu: zgodziła się wziąć do na DT, chociaż światełko w tunelu. Dzieciak będzie bezpieczny.
Martuś kiedy go zabieracie?[/QUOTE]
Czekam na informacje od dziewczyny, ktora wlasnie powinna byc w schronisku. Przez telefon niestety nic nie udalo sie zalatwic, bo nie bylo administratora :( Podobno mozna go zabierac w poniedzialek ale mam sprzeczne informacje (oficjalnie to dopiero polowa kwarantanny bedzie)...

Posted

Martwi mnie tylko, ze niedawno szczeniaki w tym schronisku chorowaly na parwo :( Niby zdezynfekowali wszystko ale wiadomo jak to jest z tym wirusem :(

tatankas czy Twoja sunia jest zaszczepiona na parwowiroze? Pewnie tak ale wole sie upewnic ;)

Posted

[quote name='Kapsel']Martuś, w tamtym schronie jest Pani Grażynka, która zawsze zgłasza do Fundacji boksery z tego schronu. Nie mam do niej telefonu, ale G. na pewno ma[/QUOTE]
Kapselku a moglaby sie odezwac do G.? Ja mam znow pustki na telefonie, wysylam tylko smsy ze strony :( (wygadamam 60zl w tydzien... za duzo spraw psich do zalatwiania mialam ostatnio :()

Posted

Zaraz zadzwonię, Martuś przepraszam ale muszę [url]http://www.dogomania.pl/threads/195959-Kolejna-bokserowa-bida-znaleziona-na-cmentarzu....DT-lub-DS-potrzebny-na-CITO-[/url]!!!!

Posted

Ma wszystkie obowiązkowe szczepienia moja,sprawdziłam,miała 3 szczepienia "bombki",dwa razy zaznaczono,że szczepiona również na parwo,trzecie nie zaznaczone,ale pewnie też,więc powinno być ok.

No i co dziewczyny,można szczyla zabrać w niedzielę?Jak coś to podjadę, i tak będę w okolicy(Myślibórz) u babci.

Posted

[quote name='tatankas']Ma wszystkie obowiązkowe szczepienia moja,sprawdziłam,miała 3 szczepienia "bombki",dwa razy zaznaczono,że szczepiona również na parwo,trzecie nie zaznaczone,ale pewnie też,więc powinno być ok.

No i co dziewczyny,można szczyla zabrać w niedzielę?Jak coś to podjadę, i tak będę w okolicy(Myślibórz) u babci.[/QUOTE]
NO to super :) Co do dobioru szczyla, wlasnie probujemy cos ustalic... Kapselek dzwoni po ludziach, ktorzy moga pomoc... Alinko dziekuje :*

Posted

Z malym jest dzisiaj zle. Jest bardzo wychudzony i odmawia jedzenia. Dzisiaj zostal nakarmiony troche za pomoca strzykawki ale srednio jadl :( Boje sie, ze musimy sie spieszyc i to bardzo :(

Dziewczyny jutro jada do schronu ok 13 i sprobuja adoptowac malucha ale nie wiedomo czy im go wydadza... zeby tylko dal rade i zeby to nie bylo parwo :(

Posted

[quote name='ageralion']Z malym jest dzisiaj zle. Jest bardzo wychudzony i odmawia jedzenia. Dzisiaj zostal nakarmiony troche za pomoca strzykawki ale srednio jadl :( Boje sie, ze musimy sie spieszyc i to bardzo :(

Dziewczyny jutro jada do schronu ok 13 i sprobuja adoptowac malucha ale nie wiedomo czy im go wydadza... zeby tylko dal rade i zeby to nie bylo parwo :([/QUOTE]

Jakby co,to moge pojechać do Gorzowa-daj tylko namiar na schron:)

Posted

[quote name='tatankas']No ja właśnie jutro jadę,ale teraz nie wiem,czy mam go odebrać,czy nie.Wszystko się kiełbasi.[/QUOTE]

To musimy jakoś sie dogadać:)jakby był jakiś problem,to chętnie podjade po maluszka:)

Posted

Wlasnie rozmawlam z kajusza i maly pojechal do kliniki. Zabrala go dziewczyna z TOZ Gorzow. Jak tylko bedzie postawiona diagnoza, dam Wam znac. Jutro bedzie go mozna zabraz z kliniki, chybe ze nie pozwoli na to stan zdrowia szczyla...

Dostalam fotki malucha i krotkie info
[QUOTE]Jego trzeba zabrac koniecznie, on jest taki chudy, pracownik schroniska mowi, ze z dnia na dzien z nim gorzej, ze jeszcze wczoraj biegal, a dzis chwial sie na podkurczonych nozkach. Nic nie je, dzis probowalam go karmic na sile, wszystko wypluwa.[/QUOTE]

Posted

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEYI4dzuI/AAAAAAAAFko/7ZI5IQi5UaE/3.jpg[/IMG]

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEZrN2LDI/AAAAAAAAFkw/UtRVhG1dLEQ/2.jpg[/IMG]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEbKR9luI/AAAAAAAAFk0/ppjyxCF2rWE/4.jpg[/IMG]
[IMG]http://lh4.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEcP_-PlI/AAAAAAAAFk4/QXWmxJ9rCLA/1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='tatankas']No ja właśnie jutro jadę,ale teraz nie wiem,czy mam go odebrać,czy nie.Wszystko się kiełbasi.[/QUOTE]

Jednak nie moge po małego jechac:( bo moja Niunia nie ma szczepienia-sorki za kłopot;)