supergoga Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Koteczka, śliczna rdzawa buraska - nazwana przez moją Agę Cha-Che (czyt. Cza-cze) trafiła dzisiaj do naszego "psiego" domu. Kotka, ewidentnie domowa, została wywalona na ulicę i koczowała pod sklepem. Było coraz zimniej i niebezpieczniej - wczoraj poproszono mnie o pomoc kici i tak jakoś - jest u nas. Zaliczyła wizytę u weta, gdzie zachowywała się rewelacyjnie. Koteczka ma ok. 5 - 6 m-cy. Jest śliczna, delikatnej drobnej budowy. Została odrobaczona, odpchlona. W poniedziałek jesteśmy umówieni na sterylkę. Nie wiemy co spotkało kicie - ma wydarty 1 pazurek - ale ranka nie jest zainfekowana. W pokoju mojej córki poczuła się jak u siebie - wie co to łóżko, ale najbardziej zafascynowała ją szczurka - spędziła pod klatka długi czas - i nawet, co widać na zdjęciu - dotknęły się noskami. Nasza szczurka zahamowań nie ma i spokojnie kończyła toaletę na oczach wpatrzonej koteczki. Niestety - duzo gorzej przedstawia się sytuacja naszej suni - która dopiero teraz usnęła zmęczona wrażeniami. Spędziła długi bardzo czas pod drzwiami pokoju Agi rycząc, wyjąc i jęcząc - obawiam się że nie w miłosnych zamiarach - ciekawe co sąsiedzi. Muszę szybko poszukać dla kici domu - jest łagodna i rewelacyjnie, bardzo, bardzo głośno mruczy. Calkiem traktor. Niestety kotke wpuściłam do pokoju Agi, gdy trwały prace porządkowe przy szczurzej klatce, dość brutalnie przerwane - stąd ślady szczurzych zabaw. Nosek w nosek Cha-Che jest kolejnym, zwierzakiem pod opieka naszej Fundacji. Pomóżcie mi szukac jej domu! proszę! Quote
Ajula Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 o kurde, ale masz kłopot :( kocia śliczna, ale czy szybko znajdzie dom? kotów do adopcji jest zatrzęsienie Quote
supergoga Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Miałam dzisiaj obiecujący telefon w sprawie kici - jak dobrze pójdzie w poniedziałek po sterylce pojedzie do domku. Oby - trzymajcie łapy palce i co się da. Quote
Ajula Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 supergoga napisał(a):Miałam dzisiaj obiecujący telefon w sprawie kici - jak dobrze pójdzie w poniedziałek po sterylce pojedzie do domku. Oby - trzymajcie łapy palce i co się da. czyżby cud? :) trzymam mocno kciuki! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 trzymam kciuki żeby się udało. Wygląda podobnie jak moja działkowa kotka Aga (Agnieszka), więc jest z pewnością b.mądra. Quote
supergoga Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Na razie nadal u nas. Może w poniedziałek, jeśli szczęście dopisze, po sterylce pojedzie do domu. Quote
What May NN Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 dziś poniedziałek, kicia nadal u Was czy pojechala do swojego domku?? Quote
supergoga Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Kicia przyjechała do nas jeszcze - Pani przyjedzie jutro. Dzisiaj były korki a Pani koteczki musiała byc gdzies jeszcze ok. 20.00. A to tak szybko nie idzie - rozmowa, umowa, instrukcje. Koteczka po zabiegu odebrana spi słodko. A hotelik opuściła dzisiaj druga koteczka Consuela - na sterylke i jutro na tymczas. Biedny, mruczący, piekny Carlos został zupełnie sam w kociarni. A to Cha Che jeszcze przed sterylką. Quote
supergoga Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Wczoraj Cha Che opuściła nasz tymczasik i pojechała do swego domku. Mam nadzieję, że będzie w nim szczęśliwa i szybko się zaaklimatyzuje. Oby - bo jest tego warta. To kochany miziak! Quote
Ajula Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 to Twoja psiaca Gosiu wreszcie odetchnęła :) Quote
supergoga Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Nie na długo, w przyszłym tygodniu chyba Carlos przyjedzie do nas - po kastracji. Consuela pojechała na tymczas, a on w hoteliku w kociarni zupełnie sam został, żal mruczka. Quote
Recommended Posts