Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydakje mi sie ze Bytom , ale w przyszlym roku bedzie balagan z klubowkami , bo osobno jest dla CP ,a osobno dla reszty . Dla mnie to bez sensu .

Posted

No właśnie, bo w związku jest podany rozkład wystaw na przyszły rok , oficjalnie podana jest klubowa wystawa dla chartów polskich, a o reszczie nie ma wzmianki, myślałem nawet, że nie ma klubowej w 2004. Gdyby jednak była w Bytomiu to mielibyśmy bardzo blisko...

Posted

Bytom organizuje krajówkę 23 maja, 18 września jest w Brzesku krajowa owczarków niemieckich, a dzień po niej w Lodzi organizowane są klubówki pasterskich niepolskich, briardów i beauceronów, ponów, dobermanów i pinczerów krótkowłosych,dogów niemieckich, sznzaucerów i affenpinczerów

Posted

W Chorzowie macie wystawę szpiców zaprzęgowych ale niestety nie rangi klubowej, jest to zwykła wystawa krajowa w sobotę. Wystawa klubowa szpiców i psów ras pierwotnych organizowana jest w Legionowie w lutym 2004 roku

• 4 weeks later...
Posted

Jednak Bagi miała rację, wystawa klubowa chartów odbędzie się w Bytomiu w 2004 roku końcem września.

Jak uda mi się do nich dodzwonić to podam dokładny termin, może będą juz mieli proponowaną obsadę sędziowską?

Posted

Założenia były takie, że po klubówce będzie coursing, a na drugi dzień wyścigi.

Nie wiem jak to zorganizują, bo to już wrzesień i szybciej ciemno się robi.

Jeżeli jednak coursing będzie, to jasne że tak.

Felek pierwszy raz w życiu biegł połowę dystansu, kiedy miał chyba pół roku.

Ale żeby zrobić licencję, grey musi mieć skończone 15 miesięcy.

Posted
Założenia były takie, że po klubówce będzie coursing, a na drugi dzień wyścigi.

Nie wiem jak to zorganizują, bo to już wrzesień i szybciej ciemno się robi...

zrobią to tak, że zaproszą kilku znanych i szanowanych sędziów, do których przyjedzie garstka zapaleńców, i szybko będą mogli skończyć sędziowanie, żeby od razu rozegrać coursing. najlepiej żeby sędziowie byli od wszystkiego, czyli od eksterieru, coursingów i wyścigów. nawet chyba się domyślam kto może sędziować.

Posted

No, kogo masz na myśli?

typuję polskich sędziów którzy posiadają takowe uprawnienia, a z tego co mi wiadomo mają je p. Iza i p. Maciej.

Taki skład powinien wystarczyć do zrobienia klubówki.

Macie jakies inne typy?

Posted

No, kogo masz na myśli?

typuję polskich sędziów którzy posiadają takowe uprawnienia, a z tego co mi wiadomo mają je p. Iza i p. Maciej.

Taki skład powinien wystarczyć do zrobienia klubówki.

Macie jakies inne typy?

Posted

Raczej nie liczę na sędziów z zagranicy. chociaż może się przeliczę.

sorry dla p. Małgorzaty, ale wciąż je mylę. tak czy siak obstawiam na polskich sędziów.

• 5 months later...
Posted

sa wstepne ustalenia co do sedziow na Klubowej

jezeli wszystko zostanie potwierdzone (mysle ze do poniedzialku) to sedziowie wygladac beda tak:

p. G. Pindera (Polska)

Dr Tesics György (Wegry)

Mr. P. Lundstrom (Szwecja)

i nie pytajcie kto co ma bo nie mam bladego pojecia choc moge snuc domysly :))