Jump to content
Dogomania

Fantastyczna Fanta o smaku Lychee, czyli terrier i border

Recommended Posts

Posted (edited)

Ada i Fanta napisał(a):
vege*, przez kafelki będą mu się łapki ślizgały i będzie miał dysplazję :shake: co z Ciebie za właściciel :diabloti:
mi ślina z czarnych ciuchów nie chce szkodzić, ona chyba jakaś toksyczna jest, albo ja mam kijową pralkę :D
zaraz będzie filmik niecierpliwa kobieto ;)

Ty$ka, ja też nie ogarniam jak można lubić ślinę :eviltong: bleh
Rodzica mam tylko jednego więc poszło łatwiej :evil_lol: oczywiście z początku były durne argumenty, zapierała się, że drugi pies w jej domu? Nigdy w życiu! Wyprowadzisz się to sobie kupisz! No to cały czas jej gadałam jak to fajnie mieć 2 psy w domu (no i jaka fajna jest ta moja rasa :D), jakieś dwa lata temu moja przyjaciółka jechała na wakacje więc wzięłam jej psa na tydzień do domu. Mama zobaczyła, że to w sumie nie jest tragedia, ale nadal wymyślała dziwne rzeczy na nie np. będzie syf w domu-to zaczęłam częściej sprzątać, nie bo się zagryzą-zaczęłam nagrywać filmiki jak F. na dworze się bawi z innymi psami :evil_lol: i oczywiście było też nie bo nie. Na to zadziałały tony filmików z yt, jeżdżenie na wystawy i zawody, pokazywanie psich galerii na forach (mam fajnie, bo mama rozumie mojego świra i wie jak zwierzaki dla mnie dużo znaczą ;)). W tym roku Wena również odwiedziła nas lipcu, i nawet mój brat stwierdził, że fajnie by było mieć 2 psy w domu. Więc zaatakowałam mamę jeszcze większą ilością filmików, ale stwierdziła, że następny pies to za rok. Jednak ja cały czas ją męczyłam, obserwowałam mioty i jej je pokazywałam. Powiedziałam jej też, że nikt nie będzie mnie chciał wziąć na stancję ze szczeniakiem, więc muszę go sobie teraz odchować :cool3: No i po Toruńskiej wystawie pękła, przylazła do mnie rano i mówi mi, że patrzyła na te szczeniaki i że ona się zgadza :loveu: a ja się popłakałam ze szczęścia :loveu:

To wyłożę same ściany i sufit:diabloti:
Bo nie umiesz spierać :diabloti: Do tego potrzebna jest odpowiednia taktyka :diabloti:

Fajna historia :) Ja nie chcę mieć psa z rodzicami w jednym mieszkaniu bo mi kolejnego rozpieszczą, a raczej nie chciałabym mieć problemów z 70 kg czarną masą:shake::evil_lol:

Nie dziwię się, że Fanta tak zajada czereśnie bo ta odmiana jest przepyszna, moja ulubiona :loveu:

Edited by vege*
Posted

vege* napisał(a):
Oj już nie narzekaj, każda rasa ma jakąś wadę :evil_lol: Haszczaki też jakieś mają (dla mnie mają ich aż za dużo :evil_lol: )

Dla mnie też, dlatego teraz doszłam do wniosku, że albo ja bym się zabiła, albo psa, więc teraz zmieniłam rasę. Na taką z I grupy. :diabloti:

Dzisiaj szłam na spacerze koło dożka, który był cały uświniony śliną i glutami... swoimi. Fuuuj, myślałam że zwrócę obiad...

O rany Fantowa, to zazdroszczę samozaparcia i pewnego zrozumienia. Moi na żadne zawody nie chcą jeździć, a z wystaw się nabijają. Znaczy się z tego drugiego to ja też, ale to raczej jest u mnie śmiech przez łzy z tym, co na nich się dzieje... :eviltong: Ej, ten Twoj papiś to czasem nie bołdeł?:p

Ale wpitala ;p. Mój pies jest dziwny... nie lubi owoców. :crazyeye:
Jednak to dobrze - więcej dla mnie :cool3:

Posted

A twój tyśka to nie burdelek także? :diabloti: :roflt:

Moja mama i siostra lubią wystawy :) Tata nigdy z nami nie był bo nie chciał jechać, ale ostatnio w samochodzie mówił, że fajne chyba muszą być :)

Posted

vege* napisał(a):
A twój tyśka to nie burdelek także? :diabloti: :roflt:

Moja mama i siostra lubią wystawy :) Tata nigdy z nami nie był bo nie chciał jechać, ale ostatnio w samochodzie mówił, że fajne chyba muszą być :)

Nie, chyba bym zabiła się z takim psem :P

Och, zazdroszczę :D Ja nie miałam po kim odziedziczyć miłości do wystaw, więc nic dziwnego, że za nimi nie przepadam :lol:

• 4 weeks later...
Posted

Od jakiegoś miesiąca mam zepsutego lapka i jakoś tak nie ma u mnie w mieście nikogo kompetentnego do naprawy ;p A jakoś mi nie po drodze tłuc się z nim do innego miasta, więc sobie czasem kradnę lapka mamy (jakie to cholerstwo małe jest D:). Ale mówiąc szczerze wcale się nie nudzę :diabloti:

Oto Lychee (Holi Zejman), zwana też Licziputkiem, Łyżką, Debilem bądź Impalą :D

Pańcia zabierz to :c :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

Ojej ktoś o nas pamięta :loveu:
Dziękuję wszystkim za gratulacje :)
Młoda jest cudowna takiego psa właśnie chciałam :loveu: Z dnia na dzień jest coraz bardziej ogarnięta, choć nie powiem początki to masakra była :grab: spacerki co godzinę (wcale nie przebierałam się w piżamę, spałam w ciuchach :evil_lol: ), gryzła wszystko, otwierała sobie klatkę dla świnek i do niej wchodziła :mdleje: zerwała plakat ze ściany, żarła tapetę, włazi na biurka i komody (nadal), spierdzielała do wszystkich ludzi i psów, bała się szczekania i parasoli i tak dalej... Przypałętało jej się też zapalenie jelit i żołądka bo coś zeżarła na dworze-woda lała jej się z tyłka i wszystko było w jej rzygach, aż w końcu wylądowała na kroplówce :roll: Żadnych więcej szczeniąt w przeciągu 10 lat :D Teraz przybiega na zawołanie w 100%, reaguje na e-e (zostaw), nie szarpie się na smyczy jak dziki koń, a aportowanie ma we krwi :multi: Muszę tylko jej nie zepsuć :diabloti: Nie umiem sobie poradzić z jej szczekaniem gdy bawię się z F. Lychee biega wtedy dookoła jak posrana i szczeka swoim cieniutkim, paskudnym szczekiem D:
Z Fantą się dogaduje, choć babcia F. traktuje młodą z pogardą i się jej brzydzi :diabloti: ale myślałam, że jak tylko przyprowadzę jej do chaty szczeniaczka to go zagryzie więc szczerze to jestem zadowolona z ich relacji. Oczywiście jak Li ciągnie Tosię za brodę czy ucho to Fanta na nią burknie, czy nawet kłapnie, no ale w to się nie wtrącam.

Urosła, urosła. Już większa od Fanty jest

dawaj żarcie :D

Posted

kości i gryzaki jedzą tak :loveu:

a tu z nawala się Bafim, shih tzu mojej kumpeli :) napomknę, że jak pierwszy raz się spotkałyśmy to Lychee była mniej więcej wielkości 2/3 Bafiacza, teraz jest o połowę większa :cool1:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='betty_labrador']A gdzie żeś Ty? :D

Do maturki pilnie się uczę :P

Wczoraj pozbawiłam Licziputka dwóch zębów w zabawie, miałam całą zakrwawioną rękę :loveu: a jak mnie nie ma w domu to, to szalone zwierze ściąga sobie z szafy kartony w których chowam rzeczy, które chcę trzymać z dala od jej mordki. Ostatnio rozniosła mi 0,5 kg zapachowego żwirku, który dosypywałam ogonom żeby tak od nich nie capiło. W moim pokoju nadal śmierdzi lawendą, a jej zapach już chyba do końca życia będzie mnie odrzucał :diabloti:
Za to Fanta mój mały miszcz nie spieprzyła mi ostatnio za kotkiem :loveu: Popatrzyła na niego, ja krzyknęłam zostaw i chodź do mnie, a ona przyszła :cool3:

Fanta wygląda jak owca