Agnieszka PPP Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 A z takim boksem to bym sie chciała przespacerowac:loveu: Quote
Medorowa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 o losie, ale cudeńko:loveu: :loveu: Co nie oznacza, że ładniejszy od Dikusiowatego stwora:razz: A Paganini jest jeszcze wystawiany??:cool3: Quote
Jagoda1 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 madzia i medor napisał(a):o losie, ale cudeńko:loveu: :loveu: A widziałas brzydkiego boksia:mad: ? Quote
Alicja Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='AgusiaTerierka']A widziałas brzydkiego boksia:mad: ?:multi::multi::multi:o własnie słuszne spostrzeżenie Quote
Paula Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Czesc ciotko klotko :eviltong: Ile tu nagadane od wczoraj :roll: :loveu: Oddaj mamusi pileczke, no oddaj ;) Quote
PIKA Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Vectra napisał(a):Tak znam czystą rase psów :cool3: wypchany , pluszowy stojący na szefie- nie je nie szczeka nie brudzi , nie marudzi , nie gryzie mebli nie trzeba wychodzić na dwór -IDEAŁ :evil_lol: :evil_lol: Mozę i on nie brudzi, ale świetnie zbiera kurz na sobie :evil_lol: Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ja też wczoraj sprzątalam .....była zmiana pościeli , mycie podłóg, odkurzanie .....po to by po południu posiedzieć na dogo;) Ja też już mam wszystko posprzątane:multi: , najgorsze jednak jest to że jutro już będzie tak samo:placz: tak jakbym nic wogóle nie robiła:p [quote name='DORRAG']Cześć Bonitko:p Diki chowa piłkę w Fafulcach:evil_lol: Tak, Diki uwielbia chowanie piłki w faflach:evil_lol: [quote name='evaxon']boxer z Cietymi ucholami nabiera charakteru... swietnie wygladaja ciete ...z ucholami takie ciapciowate psy z nich:evil_lol: konkurencja swietna:loveu: Niezła co:cool3: :placz: , ale taka zapowiada się na cały sezon:p Niecięte to takie ciapki są zero powagi:evil_lol: [quote name='Kate I Luka']Znalazłam Sharana niestety, tylko takiego małego niestety- Salvadora nie umiem znaleźć. Oj Mamcia... Nostrumowe potomki mnie martwią w stawce :shake: Będę bardzo, bardzo trzymać kciuki, ale faktycznie 3 kopiowane mogą namieszać :mad: Zdjęcia Sharana nie widzę:shake: , ale widziałam jego fotki wiele razy. Salvadora też kiedyś na fotkach widziałam, ładny pies podobny do taty :D , słabo mu uchole stoją, a przynajmniej kiedyś stały, ale zaklajstrowane:evil_lol: uszy to wada nie jest:evil_lol: . Będzie ciężko córciu, oj będzie, a na dodatek to pierwsza wystawa w sezonie i Diki będzie bardzo dziki i nerwowy:p . Szczerze powiem nie liczę na nic, a nie, liczę na to że Was zobaczę:multi: :multi: :multi: Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='AgusiaTerierka']Ja nawet nie wiedziałam, że hodowla bokserów jest taka trudna. Interesuję się tym od jakiegoś czasu i aż trudno uwierzyć, ile jest "oszukańczych ciąż", ile rodzi sie martwych miotów, ile suczek nie może donosić ciąży. Do tego wnętry, niedopigmentowane powieki... :shake: Boksie to jedna z trudniejszych ras w hodowli:shake: , naprawdę, sama się o tym przekonałam:cool3:. Bardzo ciężkie porody, częste cesarki:shake: , rozszczepy:shake: to najgorsze rzeczy. akurat niedopigmentowane powieki dla mnie wadą nie są, bardzo wiele boksiów je ma i to tych najlepszych( w Polsce i za granicą):cool3: , tylko większość ma je poprostu zatatuowane i niewidoczne:p [quote name='Agnieszka PPP']Witam:multi: nadrabiam zaległosci...u Ciebie jak zawsze śliczne fotki...normalnie mam bokserowiroze:evil_lol: :evil_lol: Witamy Agnieszka:multi: Dziękujemy:loveu: [quote name='Agnieszka PPP']A z takim boksem to bym sie chciała przespacerowac:loveu: Ni ma to jak pociachane :D [quote name='madzia i medor']o losie, ale cudeńko:loveu: :loveu: Co nie oznacza, że ładniejszy od Dikusiowatego stwora:razz: A Paganini jest jeszcze wystawiany??:cool3: Paganini już mniej jest wystawiany:cool3: , ale ma już pięknego następce:loveu: zakoffałam się w nim jeszcze jak był u hodowczyni:loveu: To jest JEFFERSEN syn AGO del colle dell'Infinito:loveu: :loveu: :loveu: Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='AgusiaTerierka']Ja nawet nie wiedziałam, że hodowla bokserów jest taka trudna. Interesuję się tym od jakiegoś czasu i aż trudno uwierzyć, ile jest "oszukańczych ciąż", ile rodzi sie martwych miotów, ile suczek nie może donosić ciąży. Do tego wnętry, niedopigmentowane powieki... :shake: Boksie to jedna z trudniejszych ras w hodowli:shake: , naprawdę, sama się o tym przekonałam:cool3:. Bardzo ciężkie porody, częste cesarki:shake: , rozszczepy:shake: to najgorsze rzeczy. akurat niedopigmentowane powieki dla mnie wadą nie są, bardzo wiele boksiów je ma i to tych najlepszych( w Polsce i za granicą):cool3: , tylko większość ma je poprostu zatatuowane i niewidoczne:p [quote name='Agnieszka PPP']Witam:multi: nadrabiam zaległosci...u Ciebie jak zawsze śliczne fotki...normalnie mam bokserowiroze:evil_lol: :evil_lol: Witamy Agnieszka:multi: Dziękujemy:loveu: [quote name='Agnieszka PPP']A z takim boksem to bym sie chciała przespacerowac:loveu: Ni ma to jak pociachane :D [quote name='madzia i medor']o losie, ale cudeńko:loveu: :loveu: Co nie oznacza, że ładniejszy od Dikusiowatego stwora:razz: A Paganini jest jeszcze wystawiany??:cool3: Paganini teraz mniej jest wystawiany:cool3: , ale ma już pięknego następce:loveu: zakoffałam się w nim jeszcze jak był u hodowczyni:loveu: To jest JEFFERSEN syn AGO del colle dell'Infinito:loveu: :loveu: :loveu: Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='paula_z']Czesc ciotko klotko :eviltong: Ile tu nagadane od wczoraj :roll: :loveu: Oddaj mamusi pileczke, no oddaj ;) Cześć Paula :) Po dobroci mamie nie odda:evil_lol: Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='PIKA']Mozę i on nie brudzi, ale świetnie zbiera kurz na sobie :evil_lol: I nie dogodzisz:evil_lol: nawet pluszak ma wady:evil_lol: Cześć praxxx babciu:loveu: Quote
Wyjątek Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Cześć Bonitko!! Jak dla mnie Paganini jest niezastąpiony;) Quote
bazylowa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='bonita']Cześć Mamobazyla :loveu: Kiedy ja mówiłam, że do Katowic nie jadę:cool3: ( być może mam amnezję ,sklerozę- bilobil byłby w takim razie bardzo wskazany:evil_lol: ), przecież tą wystawę mam pod samym noskiem, szkoda by było taką okazję opuścić :D, już nie chodzi o samo wystawianie Dikiego, ale o spotkanie z dogomaniacką rodzinką:multi:. No dobra!! Przeszukałam Twój wątek w zdłuż i wszerz i nic nie znalazłam. I wtedy zaświtała mi myśl, że to mogó być u mnie. No i sie doszperałam. Tyle. że napisałas, że w Katowicach może być ciężko, a nie, że się nie wybierasz. Eh... coś mi się ubzdurało... PS ten nastepca Pganiniego to mi się nie podoba wcale a wcale, ale może to kwestia zdjęcia ;) Quote
Pysia Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 O ile dobrze pamiętam to Paganini przekazuje dużo białego. Witaj dziecko :) Ja musowo będę w Katowicach :multi: Oczywiscie na II grupie to już całkiem musowo ;) Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='Vectra']że jak tatuuje się powieki ??/ Tak :D , pod narkozą to robią, normalnie tatuują powiekę- z białej robią czarną:p . nikt nie rozpozna że była niedopigmentowana, ale takie rzeczy trzeba zapisywać w rodowodzie piesa ( podobno:cool3: ) , i co z tego skoro rodowód leży w domu, a na wystawach nikt o tym nie wie. Quote
Vectra Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='bonita']Tak :D , pod narkozą to robią, normalnie tatuują powiekę- z białej robią czarną:p . nikt nie rozpozna że była niedopigmentowana, ale takie rzeczy trzeba zapisywać w rodowodzie piesa ( podobno:cool3: ) , i co z tego skoro rodowód leży w domu, a na wystawach nikt o tym nie wie. to ja się chyba nie nadaje do świata wystaw :shake: uchi i ogony obcięte BE ale tatoo czy balekaze i inne takie to OCZYWISCIE :angryy: :angryy: czy to jest legalne ?? czy jest zakaz poprawiania psom urody takimi zabiegami chodzi mi o ustawe nie o ZK ...... Quote
Pysia Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='bonita']Tak :D , pod narkozą to robią, normalnie tatuują powiekę- z białej robią czarną:p . nikt nie rozpozna że była niedopigmentowana, ale takie rzeczy trzeba zapisywać w rodowodzie piesa ( podobno:cool3: ) , i co z tego skoro rodowód leży w domu, a na wystawach nikt o tym nie wie. Straszne to co piszesz...... Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='Vectra']to ja się chyba nie nadaje do świata wystaw :shake: uchi i ogony obcięte BE ale tatoo czy balekaze i inne takie to OCZYWISCIE :angryy: :angryy: czy to jest legalne ?? czy jest zakaz poprawiania psom urody takimi zabiegami chodzi mi o ustawe nie o ZK ...... Nic o tym nie wiem żeby było nielegalne ( zresztą cięcie uchów jest nielegalne i co?), odbarwiona powieka jest usterką a nie jakąś poważną wadą, nie obniża oceny, jedynie to psuje psu wygląd. niektórzy sędziowie nie zwracają na to zupełnie uwagi, a inni zapisują w karcie oceny. Ma to znaczenie przy ocenie dwóch bardzo podobnych piesów wtedy wiadomo że ten niedopigmentowany będzie na niższej lokacie. Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='Pysia']Straszne to co piszesz...... Mi by było szkoda psu narkozę dawać po takie g...o zaprzeproszeniem:p Quote
bonita Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 [quote name='Wyjątek']Cześć Bonitko!! Jak dla mnie Paganini jest niezastąpiony;) Paguś jest śliczny to fakt:loveu: , ale swoje sukcesy wystawowe zawdzięcza w dużej mierze wspaniałym właścicielom:loveu: którzy wystawiali go bardzo dużo w Polsce i wielu krajach Europy. Oni są twórcami jego wielkiego sukcesu. Wspaniali ludzie. Jeffersen jest również u Nich i myślę że jeszcze o nim usłyszymy, a narazie to on ma dopiero 7 msc-y. Quote
Pysia Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='bonita']Mi by było szkoda psu narkozę dawać po takie g...o zaprzeproszeniem:p Ale to potem przecież boli!! TZ miał na powiece robioną gradówke i 4 dni płakał z bólu!!!!!!! Quote
Medorowa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='AgusiaTerierka']A widziałas brzydkiego boksia:mad: ? Ależ oczywiście, że nie :grins: :grins: [quote name='bonita'] Paganini teraz mniej jest wystawiany:cool3: , ale ma już pięknego następce:loveu: zakoffałam się w nim jeszcze jak był u hodowczyni:loveu: To jest JEFFERSEN syn AGO del colle dell'Infinito:loveu: :loveu: :loveu: Łło losie, dajcie mi takigo:cool3: A propo tego tatuowania powiek, to się nie wypowiem, bo dla mnie to juz paranoja:angryy: :angryy: Quote
Kate I Luka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 A ja jestem w szoku... Nie wiedziałam, że coś takiego ma miejsce. Słyszałam już o przyczernianiu masek różnymi technikami, słyszałam o podrabianiu niezstąpionych jajek... ale żeby tatuować oczy? :angryy: Mamciu, Ty to masz wiedzę... Dobrze żem twa córuchna tyle się nauczę :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Recommended Posts