ageralion Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [CENTER][COLOR=Red][B][SIZE=2]09.11.2010 ok 12 Rocky przegral z parwo [*][/SIZE][/B][/COLOR] [/CENTER] [B][SIZE=2][COLOR=#000000] Cytuje ze strony TOZ o.Gorzow Bokser jest w schronisku, został znaleziony. Był bardzo zarobaczony i na brzuszku ma zmiany skórne (czerwone plamki). Jest w trakcie leczenia i rokowania sa dobre ale my obawiamy sie, ze w warunkach schroniskowych jego powrót do zdrowia przedluzy sie. Dlatego apelujemy do Państwa o dom tymczasowy lub o adopcję. A jest on zywotnym psiakiem, skorym do zabawy :). [B][IMG]http://www.toz.gorzow.com.pl/img/news_sml/sml_20101105112040.jpg[/IMG] Dziewczyny z Gorzowa juz znaja temat, dzisiaj postaraja sie dowiedziec wiecej i porobic zdjecia. tatankas zaoferowalam maluchowi DT, teraz tylko pozostaja kwestie organizacyjne, takie jak transport i zgoda schroniska na adopcje malucha (podobno jeszcze jest na kwarantannie) 06.11.2010 [/B][/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial]Udalo sie zabrac szczeniaka do kliniki (pomogl TOZ o.Gorzow). Maluch dostal kroplowki i czeka w klinice na jutrzejszy dzien, kiedy to przyjedzie po niego tatankas i zabierze do siebie na DT [B]07.11.2010[/B] Maluch juz w Szczecinie. Jest bardzo mlody (ok. 6tyg) i strasznie odwodniony oraz niedozywiony (wczoraj odmawial jedzenia nawet ze strzykawki). Jutro planujemy pobrac mu krew i zeskrobiny, bo cale cialko ma pokryte strupkami. Obserwujemy go tez pod katem parwowirozy :( Maluch dostal na imie Rocky Balboa :) EDIT: niestety test na parwowiroze wyszedl dodatni, najblizsze dni pokaza czy Rocki przezyje [B]08.11.2010[/B] Dzieki prezes TOZ Police, [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial]Pani Joannie Badur, [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial]udało się znalezc surowice dla Rockiego. Forumowa LAZY podarowala malemu surowice w prezencie :loveu:Dodatkowo szczyl dostal dzisiaj kroplowki i co jakis czas jest pojony woda z siemienem lnianym. Narazie przestal wymiotowac i uspokoilo sie rozwolnienie. Krwi w kale nie ma, co jest bardzo dobrym znakiem. __________________________________________________________________ [COLOR=Red][COLOR=Blue][B]Wydatki:[/B][/COLOR] [B]- 135zł[/B][/COLOR] - wizyta u weterynarza, test na parwowiroze, kroplowka (07.11.2010) [COLOR=Red][B]- 30zł[/B] [/COLOR]- kroplowka (08.11.2010) [B][COLOR=Red]- 8,70[/COLOR][/B] - strzykawki i siemie lniane [COLOR=Red][B]- 20zł[/B][/COLOR] - podanie surowicy i kroplowka [B]---------------------------------------- Razem:[COLOR=Red] -193,50zł[/COLOR][/B] [COLOR=SeaGreen][B][COLOR=DarkOrchid]Wpłaty:[/COLOR] [COLOR=Black]200zł[/COLOR][/B][COLOR=Black] - tatankas (07.11.2010)[/COLOR][/COLOR] [B] 50zł[/B] - koelka (08.11.2010) [B]surowica na parwo[/B] - LAZY (08.11.20101) [B]30zł[/B] - [/FONT][/COLOR][/SIZE]Emila S. z forum BFT (08.11.2010) [B]50zł[/B] - Piotr z forum BFT (09.11.2010) [B]200zł[/B] - dosia z forum BF (09.11.2010) [B]100zł[/B] - Ella_777 z forum BFT (09.11.2010) [SIZE=2][COLOR=#000000][FONT=Arial] ---------------------------------------- [B]Razem: [COLOR=SeaGreen]630zł[/COLOR][/B] [SIZE=3][B]Stan konta:[COLOR=Lime] +436,50zł[/COLOR][/B][/SIZE] [/FONT][/COLOR][/SIZE] Quote
Kapsel Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Martuś Kochana, zapisuję ale sił już nie mam :shake: Quote
andegawenka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Kapsel']Martuś Kochana, zapisuję ale sił już nie mam :shake:[/QUOTE] .....xxxxx, ja też Kapselku, a jak widzę malucha to normalnie odbija mi:shake: Quote
otita Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 To cudo jest! Nie powinien mieć żadnych kłopotów z adopcją. Tylko trzeba dobry domek wybrać! Quote
Kapsel Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Tatankas Kochana :loveu::loveu::loveu::loveu: zgodziła się wziąć do na DT, chociaż światełko w tunelu. Dzieciak będzie bezpieczny. Martuś kiedy go zabieracie? Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='Kapsel']Tatankas Kochana :loveu::loveu::loveu::loveu: zgodziła się wziąć do na DT, chociaż światełko w tunelu. Dzieciak będzie bezpieczny. Martuś kiedy go zabieracie?[/QUOTE] Czekam na informacje od dziewczyny, ktora wlasnie powinna byc w schronisku. Przez telefon niestety nic nie udalo sie zalatwic, bo nie bylo administratora :( Podobno mozna go zabierac w poniedzialek ale mam sprzeczne informacje (oficjalnie to dopiero polowa kwarantanny bedzie)... Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Martwi mnie tylko, ze niedawno szczeniaki w tym schronisku chorowaly na parwo :( Niby zdezynfekowali wszystko ale wiadomo jak to jest z tym wirusem :( tatankas czy Twoja sunia jest zaszczepiona na parwowiroze? Pewnie tak ale wole sie upewnic ;) Quote
Kapsel Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Martuś, w tamtym schronie jest Pani Grażynka, która zawsze zgłasza do Fundacji boksery z tego schronu. Nie mam do niej telefonu, ale G. na pewno ma Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='Kapsel']Martuś, w tamtym schronie jest Pani Grażynka, która zawsze zgłasza do Fundacji boksery z tego schronu. Nie mam do niej telefonu, ale G. na pewno ma[/QUOTE] Kapselku a moglaby sie odezwac do G.? Ja mam znow pustki na telefonie, wysylam tylko smsy ze strony :( (wygadamam 60zl w tydzien... za duzo spraw psich do zalatwiania mialam ostatnio :() Quote
Kapsel Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Zaraz zadzwonię, Martuś przepraszam ale muszę [url]http://www.dogomania.pl/threads/195959-Kolejna-bokserowa-bida-znaleziona-na-cmentarzu....DT-lub-DS-potrzebny-na-CITO-[/url]!!!! Quote
tatankas Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Ma wszystkie obowiązkowe szczepienia moja,sprawdziłam,miała 3 szczepienia "bombki",dwa razy zaznaczono,że szczepiona również na parwo,trzecie nie zaznaczone,ale pewnie też,więc powinno być ok. No i co dziewczyny,można szczyla zabrać w niedzielę?Jak coś to podjadę, i tak będę w okolicy(Myślibórz) u babci. Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='tatankas']Ma wszystkie obowiązkowe szczepienia moja,sprawdziłam,miała 3 szczepienia "bombki",dwa razy zaznaczono,że szczepiona również na parwo,trzecie nie zaznaczone,ale pewnie też,więc powinno być ok. No i co dziewczyny,można szczyla zabrać w niedzielę?Jak coś to podjadę, i tak będę w okolicy(Myślibórz) u babci.[/QUOTE] NO to super :) Co do dobioru szczyla, wlasnie probujemy cos ustalic... Kapselek dzwoni po ludziach, ktorzy moga pomoc... Alinko dziekuje :* Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Z malym jest dzisiaj zle. Jest bardzo wychudzony i odmawia jedzenia. Dzisiaj zostal nakarmiony troche za pomoca strzykawki ale srednio jadl :( Boje sie, ze musimy sie spieszyc i to bardzo :( Dziewczyny jutro jada do schronu ok 13 i sprobuja adoptowac malucha ale nie wiedomo czy im go wydadza... zeby tylko dal rade i zeby to nie bylo parwo :( Quote
mamaAZANKI Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='ageralion']Z malym jest dzisiaj zle. Jest bardzo wychudzony i odmawia jedzenia. Dzisiaj zostal nakarmiony troche za pomoca strzykawki ale srednio jadl :( Boje sie, ze musimy sie spieszyc i to bardzo :( Dziewczyny jutro jada do schronu ok 13 i sprobuja adoptowac malucha ale nie wiedomo czy im go wydadza... zeby tylko dal rade i zeby to nie bylo parwo :([/QUOTE] Jakby co,to moge pojechać do Gorzowa-daj tylko namiar na schron:) Quote
tatankas Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 No ja właśnie jutro jadę,ale teraz nie wiem,czy mam go odebrać,czy nie.Wszystko się kiełbasi. Quote
mamaAZANKI Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='tatankas']No ja właśnie jutro jadę,ale teraz nie wiem,czy mam go odebrać,czy nie.Wszystko się kiełbasi.[/QUOTE] To musimy jakoś sie dogadać:)jakby był jakiś problem,to chętnie podjade po maluszka:) Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Wlasnie rozmawlam z kajusza i maly pojechal do kliniki. Zabrala go dziewczyna z TOZ Gorzow. Jak tylko bedzie postawiona diagnoza, dam Wam znac. Jutro bedzie go mozna zabraz z kliniki, chybe ze nie pozwoli na to stan zdrowia szczyla... Dostalam fotki malucha i krotkie info [QUOTE]Jego trzeba zabrac koniecznie, on jest taki chudy, pracownik schroniska mowi, ze z dnia na dzien z nim gorzej, ze jeszcze wczoraj biegal, a dzis chwial sie na podkurczonych nozkach. Nic nie je, dzis probowalam go karmic na sile, wszystko wypluwa.[/QUOTE] Quote
koelka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Maluch jedzie właśnie do kliniki i czekamy na dalsze wieści. Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEYI4dzuI/AAAAAAAAFko/7ZI5IQi5UaE/3.jpg[/IMG] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEZrN2LDI/AAAAAAAAFkw/UtRVhG1dLEQ/2.jpg[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEbKR9luI/AAAAAAAAFk0/ppjyxCF2rWE/4.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TNWEcP_-PlI/AAAAAAAAFk4/QXWmxJ9rCLA/1.jpg[/IMG] Quote
ageralion Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='koelka']Maluch jedzie właśnie do kliniki i czekamy na dalsze wieści.[/QUOTE] koelka dziekuje za dzisiejsza pomoc i proby nakarmienia maluszka :kiss_2: Quote
koelka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Próby karmienia były bezskuteczne, wszystko wypluwał, taki bidulek:( To czekamy na diagnozę. Oby nie była zła... Quote
mamaAZANKI Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='tatankas']No ja właśnie jutro jadę,ale teraz nie wiem,czy mam go odebrać,czy nie.Wszystko się kiełbasi.[/QUOTE] Jednak nie moge po małego jechac:( bo moja Niunia nie ma szczepienia-sorki za kłopot;) Quote
Recommended Posts